Grafik Tasarımı & Görsel İletişim
-
Başlıkta adı geçen bölümlere karşı ilgim var üniversitede bunlardan birini okumak istiyorum müridler. Bilgisayarda öğrenmem gereken başlıca animasyon programları ya da photoshop tarzı programlar nelerdir ?
-
Hangi alanda daha fazla yoğunlaşmak istiyorsun.Programları öğrenmeden ve herşeyden önce bakış açın ve yeteneğin seni özgün kılacaktır.
Çizim ve Çeşitli animasyon(3d olsun olmasın farketmez) uygulamaları için;
İllustrator, After effect, 3dmax veya 4d cinema(bu tarzı programlar, kolay kullanım ve zevkine göre kendin seçmelisin), photoshop, flashta katabilirsin içlerine.
Photomanipilasyon ve minimum dizayn tasarımı için;
Photoshop, photoshopelements, indesign, (3d programlarınıda araya katabilirsin)
Logo ve kurumsal tasarımlar için;
Freehand,Coreldraw,Photoshop,ındesign(3d programlarınıda araya katabilirsin)
NOT: EĞERKİ 3D YE MERAK SALARSAN, HER İŞİNDE DAHA GÖRSEL VE YARATICI ÇALIŞMALARA İMZA ATARSIN VE 3D PROGRAMLAR VAZGEÇİLMEZİN OLUR.
MESELA;
Ben blender,sketchup,4dcinema,3dmax(proje çizimleri aiçin Autocad,Solidworks) kullanıyorum modellemelerimde
NOT; 3d başlı başına farklı bir boyuttur ;)
Yardımcı olması açısından;
http://www.tahribat.com/Dokuman-Gorsel-Tasarimin-Ogelerini-Dogru-Kullanma-301/
-
Hocam çok teşekkürler ilgin ve cevabın için. Sanırım ben hangi alana yönelsem daha iyi olur bir bunu düşüneyim. Ama bunların hepsini bi elden geçireyim zararı olmaz diye düşünüyorum :) Ara sıra pmlerimle başını ağrıtsam sorun olmaz umarım? :D Bu aralar çok stresliyim bu konuda ve her türlü bilgiye açığım :D
-
Cosplay bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam çok teşekkürler ilgin ve cevabın için. Sanırım ben hangi alana yönelsem daha iyi olur bir bunu düşüneyim. Ama bunların hepsini bi elden geçireyim zararı olmaz diye düşünüyorum :) Ara sıra pmlerimle başını ağrıtsam sorun olmaz umarım? :D Bu aralar çok stresliyim bu konuda ve her türlü bilgiye açığım :D
-----------------------------Her türli kafamı mikebilirsin şu haftadan sonra.Herkese açığım zaten bilen soran eden, cevapsız ve yardımsız bırakmıyorum ;) Kolay gelsin
Öncelikle
Photoshopu yükle ve derslerine başla.
-
CS5 beni bekliyor hazır ve kurulu :D
-
üniversite bu tarz bölümler varmı ?
-
tosun bunu yazdı:
-----------------------------
üniversite bu tarz bölümler varmı ?
-----------------------------Evet hocam güzel sanatlar fakültelerinde grafik tasarım bulunuyor. Görsel iletişimde bunun daha kapsamlısı o da iletişim ya da güzel sanatlardadır diye tahmin ediyorum.
-
Güzel sanatlar fakültesinde demek hımm..1000tl harcı var :(
-
hiç tavsiye etmiyorum kardeşim..
-
Harcını yiyim.. 4 yıllık kazanıp girebilirsen dua et hatta hac'ca git yemin ediyorum.
-
çok puanmı ne anlamadımki daniel biraz açarmısın ?