Google Sen Delikanlı Mısın ?
-
Quetzalcoatl bunu yazdı:
-----------------------------
google dan delikanlısı var mı acaba bence bunu araştır zumsuk :) adamların el attığı herşey bi zaman sonra piyasanın en iyisi haline geliyo.
-----------------------------hoca delikanlılık hız ise alemin en delikanlısı tavşanlar..Sen olayı anlamıyorsun bir adam linuxçuyuz, açık kaynağa destek veriyoruz, chrome'u bu şekilde yaptık diyor ve ardından ben linuxumda kullanamıyorsam problem.Hea şu var wine şu bu ile kullanılabilir eyw ta bu google ın linuxçu olduğunu mu gösterir.
Gogıl Kırom işte..
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------@zumsuk:
Geçenlerde bir konu açmıştım sürekli oraya gönderme yapmaktan sıkıldım da bu meselelere orada stallman değiniyor.
O yazıdan özetle Chrome/Firefox kodları açıktır (Yani temel sistemin kaynakları mevcut), fakat bu tarayıcıların setupından kurulum yaparsanız EULA ile kurmuş oluyorsunuz. Yani IE/Opera dan farkı kalmıyor tarayıcınızın.
Bunları söyleyenlere de yobaz/atgözlüklü/evangelist diyorlar.
hoca dediğim zaten kaynak kodları versin.Linuxta tar.gz paketlerinden kurabiliyorsun.Kaynak kodlarından.Ki senin dediğine göre şu an deb paketi yayınlıyor yani hala linuxçu dğeil.
Birde yeni işletim sistemi geliştircekler miş linux çekirdeği ile.Belli nasıl bir sistem olacağı.
Benim chrome kullanmak istiyorum hemde google ın savunduğu linuxta.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------DrKill bunu yazdı:
Chrome hiç kullanmadım kullanmayacamda. Kullanmamamın nedeni ise içimdeki his. Ben google ı biliyorsam muhtemelen kişisel bilgileri google istatistikliyordur. Özellikle gmail ve adsense kullananların kişisel bilgilerini.
-----------------------------Evet haklısın, içeriğini bilmediğimiz işletim sistemi windows internet hızımdan sürekli 4-5 kb yiyiyor.Yani windowsta korkuna bakalım : chrom bilgini çalarsa.
Peki ya windows çalarsa ? O zaman linuxa geç hoca.
Özgür yazılımda kaynak kodları elinde olur.İçine sinmezse kodları araştırırsın
-----------------------------Hoca ben zaten linux kullanıyorum ancak oyunlarda maalesef windows tayım. Zira wine ile tam performans alamıyorum.
Ayrıca ben bilgileri çalıyor demiyorum. Kastettiğim şey ki özellikle adsense kullanıcıları için geçerli bazı kişisel bilgileri (isim soy ad adres vs. değil. Bilgisayar verilerinden bahsediyorum onlarda kullanıcı adı şifresi değil, efendim yok hard disk seri numarası ekran kartı ve özellikleri çünkübu donanımsal bilgiler kolaylıkla değişiklik arz etmez. Aynı anda birden fazla hesap kullanıp kullanmadığını belirler) istatististiki tutuyor. Ayrıca windows da interneti kullanıyor ama öyle gerçek kişisel bilgileri çalamaz. Göt ister. Gerek şirket lekelenir gerekte öyle çok kolay bir iş değil o. Milyonlarca insan var windows kullanan. Piyasada sniffer mı yok kullanıcı sözleşmeleri mi belli değil. Adamın anasını sikerler mahkemede.
Benim gibi google adsese kullananlar için banlanma sebebi olabilir diye bahsettim. Yoksa microsoft un adsense gibi bir sistemi yok o yüzden korkumda yok.