folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Gözlük Takmanın Zararı Var Mı ?

Gözlük Takmanın Zararı Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    ReeX bunu yazdı
    LizardKing bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

uzun süre gözlük kullananların bazılarının numarası büyüyor , bazıları ise küçülüyor. 

bende lens alicam yakındır. bi hastaneye gidemiyorum tembellik ediyorum

bilgisayar sayesinde çok iyi gören gözlerim artık uzagı görmüyor bulanık gösteriyor.

not : 8 yaşından beri bilgisayar başındayım. ne olmasını bekliyordum ki :)

bilgisayar gözleri bozmaz ki.

Katılıyorum "bilgisayar gözleri bozmaz ki." 

Doğru bilinen yanlışlardandır bilgisayar gözü bozar vs yeni tip monitörler de böyle birşey yok

ışıklar kapalı kullanan vardır illaki o da gözü bozmaz siker.

onun için "F.lux" yazılımı yükleyin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Erkek
    LasTMohicaN bunu yazdı

doğru bilinen yanlışlardan biri; gözlük kullanmak göz numarasını düşürmez, hatta göz gözlüğe alışacağı için artırabilir de.

gözlük kullanmak göz numarasını düşürmez bu doğru ama gözlüğe alışma sürecinde göz numarasının yükselmesi mümkün değil, 1 en fazla 2 günlük bi süre zaten

There is no life without struggle
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

valla ortaokul zamanında ben de sosyallik konusunda sıkıntı yaşamıştım,

bana da DİNLENDİRİCİ (!) denen zırzavattan vermişlerdi o ara

2-3 defa gözlük değiştirdim, tee kaç yıl önce aldığım gözlük var şuan gözümde, sosyallik konusunda sikimde deil.

çıkarırsam çıplak gibi hissediyorum asıl (sakal kesme mevzusunda olduğu gibi)

valla en son 0.75 - 0.50 idi ama en azından 1.5 var gibi şu aralar :)

amfi'de 3-4 sıra mesafeden, tahtayı zar zor seçiyorum, hocalar da sağolsun karınca duası yazıyor tahtaya

göz konusunda nerde okumuştum hatırlamıyorum, belki de buradaydı,

göz, genetik bir şey sonuçta, gözlük kullanımıyla alakası olduğunu sanmıyorum, artacağı varsa, artıyor.

kaçınılmaz son - zevk alma ikilisi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek

gozluk aslında ınsanın gozunu kotuye goturuyor ndnmı? cunku gozlugu taktıgınızda goremedıgınız yerlerı daha net goruyorsunuz sadece goz bozuklugunu gecıcı surekle ıyılestırıyor ama gozlugu cıkarttıgınızda bulanık bır goruntu ndnmı arastırmalar sonucunda gozluk ınsan gozunu tembellestırıyor mesela ben sabah kalkayım gozlerım gayet ıyı goruyor ama aradan bır saat gecsın gozluk takıp bıraz kullandıktan sonra cıkartayım aynı ve net gordugum yer bulanıkk bunu sızde tespıt edebılırsınız bılgısayar fln ınsanın gozunu bozmazz soyle bozmazz bılgısayardakı ısık yazılar renkler hızlar hareketler sızın gorus acınıza gore sadece yorar ve bu kalıcı bır duruma ndn olmaz gozunuzun bozulmasının yuzde  doksanı aılevı ndnlerdır kalıtsaldır yanı arkadaslar bunları tek ben degıl doktorlarada soyluyor

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metalkolik
    metalkolik's avatar
    Erkek

2001 yılında gözlük kullanmaya başladım 2007 de lens e başlamıştım 2012 de lazer ameliyatı oldum şimdi çok rahatım

metal, bir müzik türü değildir bir yaşam tarzıdır, bırak seni yönlendirsin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek
    metalkolik bunu yazdı

2001 yılında gözlük kullanmaya başladım 2007 de lens e başlamıştım 2012 de lazer ameliyatı oldum şimdi çok rahatım

kac dereceydı hocam ve yas kac benım bıldıgım 5ın altını cızmıorlar ve 30 yastan sonrada goz ılerlemıyor dıye bılıyorum yanlıssam duzeltın?

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metalkolik
    metalkolik's avatar
    Erkek
    MeTiN_7 bunu yazdı
    metalkolik bunu yazdı

kac dereceydı hocam ve yas kac benım bıldıgım 5ın altını cızmıorlar ve 30 yastan sonrada goz ılerlemıyor dıye bılıyorum yanlıssam duzeltın?

tamamen yanlış her dereceyi düzeltebiliolar bnimkiler 2.50 di ergenlik döneminin bitme gerekiyor buda aşa yukarı 22 23 oluyo ben 25 yaşımda oldum ameliyatı. zaten ameliyat öncesi uzun bi muayeneden geçiosun ameliyata uygun olup olmadın orda belli oluyo bnim başarı şansım %95 di ki en yükseğide buymuş.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

benim bildigim gözlüğü ister tak ister takma, bozukluk varsa ilerliyor.

numara ilerledigi icin yılda bi kez kontrola gitsen fena olmaz. senin muayene vaktin gelmiş.

yalnız kafamı karıştırdınız şimdi. lense mi gecsem la :/

@metal

%5 ihtimal ne ? ex olmak mı :/

bide ne kadara patlıyor bu ameliyat

SyspioniC tarafından 06/Kas/12 11:10 tarihinde düzenlenmiştir

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    metalkolik
    metalkolik's avatar
    Erkek
    SyspioniC bunu yazdı

benim bildigim gözlüğü ister tak ister takma, bozukluk varsa ilerliyor.

numara ilerledigi icin yılda bi kez kontrola gitsen fena olmaz. senin muayene vaktin gelmiş.

yalnız kafamı karıştırdınız şimdi. lense mi gecsem la :/

@metal

%5 ihtimal ne ? ex olmak mı :/

bide ne kadara patlıyor bu ameliyat

şimdi haci göz ilerlemesi ergenlik bitene kadar dewam eder vücut geliştikte kusurlarda gelişir. gözlük sadece tolere eder.

lens iidir kolaydır ama dikkat etmek lazim bnim gözler 2 kere iltihap kaptı. gözlerim taze kan içmiş vampir gibiydi. şimdi son 1 senedir uygulanan intralesing lazer ameliyatı var bunu yaptırın bıçak hiç kullanılmıyor. sorunda hiç çıkmıyo o %5 ihtimal ne onu bnde bilmiorum :)

fiyatı bnim olduğum zamanda 990 euro idi.

daha önce açtım konu vardı burayıda okumanızı tavsiye ederim. http://tahribat.com/Forum-Intralasik-Lazer-Ameliyati-151929/

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

uzun zamandır gözlük kullanan biri olarak söyleyebilirim ki , bazen gözlerin ister istemez yoruluyor ve gözlüğü takmaya basladıgın andan her 4-5 ayda bir kontrole gitmeni öneririm hocam .) 

N'oublie pas d'ou tu viens ..
Toplam Hit: 8505 Toplam Mesaj: 31