Gözümüz Kaç Megapikseldir ?
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------antivirus bunu yazdı:
-----------------------------bende söyle bir sey duymustum bir insan gece karanlıgında bilmem kac yüz km ötedeki kibritin yanmasını görebilirmiş...
-----------------------------cmdir o =) ya da insan değildir. öyle bi durum yok çünkü.
-----------------------------
zifiri gece karanlıgında diye duymustum sadece cm de olabilir =) -
Hep merak etmiştim wallahi çok saol :))
-
qra51 bunu yazdı:
Hep merak etmiştim wallahi çok saol :))
-----------------------------rahat ol senınkı sıfır pıxsell sen körsunnn :D:D gözlerın bozuk seının:D:D
-
RockZs bunu yazdı:
Eğer ille de piksel cinsine çevrilmek isteniyorsa da, gözün yapısını oluşturan maddelerin taşıyabileceği en küçük belirleyici değerlere yaklaşılmalı ve ona göre bir tahminde bulunulmalı ama ben gözün mega piksel cinsinden yorumlanmasını yanlış, ve çıkan sonuçları da abartılı buluyorum.
-----------------------------burada yapılanda o sanırım ,yani gözün tespit edebileceği en küçük görüntü biriminden yola çıkılmış o yazıdaki değerler verilirken ..
ki başka izahı yok.
tabi sana katılıyorum kesin bir bilgi vermek imkansız gibi birşey ,burada ulaşılmak istenen en yakın tahmini vermek ve olayı biraz somutlaştırmak işte.
576 mp gözüm var hevesimi kaçırma :D
-
vay be
-
Bir bilgi de benden yapay olarak yapilmis en yuksek cozunurluge sahip Fotograf makinesi ESA'nin marsa yolladigi aracta mevcuttur "96 MP"
-
bende bugün arkadaşa soruodm gözümüz kaç megapiksel die :) en son 1000 de anlaşmıştık daha azmış :)
-
yararsız,ilginç ama hoşuma gitti :)
teşekkürler.
-
benim gözüm bozuk amk :D 1.2 mp anca hatta vga :W
-
birde, atom tabanlı düşünün kardeşim, atomları direk göremiyoruz, renk yoğunluğunun toplandığı alan olan 500nm ve çevresi (görünen renk tayfı) olarak düşünürseniz bu megapixel kavramının bir adım ötesinde oluyor çünkü fotoğrafın DPI'ı standart olarak 99 dur oda yaklaşık olarak 1 pixel'in gözün pixeli ile arasında kat kat farkı olduğunu da belirtecek, yani gözümüz atomlarıda görüyor ama çok sıkışık gördüğü için, atomları renklendirerek sadece yoğunlaştırışmış halde birleşik olarak görüyor o yüzden basit bir hesapla,
1 fotoğrafta 1 pixel 1 cm yer kaplıyorsa, o pixel gözümüzde 1 cm nin 500 nanometreye oranı kadar yer kaplıyor oda 1 cm / (0.000005) (yaklaşık) :D, bu bile zaten 325 megapixeli geçiyor :). yani resimlerdeki DPI kavramı da girince bu olayı çok çok değişiyor. gözümüz görüntüyü çok çok çok tatmin edici bir halde ölçeğe getirip, ona göre 3d derinliği bile yi algılayacak şekilde beyne mükemmel şekilde iletiyor.
megapixel kavramını aşıyor, terapixellere ulaşıyor o yüzden
elektromanyetik tayfı: http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektromanyetik_tayf bu tablodada görebileceğiniz gibi, görebildiğimiz renklerin fiziksel kapladığı alan nanometrelerle ifade ediliyor.
Bu'da, Allah'ın yarattığı ilmin, hikmetin büyüklüğünün en büyük kanıtlarından birisi :). Allah'ın el baris isminin tecellisi..
Birde düşününki beynimiz o görüntüyü odaklanma sistemi dahilinde analiz edip algılatıyor.