Grafik Tasarımı & Görsel İletişim
-
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü grafik tasarım(anasanat) bölümü mezunuyum.2005 çıkışlıyım.6 yıl okudum. Kullanacağın programlar Photoshop cs1,cs2 artık ne zıkkımsa bide adobe illustrator.. Benim bölümüm Eğitim Fakültesi(öğretmenlik 4 yıllık) . yok ben Güzel Sanatlar Fakültesi okuyacağım mezun olduktan sonra artık kendime dükkan mı açarım yada fotoğrafçıda çalışırım falan dersen GSF oku. Ben şuan görsel sanatlar öğretmeniyim.(öğretmen maaşları belli) Bu arada bi iki yorum okudum ,biri yorumda ' resimde 1 cm bile kaydırsan elenirsin' demiş.hey allam..:D Ben bu yetenek sınavını Kütahya Dumlupınar Ü, Bolu Abant İzzet Baysal Ü., Mimar Sinan Ü, Uludağ Ü. de girdim. O ilden çıktım o sınava koştum. Aradıkları 1-çizdiğin modeli karakalem ile kağıda tam oturtabiliyor musun?(kompozisyon) 2-kalemin gücü (diğer çizimlerin yanında sendeki fark ne?) Zaten yetenek sınavı 1 gün sürmüyor.Bunun kompozisyonu, sözlü mülakatı,eskiz çizimi falan bi ton şey..Neyse lafı uzattım ek bilgi olsun diye.Soracağın birşey olursa yazarsın..
-
kivanc bunu yazdı:
-----------------------------Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü grafik tasarım(anasanat) bölümü mezunuyum.2005 çıkışlıyım.6 yıl okudum. Kullanacağın programlar Photoshop cs1,cs2 artık ne zıkkımsa bide adobe illustrator.. Benim bölümüm Eğitim Fakültesi(öğretmenlik 4 yıllık) . yok ben Güzel Sanatlar Fakültesi okuyacağım mezun olduktan sonra artık kendime dükkan mı açarım yada fotoğrafçıda çalışırım falan dersen GSF oku. Ben şuan görsel sanatlar öğretmeniyim.(öğretmen maaşları belli) Bu arada bi iki yorum okudum ,biri yorumda ' resimde 1 cm bile kaydırsan elenirsin' demiş.hey allam..:D Ben bu yetenek sınavını Kütahya Dumlupınar Ü, Bolu Abant İzzet Baysal Ü., Mimar Sinan Ü, Uludağ Ü. de girdim. O ilden çıktım o sınava koştum. Aradıkları 1-çizdiğin modeli karakalem ile kağıda tam oturtabiliyor musun?(kompozisyon) 2-kalemin gücü (diğer çizimlerin yanında sendeki fark ne?) Zaten yetenek sınavı 1 gün sürmüyor.Bunun kompozisyonu, sözlü mülakatı,eskiz çizimi falan bi ton şey..Neyse lafı uzattım ek bilgi olsun diye.Soracağın birşey olursa yazarsın..
-----------------------------
Sen de olmamış olabilir. Fakat, bunu yaşayan insanlar yalan mı söylüyor şimdi ? Adamların hoşuna gitmedi mi çalışman eliyorlarmış.
-
tamam; hocaların hoşuna gitmezlerse eleyecekler tabi ama 1cm kaydırırsan eliyorlar falan demiş arkadaş onun için yazdım.. cetvelle çizmiyoruz ki bu meleti :D
-
Görsel kabiliyetin, grafiklerdeki becerin elbet kayda değer, ama bir reklam ajansında, grafik ağırlıklı çalışan sektörlerde başvuracağın vakit seni çizim masasına oturtup kabiliyetini göstermeni istemezler illaki elinde bölümüne ilişkin diplomada lazım.
Yola nasıl başlayacam dersende önce bitmap ağırlıklı tasarımları kavra. Ağır grafik oluşumları için photoshop, logo tasarımları basit aritmetiksel grafikler için fireworks vs. İlerde 3d'ye geçeceğin zaman sağlam temelin olur. Ama asıl önemli olan şey tasarlayacağın şeyde hayalgücünü iyi kullanman. Her insanda hayalgücü olur ama oda bilgi birikime, genel kültüre, fantezilere vs. göre değişir.
-
Kurtcebe bunu yazdı:
Görsel kabiliyetin, grafiklerdeki becerin elbet kayda değer, ama bir reklam ajansında, grafik ağırlıklı çalışan sektörlerde başvuracağın vakit seni çizim masasına oturtup kabiliyetini göstermeni istemezler illaki elinde bölümüne ilişkin diplomada lazım.
Yola nasıl başlayacam dersende önce bitmap ağırlıklı tasarımları kavra. Ağır grafik oluşumları için photoshop, logo tasarımları basit aritmetiksel grafikler için fireworks vs. İlerde 3d'ye geçeceğin zaman sağlam temelin olur. Ama asıl önemli olan şey tasarlayacağın şeyde hayalgücünü iyi kullanman. Her insanda hayalgücü olur ama oda bilgi birikime, genel kültüre, fantezilere vs. göre değişir.
-----------------------------Yani diyorsun ki iş hayatın için diploma lazım, üniversite okumanda bu yönden fayda var ?
-
GOOOOOOOD MORNING VİETNAMMMM !!! :DDDDDD
-
Cosplay bunu yazdı:
-----------------------------Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------Yani diyorsun ki iş hayatın için diploma lazım, üniversite okumanda bu yönden fayda var ?
Eğitim şart diye bir laf var..Bence yanlış. Belge şart :) Evet üniversitenin bu bakımdan faydası var.
Şimdi ben bir istihtamcı olsam bana iki grafiker başvursa biri kendi alanında eğitim görmüş elinde diploması var, diğeride bu işlerde master diye tanıtıyor ama elinde belgesi yok. Düz bir mantıkla ben iki kişiyi birden sorgulamam bu kişi okumuş eğitimin almış işin derim alırım. Ve çoğu sektördede böyle yürüyor zaten. Tabiki istisnalarda var.
-
ben ikisini de işe alırım.tek bir farkla; birini sigortasız çalıştırırım. Şimdi anladın mı diploma ne işe yarar dostum! :D