folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Göz Lazer Ameliyatı İçin Öneri?

Göz Lazer Ameliyatı İçin Öneri?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

arkadaşlar hanımın gözleri ameliyat ettirmek istiyorum lens gözlükten kurtulsun artık. İzmir e yakınız yaptıran bilen varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. İnternetten baktığımda kaşkaloğlu gibi duruyor ama farklı iyi denilen varsa iyi olur

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo

2 çeşit ameliyat var, 1.sinde kesip dolduruyorlarmış 2.sinde üstüne lens tabakayla dolgu yapıyorlar.
    İlki çabuk iyileşiyor ama çok hassas oluyor, boks yapanlara önerilmiyor. 2. si 1 hafta da iyileşiyor.
    İnsanın gözü sarı ışığa(güneş) göre evrimleştiği için beyaz ışığa olan hassasiyetin daha fena olduğunu o bir hafta için de çok iyi gözlemledim ve evdeki tüm ışıkları sarıya çevirdim. Eşim ve ben aynı yıl içerisinde 2. yöntemle ameliyat olduk.
    Ameliyat tan sonra;
    Ameliyattan sonra gözlerim için 20 yıl garanti verdi doktor(Kağıt üzerinde değil). "20 yıl sonra bozuluyor mu?" diye sordum. "Bakalım 20 yıl yaşayacakmısın." diyerek geçiştirdi.

Japonların bu Ameliyat yerine gözlük kullanmasına bakılırsa Ameliyatı asla tavsiye etmem, Aradan 5 yıl filan geçti. Şu an biraz dikkat edince sağ gözümün önünde 2 adet karınca olduğunu görüyorum. O karıncalar retinanın yırtılmasından veya retina olan hasardan kaynaklanıyormuş. Doktora sordum önemli bi şey olmadığını söyledi. Neyse 1. yöntemle ameliyat olmadığım için. Yine de kendimi iyi hissediyorum.

1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek
    rahmandaburda bunu yazdı

2 çeşit ameliyat var, 1.sinde kesip dolduruyorlarmış 2.sinde üstüne lens tabakayla dolgu yapıyorlar.
    İlki çabuk iyileşiyor ama çok hassas oluyor, boks yapanlara önerilmiyor. 2. si 1 hafta da iyileşiyor.
    İnsanın gözü sarı ışığa(güneş) göre evrimleştiği için beyaz ışığa olan hassasiyetin daha fena olduğunu o bir hafta için de çok iyi gözlemledim ve evdeki tüm ışıkları sarıya çevirdim. Eşim ve ben aynı yıl içerisinde 2. yöntemle ameliyat olduk.
    Ameliyat tan sonra;
    Ameliyattan sonra gözlerim için 20 yıl garanti verdi doktor(Kağıt üzerinde değil). "20 yıl sonra bozuluyor mu?" diye sordum. "Bakalım 20 yıl yaşayacakmısın." diyerek geçiştirdi.

Japonların bu Ameliyat yerine gözlük kullanmasına bakılırsa Ameliyatı asla tavsiye etmem, Aradan 5 yıl filan geçti. Şu an biraz dikkat edince sağ gözümün önünde 2 adet karınca olduğunu görüyorum. O karıncalar retinanın yırtılmasından veya retina olan hasardan kaynaklanıyormuş. Doktora sordum önemli bi şey olmadığını söyledi. Neyse 1. yöntemle ameliyat olmadığım için. Yine de kendimi iyi hissediyorum.

laser ile çizme hangisi oluyo 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo
    FiL3MAN bunu yazdı
    rahmandaburda bunu yazdı

Ameliyat tan sonra;

laser ile çizme hangisi oluyo 

sanırım 1. yöntem oluyor, lazerle kesip içini dolduruyorlar, ertesi gün işbaşı yapabiliyorsun

1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    rahmandaburda bunu yazdı

2 çeşit ameliyat var; 1.sinde kesip dolduruyorlarmış, 2.sinde üstüne lens tabakayla dolgu yapıyorlar.

İnsanın gözü sarı ışığa(güneş) göre evrimleştiği için, beyaz ışığa olan hassasiyetin daha fena olduğunu, o bir hafta için de çok iyi gözlemledim. ve evdeki tüm ışıkları sarıya çevirdim.

Eşim ve ben aynı yıl içerisinde 2. yöntemle ameliyat olduk.

Ameliyattan sonra; gözlerim için 20 yıl garanti verdi doktor.(Kağıt üzerinde değil). "20 yıl sonra bozuluyor mu?" diye sordum. "Bakalım 20 yıl yaşayacakmısın." diyerek geçiştirdi.

Japonların bu Ameliyat yerine gözlük kullanmasına bakılırsa Ameliyatı asla tavsiye etmem.  Aradan 5 yıl filan geçti, Şu an biraz dikkat edince sağ gözümün önünde 2 adet karınca olduğunu görüyorum. O karıncalar retinanın yırtılmasından veya retina'da olan hasardan kaynaklanıyormuş. Doktora sordum önemli bi şey olmadığını söyledi.

Neyse 1. yöntemle ameliyat olmadığım için. Yine de kendimi iyi hissediyorum.

**Bildiğimden değil ama, O karınca dediklerin, Retina kısmından kopan parçaların, özellikle de damar parçalarının Gözİçi mukoz'a-jel'imsi kolloid'al(?) tabakada çakılı kalmasından dolayı, olabilir. 

Göz numaraların büyük müydü? yada çok dikkatli baktığımda, içi karaltı'lı dairesel yapılar görebiliyor musun? kısmen içi gölgeli Yemek tabağı gibimsi. Sanırım onlar sıkışıp kalmış Eritrosit? (kırmızı?{beyaz?} kan hücresi). yada mantar kapmış olmasın.

RitmFarbRacourci tarafından 08/Nis/19 18:16 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Erkek

2011de Ankara Dünyagöz de yaptırdım.  Sol göz ilasik, sağ göz stent tutmadığı için PRK yapıldı. Şu güne kadar bir sorun yaşamadım çok şükür.

imza.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    rahmandaburda bunu yazdı

Ameliyat tan sonra;

hocam bu bilgileri nerden edindiğini sorabilirmiyim?

kesip ne dolduruyorlar ?

4.5 yıl göz sektöründe çalıştım tabiki dr nin yüzde biri olmaz ama defalarca eğitim aldım  2 defa ameliyat oldum gözden  30 dan fazla canlı cerrahi (laser,katarakt,vitrektomi, goz boşlatma vb.. ) izledim sırf işimi daha iyi öğrenebilmek için ama senin dediğini laserde hiç duymadım . (şuanda o sektörde değlilim)

laser ameliyat için 2 yöntemi yok  bir çok yöntemi var en doğru bilgiyi dr den alabilirsin , dünyagöz  akif özdamar - haluk talu iyidir alternatif birincigöz hastanesi faik oruçoğlu derim .

yazana denilene inanma , bilmeyip konuşanlar çok çıkar yok laser oldum kör oldum yok laser oldum götüm yırtıldı yok laser oldum sikim kalkmıyo gibi yazılar görebilirsin çünkü bizim milletin en büyük hastalığı bilmeden konuşmaktır, tbt de 1-2 arkadaşa yardımcı oldum yinede yardımcı olmaya çalışırım ancak en doğrı bilgiyi dr ler verir. 

KaptaN tarafından 08/Nis/19 17:29 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo
    KaptaN bunu yazdı
    rahmandaburda bunu yazdı

Ameliyat tan sonra;

hocam bu bilgileri nerden edindiğini sorabilirmiyim?

kesip ne dolduruyorlar ?

4.5 yıl göz sektöründe çalıştım tabiki dr nin yüzde biri olmaz ama defalarca eğitim aldım  2 defa ameliyat oldum gözden  30 dan fazla canlı cerrahi (laser,katarakt,vitrektomi, goz boşlatma vb.. ) izledim sırf işimi daha iyi öğrenebilmek için ama senin dediğini laserde hiç duymadım . (şuanda o sektörde değlilim)

laser ameliyat için 2 yöntemi yok  bir çok yöntemi var en doğru bilgiyi dr den alabilirsin , dünyagöz  akif özdamar - haluk talu iyidir alternatif birincigöz hastanesi faik oruçoğlu derim .

yazana denilene inanma , bilmeyip konuşanlar çok çıkar yok laser oldum kör oldum yok laser oldum götüm yırtıldı yok laser oldum sikim kalkmıyo gibi yazılar görebilirsin çünkü bizim milletin en büyük hastalığı bilmeden konuşmaktır, tbt de 1-2 arkadaşa yardımcı oldum yinede yardımcı olmaya çalışırım ancak en doğrı bilgiyi dr ler verir. 

Pendik’te Dünya Göz hastanesinde ameliyat oldum. Ameliyat olmadan önce ve sonra beni Ameliyat eden Doktorumun verdiği bilgiler bunlar. Tabiki o sadece Kendi hastanesinde ki yöntem sayısını anlatmış olabilir bana. Ve benim anlayacağım dilde anlatmış da olabilir.

Ancak Doktorun ne dediğini unutmam imkansız çünkü gözümden ameliyat olmak çok korktuğum bişeydi.

Benim Ameliyatım değil ama o Lazerle kesip içine Dolgu dediğim ya da öyle gördüğüm Ameliyat ın youtube da filan videosu var. Bulursam buraya eklerim. Dolgu dediğim şey belkide selilozik bişey değil, Ama videoda izlediğim de gözü kapak gibi acıp içine bişey koyuyorlar.

Tabiki Sizin bilgileriniz daha değerli olacaktır. O kadar işin içinde bulunmuşsunuz.

rahmandaburda tarafından 08/Nis/19 18:21 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    rahmandaburda bunu yazdı

2 çeşit ameliyat var; 1.sinde kesip dolduruyorlarmış, 2.sinde üstüne lens tabakayla dolgu yapıyorlar.

İnsanın gözü sarı ışığa(güneş) göre evrimleştiği için, beyaz ışığa olan hassasiyetin daha fena olduğunu, o bir hafta için de çok iyi gözlemledim. ve evdeki tüm ışıkları sarıya çevirdim.

Ameliyattan sonra; gözlerim için 20 yıl garanti verdi doktor.(Kağıt üzerinde değil). "20 yıl sonra bozuluyor mu?" diye sordum. "Bakalım 20 yıl yaşayacakmısın." diyerek geçiştirdi.

Japonların bu Ameliyat yerine gözlük kullanmasına bakılırsa Ameliyatı asla tavsiye etmem.  Aradan 5 yıl filan geçti, Şu an biraz dikkat edince sağ gözümün önünde 2 adet karınca olduğunu görüyorum. O karıncalar retinanın yırtılmasından veya retina'da olan hasardan kaynaklanıyormuş. Doktora sordum önemli bi şey olmadığını söyledi.

**Bildiğimden değil ama, O karınca dediklerin, Retina kısmından kopan parçaların, özellikle de damar parçalarının Gözİçi mukoz'a-jel'imsi kolloid'al(?) tabakada çakılı kalmasından dolayı, olabilir. 

Göz numaraların büyük müydü? yada çok dikkatli baktığımda, içi karaltı'lı dairesel yapılar görebiliyor musun? kısmen içi gölgeli Yemek tabağı gibimsi. Sanırım onlar sıkışıp kalmış Eritrosit? (kırmızı?{beyaz?} kan hücresi). yada mantar kapmış olmasın.

Sağ 2.5 Sol 2.0 idi.

Karinca dediğim aynen dediğiniz gibi küçük baloncuklar, biri diğerinden azcık büyük kırmızı değil siyah beyaz içi siyah dışı yani yuvarlağı beyaz

Japonların: “Japonsun Sen bi kere Akıllı adamsın” - Cem Yılmaz - GORA

Geçiştirdi: Ameliyat dan önce bana böyle bi bilgi vermemişti. Böyle bi bilgi verseydi, belki Gözlük takmaya devam ederdim.

rahmandaburda tarafından 08/Nis/19 18:42 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    rahmandaburda bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    rahmandaburda bunu yazdı

Sağ 2.5 Sol 2.0 idi.

Karinca dediğim aynen dediğiniz gibi, küçük baloncuklar, biri diğerinden azcık büyük kırmızı değil, siyah-beyaz ,içi siyah dışı yani yuvarlağı beyaz.

Japonların: “Japonsun Sen bi kere Akıllı adamsın” - Cem Yılmaz - GORA

Geçiştirdi: Ameliyat dan önce bana böyle bi bilgi vermemişti. Böyle bi bilgi verseydi, belki Gözlük takmaya devam ederdim.

Pekî, bunlar ince bir Borumsu yapı içindeymiş gibi mi duruyor. Borunun uçları da sanki açıkmış gibi mi?

Kornea üzerinde yapılan ameliyatlar, kornea'nın kalınlığına biraz bağımlı. Bu nedenle, ileride 2nci bir ameliyatın yapılmasını zorlaştırıyormuş, anladığım kadarıyla. Neticede Kornea ince'liyor

Kornea üzerinde kaldırılan parça, tam olarak adı nedir bilmiyorum ama (flap?), aklıma Epitel'imsi gibi geliyor okuduklarımdan. Bunun altında kalan parça üzerinde, OptikEksen boyunca Retina üstüne düzgün bir görüntü düşürebilmek için, göz küresinin Çapı kadar Odağı olan, DışBükey bir Yapı oluşturmaya çalışıyorlar. 

Tabi bu işlem sırasında, @LTcelik 'in de dediği gibi, ışık(lazer) kullanımıyla .ve dolayısıyla Isı açığa çıktığı için, çevreden kopan KanDamarı gibi parçalar ortaya çıkabiliyor, olabilir.

RitmFarbRacourci tarafından 08/Nis/19 19:44 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

laserde bir çok yöntem olabiliyor en bilinenler 

lasik

ilasik (genelde kartal göz diye geçer)

prk

yeni birşey çıkmış smile laser diye

laser olmazsa göz içi lens uygulaması var

eger göz içindeki mercek kötüyse ( katarakt genellikle) mercek uygulaması ama numaralar gitmez onun için göz içine takılan hem uzak hem yakını çözen multifocal mercek uygulaması var ..

benim hatırlamadığım bilmediğim bir çok yöntem var.

ameliyatı olacak olan kişinin göz yapısı numarası vb.. göre ameliyatlar değişir o yüzden dr den bilgi almak lazım sonuçta bazı tetkikler yapılması lazım oct -pakimetri çekiliyor göz ölçümleri vb...

Toplam Hit: 4785 Toplam Mesaj: 39
göz ameliyat