Google Sen Delikanlı Mısın ?
-
Zaten ermeni tutumu nedeniyle gittikçe kıl olmuştum.Fakat uzun süredir artık canıma tak eden bir durum oluştu.
Chrome !!!
Chrome açık kaynak felsefesi ile yürütülüyordu dimi ? Hani kaynak kodları nerede ?
http://dev.chromium.org/getting-involved/dev-channel
Debian için bir paket hazırlanmış snaırsam.Peki diğer linuxlar ? Kardeşim sizin kafanız mı iyi hem linux ullanıyorsunuz hem linuxçuyuz dsiyorsunuz hem linux projelerine destek veriyorsunuz ama aynı zamanda yaptığınız birşeyi linuxçularla paylaşmıyorsunuz.
-
Hoca chromium varya ubuntuda kullanıyorum mesela dağıtımcıların kendine uyarlaması gerekiyor kodları bildiğim kadarıyla firefox ubuntu--ubufox eklentisi gibi.Bunun geniş çaplısı işte (:
-
Chrome hiç kullanmadım kullanmayacamda. Kullanmamamın nedeni ise içimdeki his. Ben google ı biliyorsam muhtemelen kişisel bilgileri google istatistikliyordur. Özellikle gmail ve adsense kullananların kişisel bilgilerini.
-
hele bi soluklan,
http://code.google.com/p/chromium
buralarda bir yerde olacaktı O.o
-
http://src.chromium.org/svn/trunk/src/chrome/browser/
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------
Chrome hiç kullanmadım kullanmayacamda. Kullanmamamın nedeni ise içimdeki his. Ben google ı biliyorsam muhtemelen kişisel bilgileri google istatistikliyordur. Özellikle gmail ve adsense kullananların kişisel bilgilerini.
-----------------------------Evet haklısın, içeriğini bilmediğimiz işletim sistemi windows internet hızımdan sürekli 4-5 kb yiyiyor.Yani windowsta korkuna bakalım : chrom bilgini çalarsa.
Peki ya windows çalarsa ? O zaman linuxa geç hoca.
Özgür yazılımda kaynak kodları elinde olur.İçine sinmezse kodları araştırırsın
-
h4cky0u bunu yazdı:
Hoca chromium varya ubuntuda kullanıyorum mesela dağıtımcıların kendine uyarlaması gerekiyor kodları bildiğim kadarıyla firefox ubuntu--ubufox eklentisi gibi.Bunun geniş çaplısı işte (:
-----------------------------hocam linux için kullanılan bildiğim kadarıyla wine ile oluyor.
Bana hiç değilse tar.gz lazım.Paket deposuna atılabilir pisi paketi yapabiliriz.
-
Wine değil.
-
google dan delikanlısı var mı acaba bence bunu araştır zumsuk :) adamların el attığı herşey bi zaman sonra piyasanın en iyisi haline geliyo.
-
Quetzalcoatl bunu yazdı:
google dan delikanlısı var mı acaba bence bunu araştır zumsuk :) adamların el attığı herşey bi zaman sonra piyasanın en iyisi haline geliyo.
-----------------------------aynen =)))
@zumsuk
.deb paketi mevcut şu anda ama stabil değil, bug deposu yani biraz daha ff de takılmanı öneririm...
-
@zumsuk:
Geçenlerde bir konu açmıştım sürekli oraya gönderme yapmaktan sıkıldım da bu meselelere orada stallman değiniyor.
O yazıdan özetle Chrome/Firefox kodları açıktır (Yani temel sistemin kaynakları mevcut), fakat bu tarayıcıların setupından kurulum yaparsanız EULA ile kurmuş oluyorsunuz. Yani IE/Opera dan farkı kalmıyor tarayıcınızın.
Bunları söyleyenlere de yobaz/atgözlüklü/evangelist diyorlar.