folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Gözlük Takmanın Zararı Var Mı ?

Gözlük Takmanın Zararı Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

1-1.5 sene önce gözümün bir tanesi 0.25, diğeri 0.50 idi. Bilgisayardan. Yakınmış.  Korkup 1-.1.5 senedir bilgisayarla uğraşırken, kitap okurken gözlük takıyorum. Fakat gözlerim daha beter oldu. Yakın iyice bulanıklaştı, gözlükle bile garip görmeye başladım. Çıkarınca daha fena.

Gözlüğün gözleri tembelleştirme falan ihtimali var mı ? Gerçekten garip.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Hocam valla bilmiyorum ama bana öyle geliyor. Ben şuan lens takıyorum az buz sıkıntıları var tabiki ama rahat sonuçta. Bırak gözlük falan takmayı. Ben 3 yıldır lens takıyorum rahatım gözlük insanı asosyalleştiriyor kendini kötü hissettiriyor :S En iyisi lens bence.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

abicim sene 92'den beri gözlük kullanıyorum lazımsa takacaksan çaresi yok

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

o gözlük dinlendirici seviyesinde. ilk başta o gözlüğü takmayacaktın. gözlüğü taktın alıştırdın. daha sonra gözlğü çıkarınca numaran ilerledi. olan bu. gözlüğünü değiştir.

ZzZzZzZ...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

1-1.5 sene önce gözümün bir tanesi 0.25, diğeri 0.50 idi. Bilgisayardan. Yakınmış.  Korkup 1-.1.5 senedir bilgisayarla uğraşırken, kitap okurken gözlük takıyorum. Fakat gözlerim daha beter oldu. Yakın iyice bulanıklaştı, gözlükle bile garip görmeye başladım. Çıkarınca daha fena.

Gözlüğün gözleri tembelleştirme falan ihtimali var mı ? Gerçekten garip.

Bende de var ve cozumu olmayan bir hastalik sol gozumde. Yani 100% cozulmuyor (keratokonus).

Gozluk verdiler. Baktim zarar veriyor salladim. En iyisi gozluksuz hacim.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

uzun süre gözlük kullananların bazılarının numarası büyüyor , bazıları ise küçülüyor. 

bende lens alicam yakındır. bi hastaneye gidemiyorum tembellik ediyorum

bilgisayar sayesinde çok iyi gören gözlerim artık uzagı görmüyor bulanık gösteriyor.

not : 8 yaşından beri bilgisayar başındayım. ne olmasını bekliyordum ki :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

kardeşim ben 20 senedir kullanıyorum çıkarınca hayatım kayıyor düşüncende biraz haklısın uzun zaman takınca  gözlüksüz gördüğün alanı eskisi gibi göremiyorsun 

Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Cikardim attim kullanmiyorum simdi. Daha da kotulestirdi. Tembellesme falan varsa duzelsin. Sadece bilgisayar ve kitap okurken takiyordum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yanlışlığı okurken bilgisayar kullanırken takıyorum diyerek yapıyorsun.

Yani ya hiç takmayacaksın yada sabah kalktığın gibi ilk işin gözlük takmak olacak.

Göz - mercek kendini ona göre ayarlayacak anlatabildimmi ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Yahu şu dinlendirici saçmalığını bırakın artık. Dinlendirici diye bir gözlük yoktur! Sonuç olarak gözünüzün önüne bir cam geliyor ve bu da gözünüzün ayarını bozuyor. Bana da vakti zamanın birinde vermişlerdi 0,25 ve ben de "Haa dinlendirici" demiştim doktorun ağzıma kürekle vurmadığı kalmıştı. Onun da dediği benim dediğimin aynısıydı. Sonuçta gözünün önüne bir cam geliyor ve bunu devamlı kullanırsan devamlı kullanmak zorunda kalabilirsin demişti ve ben de sadece bilgisayar başında ya da konsolun başında çokça zaman geçireceğim zamanlarda kullanıyorum onun dışında yanaşmam kendilerine. Sanırım 4 sene evvel almıştım ve Allah'a şükür gözlerim halen çok iyi görüyor kayma filan yok. :)

Caliber tarafından 05/Kas/12 18:55 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

uzun süre gözlük kullananların bazılarının numarası büyüyor , bazıları ise küçülüyor. 

bende lens alicam yakındır. bi hastaneye gidemiyorum tembellik ediyorum

bilgisayar sayesinde çok iyi gören gözlerim artık uzagı görmüyor bulanık gösteriyor.

not : 8 yaşından beri bilgisayar başındayım. ne olmasını bekliyordum ki :)

bilgisayar gözleri bozmaz ki.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
Toplam Hit: 8503 Toplam Mesaj: 31