Gripten En Kısa Sürede Kurtulma Tecrübeleriniz?
-
hocam öncelikle gecmiş olsun..
bol c vitamini al, geceleri yatmadan cay bardagının yarısı limon suyu ile doldur icine gripn tozunu at güzelce karıstır iç ..
bide gripte en önemlisi dinlenmektir..
devir kıcını yat terle..
bende üniye giderken koca sene hasta olmam vizeler basladımı girip olurdum :D stresinde etkisi var
-
eczacı bi kuzenim var. böyle sıkça yaşanan hastalıklarla ilgili bir çok işe yarıyan yöntemleri var. grip için 1 diş sarımsağı 2-3 dakika sakız gibi çiğne demişti.ama hiç denemedim.sabah-akşam 2 gün boyunca bi dene sen.
-
xxspiderxx bunu yazdı:
-----------------------------
gribi bilmem de bizim kimyacı derdi ki,eğer burnunuz tutuksa mıçın sonra onu koklayın,mıçıkta amonyak olduğu için burun açabilitesi yüksekmiş :/
-----------------------------orta okulda laboratuvarda gizli aşk iksiri yapmaya çalışan bi arkadaşımla beraber koklamıştık.. fena halde burnu yakan keskin bi kokusu var.. boşverin demeeyin!
-
sicak suyun icine kekik + limon 5 dk beklet kekigi icinde uzerine bir corba kasigi bal at
arada birde sarimsak ye
-
hoca biçok kişi de söylemiş zaten sıcak çay bitki çayı vs al iç bi güzel (o seni çabuk terletir) sonra yat yatağa at 2-3 battatniyeyi üstüne şöyle suya batıp çıkmışa yakın kıvama gelince kalk bi duş al :) emin ol sabaha bişeyciğin kalmaz şimdiden geçmiş olsun
-
theraflu forte 3,11 lira yatmadan çak bi tane sabaha bişeyin kalmaz.
-
1.part : ıhlamur , karanfilli yeşilçay , nane limon
2.part : bir bardağa sadece limon + tuz
3.part : Soda + limon + tuz + gripin
4.part : sonra güzel bir yemek :D
5.part : hapşırabildiğim kadar hapşırmak (:
1 günde iyileşiyorum bu şekilde :D
-
ilac kullanmadigim icin ilac tavsiyesi yapamiycam,zaten ne derler grip ilacla 1 haftada ilacsiz 7 gunde gecermis :) ama tavuk corbasi da cok iyi gelir bol limonlu, c vitamini almak gerekiyor (portakal,mandalia,nar,vs) ama ust uste degil belli araliklarla almalisin.birde burun yolunu mutlaka acik tut geriye akinti olmamasi icin.okyanus suyu var istedigin sıklıkda kullanabilirsin ve istirahat tabiki gecmis olsun bakalim kac gunde toparliycaksin kendini.
-
edit: burnuna tuzlu su çek hocam..içerde ne varsa akıt:) hem antibakteriyel olmuş olur.Gecmiş olsun. (Pardon beyler dalgınlık:D)
-
zonguldakta grip oldum hastaneye gittim gitmeden önce 2 gün çektim hastanede kızın biri gelip popodan yerleştirdi 2 ilaç ertesi güne bişi kalmadı :)