Göz Mercegi Kasları (Kızıl Ötesi Görüntü)
-
Esquire bunu yazdı:
-----------------------------
kızıl ötesi kamereyi nasıl yaptın onu merak ettim.
bende kulağın tüm seslerini duyduğunu ama beynin duymak istediklerini duyduğunu düşünürlernedim.:d
-----------------------------hocam goz algiliyor. fakat beyin isleyemiyor. bunun nedei de cok yuksek frekanslara sahip olmasi. kulak da ayni sekildedir ;)
Kizil otesi kamera yapimi cok basit. her kamerada standart IR filtresi vardir. ozellikle web camealarainin ondeki lensinu sokup lensin arka kisminda kirmizi renkte yansima yapan bir cam olucak onu cikartman yeterli ;)
-
zaten gözün gördüğü şeyler beyine gidene kadar geçen süreçte ne olduğu bilim tarafındanda bilinmemektedir
herşey beyinde bitiyor göz nasıl görürse görsün beyin onu şekillendiriyor.
-
gözün böyle çok güzel olmuş :D
-
RaAmLis bunu yazdı:
zaten gözün gördüğü şeyler beyine gidene kadar geçen süreçte ne olduğu bilim tarafındanda bilinmemektedir
herşey beyinde bitiyor göz nasıl görürse görsün beyin onu şekillendiriyor.
-----------------------------hocam retinanin kendi gecici bir hafizasi vardir, goz hafizasi olarak da bilinir. oncelikle goruntu buraya kaydoluyor, oradan da beyne iletiliyor. dedigin gibi gerisi beyne kalmis. yuksek frekansli isiklari algilamak da beynin kapasitesine gore degisiyor... cok uykulu bir vaziyetteyken beynin yuksek veya dusuk frekanslari daha iyi algilaya bildigi soyleniyor ama bu bilgi nekadar dogrudur bilmiyorum...
-
içim kalktı :S nası bi görüntü o :S:S gözlerimiz ölemiymiş :S
-
irwa bunu yazdı:
içim kalktı :S nası bi görüntü o :S:S gözlerimiz ölemiymiş :S
-----------------------------o gordugun lifler, Gozmerceginin buyuyup kuculmesini saglayan kaslar :) istek disi calisirlar :D auto focus :P :D
-
Dj_DooM3 bunu yazdı:
o gordugun lifler, Gozmerceginin buyuyup kuculmesini saglayan kaslar :) istek disi calisirlar :D auto focus :P :D
-----------------------------O büyüyüp küçülenin göz merceği olduğundan emin misin acaba? İyi düşün.
-
BiUyeOlamadim bunu yazdı:
Dj_DooM3 bunu yazdı:
o gordugun lifler, Gozmerceginin buyuyup kuculmesini saglayan kaslar :) istek disi calisirlar :D auto focus :P :D
-----------------------------O büyüyüp küçülenin göz merceği olduğundan emin misin acaba? İyi düşün.
-----------------------------yaw hocam tmm mercek yazmisim yanlislikla :D
-
kanka sen 3d felan kafayı sıyırcan yakında :) bi film yapamadın zati
-
DJ_Alper bunu yazdı:
kanka sen 3d felan kafayı sıyırcan yakında :) bi film yapamadın zati
-----------------------------alper, dai buyuk projelerim var :D birkac yerle anlastim zaten :D onumuzdeki birkac yil icinde cok acayip seyler olacak :D