Google Haritalar Nasıl Çizildi ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Google Map' e hemen herkesin bir işi düşmüştür. Şu aşağıda gördüğünüz şekildeki gibi bir görünümü var. Google Haritalara girince en çok yaptığımız şey kendi evimize giden yollara bakmak olsa da bazen gerçekten işimize yarıyor. Özellikle akıllı telefonlarla birlikte bilmediğimiz bir yeri ararken kesinlikle google haritaları kullanıyoruz. Gerektiğinde Atm Restoran Eczane bilgileri dışında,  hareket ettiğimiz iki mesafe arasında uyduları kullanarak bize gitmemiz gereken yönü ve hız talimatlarını veren akıllı interaktif bir uygulama.

     

    google-harita

    Peki siz hiç düşündünüz mü bilmem. Şahsen ben hiç düşünmemiştim. Bu yollar nasıl haritaya çizilmişti. Bana göre kesin cevap şuydu. Google uydularıyla araziyi görüntülerken, aynı zamanda yolları da bu sisteme ekliyordu. Yolların yön bilgilerini de Türkiye deki kara yollarından alıyordur diye düşünüyordum. Taki bu cuma gününe kadar.

    2014 Kariyer Günleri etkinliğinde çeşitli şirketlerden gelen yöneticiler sunum yaptılar işe alım kriterlerini anlattılar. Bazı firmalar ise CV leri topladılar part time işe alım başvuruları filan alındı derken güzel bir iki gün geçirmiş olduk.

    Firmalardan biri de “başarsoft” adlı firmaydı. Açıkçası ben ve arkadaşlarım adını ilk defa duymuştuk.

     

    DSC_0122

     

    Şirketin CEO su Alim Küçükpehlivan  eğlenceli bir havada kendisinin ve şirketinin hayat hikayesini bize anlattı. 2001 krizinde nasıl zora girdiklerinden, Yemende aldıkları projelerden bahsetti. Kendisi, bizim onu dinlediğimiz amfide öğrenci olduğu için hayli sohbet havasında bir konferans olmuştu. Ancak anlattığı projelerden biri aklıma takılmıştı. Kendi Türkiye Haritasını oluşturduklarını “cin ali” ye benzettiği arayüz uygulamasıyla bunu bir çok uygulamaya ve firmaya satarak binlerce $ kazandıklarından bahsetti.

    Konferans bitip soru kısmına geçildiğinde söz alıp şu soruyu sordum. “Sizin haritanız Google Map ile nasıl rekabet edebiliyor ?” dedim. Alim Beyin cevabı beni şaşırtmıştı: “Genç, Google ‘a Haritayı Ben Satıyorum.” dedi.

     

    780_bin_nokta_ile_hayati_kolaylastirdi13394036240_h889846

     

    Alim bey harita sistemlerini şöyle anlattı. “Türkiye çapında 10 adet otomobilimiz var. Türkiyenin her yerine gidip metre metre kayıt altına alıyoruz sokak numarasından bina apartman numarasına kadar veritabanı oluşturuyoruz.”  Yani benim google otomatik yapıyor olarak düşündüğüm sistem oysa tüm Türkiye de ki yollara direk gidilip kayıt altına alınmasıyla yapılıyormuş. Daha sonra bu bilgiler arazi sistemine yerleştiriliyor.  Google uydularının araziyi görüntülerken, aynı anda yoluda çizme sistemi diye bir şey kısacası yok. Sizinde aklınıza gelmiştir peki yeni yol yapıldı yeni bina diktiler bunu nasıl güncelliyorlardı. Bu soruya cevabı da “Bize Kazandıran Kısmı Zaten Bu” olmuştu. Yani kendileri sistemlerinde bu güncellemeleri yapıyordu. Buda hem başarsoft’a hemde google kazandırıyordu.

    Son olarak ilk sorduğum soruya ek olarak “Google Map de zaten “basarsoft” yazıyor” demişti. Onu yukarıdaki ilk resmin altında görebilirsiniz.  Yanına gidip kartını rica etmiştim. Numarası da yazıyor ama ben ulaşmak isteyenler için sadece mail adresini paylaşmakta beis görmüyorum:

    Mail: alim@basarsof.com.tr

    Resmi site: http://www.basarsoft.com.tr/

     

    Not: Yazı kendi bloğumdan alıntı.


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    google maps ın başarsofttan aldıgını yıllardır biliyorum ben haritalarda @başarsoft logosunu görmüon mu hacı yıllardır

    FceGJyn.png%20%28399×85%29

    google harita verilerini her bölge için o bölgenin uzmanından alır , veya anlaşmalı oldugu firmalardan. üstte türkiye alttaki amerika

    vKlhVRS.png%20%28217×69%29

    başarsoft u öne çıkaran pazarlaması , en iyi pazarlamayı kendileri yaptıkları için isimleri biliniyor , ama tekler mi hayır. 

     

     

    PanxeR tarafından 19/May/14 01:37 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    yillar once windows mobile'daki igo'lara harita yaparak baslamislardi.

    hatta donanimhaber'den gorus falan topluyorlardi nasil olmus diye.

    nerden nereye.


    He is finding himself.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Çinçin mahallesinde harita için keşif arabalarının üstündeki kameralardan şüphelenen mahallelinin arabanın önünü keleşle kestiği söylenir. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2010
    Erkek

    senelerdir google'a hizmet veriyor. 


    ne diyon?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Etimesgut turgut özal köprüsünü bi bağlayamadılar la. Ne zaman en kısa yolu bulmak istesem etimesguttan bi yere gitmek için illa çevre yolundan veya zırhlı birlik tarafından döndürüyor. 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2011
    Erkek

    vay arkadaş adamlar neler yapıyormuş


    "Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    Google yakın zamanda otomatize edecek herşeyi muhtemelen. Son zamanlarda recaptcha kullananlar varsa farketmiş olmaları lazım artık bina no'ları captcha olarak çıkmaya başladı. Muhtemelen streetview verilerini işlemeye başladılar :)


    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Mayıs/2009
    Erkek

    başarsoft daha önce çok dikkatimi çekmişti benim de görmüştüm önceden maps te

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    birşey  söylimmi ? boşuna yaşıyorum ben ilk defa duydum .


    fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2007
    Erkek

    adamlar ara yolların bile trafik akışlarını ölçüyormuş ya la 

     

    http://basartrafik.com/default.aspx#harita

     

     

Toplam Hit: 2623 Toplam Mesaj: 19