Google Sen Delikanlı Mısın ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Zaten ermeni tutumu nedeniyle gittikçe kıl olmuştum.Fakat uzun süredir artık canıma tak eden bir durum oluştu.

Chrome !!!

Chrome açık kaynak felsefesi ile yürütülüyordu dimi ? Hani kaynak kodları nerede ?

http://dev.chromium.org/getting-involved/dev-channel

Debian için bir paket hazırlanmış snaırsam.Peki diğer linuxlar ? Kardeşim sizin kafanız mı iyi hem linux ullanıyorsunuz hem linuxçuyuz dsiyorsunuz hem linux projelerine destek veriyorsunuz ama aynı zamanda yaptığınız birşeyi linuxçularla paylaşmıyorsunuz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek
    Hoca chromium varya ubuntuda kullanıyorum mesela dağıtımcıların kendine uyarlaması gerekiyor kodları bildiğim kadarıyla firefox ubuntu--ubufox eklentisi gibi.Bunun geniş çaplısı işte (:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Chrome hiç kullanmadım kullanmayacamda. Kullanmamamın nedeni ise içimdeki his. Ben google ı biliyorsam muhtemelen kişisel bilgileri google istatistikliyordur. Özellikle gmail ve adsense kullananların kişisel bilgilerini.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

hele bi soluklan,

http://code.google.com/p/chromium

buralarda bir yerde olacaktı O.o

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    http://src.chromium.org/svn/trunk/src/chrome/browser/

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

DrKill bunu yazdı:
    -----------------------------
    Chrome hiç kullanmadım kullanmayacamda. Kullanmamamın nedeni ise içimdeki his. Ben google ı biliyorsam muhtemelen kişisel bilgileri google istatistikliyordur. Özellikle gmail ve adsense kullananların kişisel bilgilerini.

Evet haklısın, içeriğini bilmediğimiz işletim sistemi windows internet hızımdan sürekli 4-5 kb yiyiyor.Yani windowsta korkuna bakalım : chrom bilgini çalarsa.

Peki ya windows çalarsa ? O zaman linuxa geç hoca.

Özgür yazılımda kaynak kodları elinde olur.İçine sinmezse kodları araştırırsın

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

h4cky0u bunu yazdı:
    Hoca chromium varya ubuntuda kullanıyorum mesela dağıtımcıların kendine uyarlaması gerekiyor kodları bildiğim kadarıyla firefox ubuntu--ubufox eklentisi gibi.Bunun geniş çaplısı işte (:

hocam linux için kullanılan bildiğim kadarıyla wine ile oluyor.

Bana hiç değilse tar.gz lazım.Paket deposuna atılabilir pisi paketi yapabiliriz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek
    Wine değil.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    google dan delikanlısı var mı acaba bence bunu araştır zumsuk :) adamların el attığı herşey bi zaman sonra piyasanın en iyisi haline geliyo.

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    google dan delikanlısı var mı acaba bence bunu araştır zumsuk :) adamların el attığı herşey bi zaman sonra piyasanın en iyisi haline geliyo.

aynen =)))

@zumsuk

.deb paketi mevcut şu anda ama stabil değil, bug deposu yani biraz daha ff de takılmanı öneririm...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@zumsuk:

Geçenlerde bir konu açmıştım sürekli oraya gönderme yapmaktan sıkıldım da bu meselelere orada stallman değiniyor.

O yazıdan özetle Chrome/Firefox kodları açıktır (Yani temel sistemin kaynakları mevcut), fakat bu tarayıcıların setupından kurulum yaparsanız EULA ile kurmuş oluyorsunuz. Yani IE/Opera dan farkı kalmıyor tarayıcınızın.

Bunları söyleyenlere de yobaz/atgözlüklü/evangelist diyorlar.

.
Toplam Hit: 2518 Toplam Mesaj: 13