Gözlük Takmanın Zararı Var Mı ?
-
1-1.5 sene önce gözümün bir tanesi 0.25, diğeri 0.50 idi. Bilgisayardan. Yakınmış. Korkup 1-.1.5 senedir bilgisayarla uğraşırken, kitap okurken gözlük takıyorum. Fakat gözlerim daha beter oldu. Yakın iyice bulanıklaştı, gözlükle bile garip görmeye başladım. Çıkarınca daha fena.
Gözlüğün gözleri tembelleştirme falan ihtimali var mı ? Gerçekten garip.
-
Hocam valla bilmiyorum ama bana öyle geliyor. Ben şuan lens takıyorum az buz sıkıntıları var tabiki ama rahat sonuçta. Bırak gözlük falan takmayı. Ben 3 yıldır lens takıyorum rahatım gözlük insanı asosyalleştiriyor kendini kötü hissettiriyor :S En iyisi lens bence.
-
abicim sene 92'den beri gözlük kullanıyorum lazımsa takacaksan çaresi yok
-
o gözlük dinlendirici seviyesinde. ilk başta o gözlüğü takmayacaktın. gözlüğü taktın alıştırdın. daha sonra gözlğü çıkarınca numaran ilerledi. olan bu. gözlüğünü değiştir.
-
zumsuk bunu yazdı
1-1.5 sene önce gözümün bir tanesi 0.25, diğeri 0.50 idi. Bilgisayardan. Yakınmış. Korkup 1-.1.5 senedir bilgisayarla uğraşırken, kitap okurken gözlük takıyorum. Fakat gözlerim daha beter oldu. Yakın iyice bulanıklaştı, gözlükle bile garip görmeye başladım. Çıkarınca daha fena.
Gözlüğün gözleri tembelleştirme falan ihtimali var mı ? Gerçekten garip.
Bende de var ve cozumu olmayan bir hastalik sol gozumde. Yani 100% cozulmuyor (keratokonus).
Gozluk verdiler. Baktim zarar veriyor salladim. En iyisi gozluksuz hacim.
-
uzun süre gözlük kullananların bazılarının numarası büyüyor , bazıları ise küçülüyor.
bende lens alicam yakındır. bi hastaneye gidemiyorum tembellik ediyorum
bilgisayar sayesinde çok iyi gören gözlerim artık uzagı görmüyor bulanık gösteriyor.
not : 8 yaşından beri bilgisayar başındayım. ne olmasını bekliyordum ki :)
-
kardeşim ben 20 senedir kullanıyorum çıkarınca hayatım kayıyor düşüncende biraz haklısın uzun zaman takınca gözlüksüz gördüğün alanı eskisi gibi göremiyorsun
-
Cikardim attim kullanmiyorum simdi. Daha da kotulestirdi. Tembellesme falan varsa duzelsin. Sadece bilgisayar ve kitap okurken takiyordum
-
Yanlışlığı okurken bilgisayar kullanırken takıyorum diyerek yapıyorsun.
Yani ya hiç takmayacaksın yada sabah kalktığın gibi ilk işin gözlük takmak olacak.
Göz - mercek kendini ona göre ayarlayacak anlatabildimmi ?
-
Yahu şu dinlendirici saçmalığını bırakın artık. Dinlendirici diye bir gözlük yoktur! Sonuç olarak gözünüzün önüne bir cam geliyor ve bu da gözünüzün ayarını bozuyor. Bana da vakti zamanın birinde vermişlerdi 0,25 ve ben de "Haa dinlendirici" demiştim doktorun ağzıma kürekle vurmadığı kalmıştı. Onun da dediği benim dediğimin aynısıydı. Sonuçta gözünün önüne bir cam geliyor ve bunu devamlı kullanırsan devamlı kullanmak zorunda kalabilirsin demişti ve ben de sadece bilgisayar başında ya da konsolun başında çokça zaman geçireceğim zamanlarda kullanıyorum onun dışında yanaşmam kendilerine. Sanırım 4 sene evvel almıştım ve Allah'a şükür gözlerim halen çok iyi görüyor kayma filan yok. :)
Caliber tarafından 05/Kas/12 18:55 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdı
uzun süre gözlük kullananların bazılarının numarası büyüyor , bazıları ise küçülüyor.
bende lens alicam yakındır. bi hastaneye gidemiyorum tembellik ediyorum
bilgisayar sayesinde çok iyi gören gözlerim artık uzagı görmüyor bulanık gösteriyor.
not : 8 yaşından beri bilgisayar başındayım. ne olmasını bekliyordum ki :)
bilgisayar gözleri bozmaz ki.