Graffiti Yaparken Yakalandık.. Hukuki Yaptırımı Ne Olur ? (SORU)
-
Bulunduğumuz şehirde geceleri duvarlarda (ailelerin oturduğu apartmanlar ve resmi kurum duvarlarına zarar vermeyecek şekilde) graffiti çalışmaları yapıyoruz ve gece şehrin her bölgesinde devriye geziyor polise yakalanırsak bu konuda bi yaptırım uygulanır mı ? ne yaparlar ? biraz araştırdım sadece 1 gece nezalete atarlar bide sağlam döverler dediler bundan ileriye gidebilir mi?
Saygılar..
-
http://www.google.com.tr/search?q=kamu+mal%C4%B1na+zarar&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a
-
duvarlara
cCc Ülkücü Genclik cCc yazmaktan bi farkı varsa eger :W yapın abi :d yoksa ceza alabilenzi :W
-
Kamu malına zarar vermeye mi giriyor :/
Bide yok öyle siyaset 0 başka şeyler yazarız duvara
-

bizim güngören ' de bu duvara her ay baska bişey ciziyolar bişey diyen olmadı önünden tremway geciyo güzel görüntü veriyo :)
izinleri var sanırım :) -
O duvar herhangi bir otopark vs ye mi ait , legal çalışanlarda var izinlerle yapıyorlar genelde ama illegalinde zevki başka be abi :D
-
Birşey olmaz.
-
Kısa ve net :D
-
Yazdığınız yere göre değişir. Özel mülk duvarı ise mülk sahibinin şikayetçi olması halinde en kötü ihtimal 6 ay yersiniz. Oda ricaii para cezasına çevrilir. Oluşan zararı karşılamanız halinde ihtarlada yırtarsınız eğer mahkemelik bir durum olursa... Gerçi yeni sistem kamu cezasını daha bi olanaklı hale kılıyor ama. Kütüphane temizliği,çöp toplamak vs...
Eğer bir durak yada devlete ait biryerin duvarına ise haliniz polise kalmış... Arkadaş polis için gerekli bilgiyi yazmış zaten, gerisini ben yazmayım....
Şunu hiçbir zaman unutmayın sizin celbinizi belirleyen polisin tuttuğu tutanaktır. Ondan sonraki olayı değerlendirenler savcılar,hakimler falan sadece gerekeni yapmakla yükümlüdürler. İnsiyatiflerini ya kullanırlar ya kullanmazlar...
-
kerimcim bana bi pmden ulasırmısın :W
-
Mehmet abi graffiti de yazı olayı biraz farklı =)