folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Guillain Barre Sendromu Duydunuz Mu?

Guillain Barre Sendromu Duydunuz Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

house m.d. izleyip yoh amına dediğim çoğu hastıkları ülkemizde duyar görür oldum ( son 3 yıldır ) covidin etkisi vardır belki ama cins cins hastalıklar coğaldı.

Annen için acil şifalar diliyorum dostum. 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

biontech ile baglantisini doktor mu soyledi?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Acil şifaler diliyorum hocam.

Bilgilendirme için de teşekkürler.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    FeRoCi bunu yazdı

Başımıza gelince duyduk. Annem 10 gündür yoğun bakimda. Çok sık görülen bir hastalık değil diye yazıyor nette. Lakin doktorlara sorduğumda görüldüğünü söylüyorlar. İnternette yaptığım araştırmada özellikle biontech aşısını hedef gösteriyorlar. Aslında çocuklarda sık görülürmüş. Tedavi için de fazla bir şansımız yokmuş. Belli bir tedavisi varmış. Ona yanit vermesi gerekiyormuş annemin.

Ayakta, elde ve dilde uyuşma ile başladı. Sonra bütün vücudundaki kas sistemi iflas etti. Aklınızın bir köşesinde olsun. Erken tanı çok önemli. 

Sizin önereceğiniz yönlendirebileceğiniz bir durum var mıdır?

allah varsa şifa versin , evrenden bir çözümü gelir umarım . biontech aşısı vs demek doğru değil hocam , çok kompleks olaylar .

canlı metabolizmaları hakkında çokaz bilgiye sahibiz ,intterrnette araştırma yapma , akademik literatürlere bak , fakat miyelin kılıflarla ilgili immun sistem ve sinir hücrelerine saldırısı oldugunu duymustum.

amerikan kaynaklarına bakn , cok gecmıs olsun , dermansız dert gelmesın kımsenın basına 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Gecmis olsun oncelikle, erken teshisle tedavisi mumkun ve uzun suren bir surecmis.

Biraz tarama yapinca 1976 yilinda yapilan "domuz gribi" asilarindan sonra da vakalar gorulmus ve asinin ilk dozundan sonraki 2-6 hafta araliginda  olmus genelde. Pandemi surecinde de ortaya cikan vakalar olmus ancak genelde case study olarak kalmis ve daha detayli arastirilma istenmis. Yillara gore Guillain Barre sendrom vakalarini arastirdim ama birsey bulamadim son yillara dair. 2010'lerdan 2022'ye kadar falan olan grafige bakmak gerekir. Ancak 1milyon'da 26 gibi bir rakam karsimiza cikarsa bu asiyla iliskilendirilmez dogrudan. Ayni sekilde biontech 1. asilamadan sonra 4-6 hafta icinde trafik kazalarinda olenler arastirilsa anlamli bir sonuc cikartabiliriz. "Biontech asisi sonrasi trafik kazasinda gecirip oluyorsunuz" diyebilir. Detayli bakmak gerekir. 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Berkant_1997
    Berkant_1997's avatar
    Erkek

Merhaba hocam, öncelikle çok geçmiş olsun. Bende bu hastalığı atlatanlardan biriyim. Bir çok doktora gittik. Kas hastası diyenler mi, hocalarda çarpılmış diyenler mi derken en sonunda Çapa' da bulduk çareyi.

Çapaya yatış yapıp IVIG verildi kontrol altında tutulduktan sonra çıktım. Kortizon kullandım hap olarak ve fizik tedaviye gittim aktif olarak kaslar sıfırlanmış gibiydi kollara ve ellere bacaklar elektrik bandları takılıp elektrik yüklemesi yapılıyordu. %70 engelli raporuna sahiptim. Çok şükür ki toparladım sekte bırakmadı ama bir tek ellerimde titreme kaldı.

Nöroloji bölümünde Burak Tatlı adında bir doktor vardı. Çocuk doktoru idi sanırım ama kendine kilinik açmış sanırım. Halen bazı şeyleri sormak için kendisi ile mailleşirim, dövme yaptırsam bir şey olur mu, biontech aşısı olmalı mıyım gibi. 

Ama işin en garip kısmı ne ol ne olma diyebildi tamamen şansa bıraktık. Başka nöroloji doktorlarına gittim onlardan da net cevap alamadım. 

Bende de bu hastalığı yaşadığımda sebebi olarak gösterilebilecek sebep ilkokulda yapılan mikrop aşısından olabileceğinde şüphelenmişti doktor. Bağışıklık sistemi çökmesine sebep olabileceğinden dolayı.

Bir kaşık tutup çorba içmeye zorlanıyordum şükürler olsun ki iyileştim. Burak tatlı doktorun ve çapadaki o heyetin ilgisi alakası unutmam bir Rus bir doktor abla vardı manevi olarak çok ilgilenmiştir. Motive etmişti yatış yaptığım sürece çapada. Güzel insanlar görmese de anmayı severim hayatın her alanında.

Tekrardan çok geçmiş olsun.

Berkant_1997 tarafından 11/Mar/23 19:22 tarihinde düzenlenmiştir

Tamu Otobüsü
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

çok geçmişler olsun. dilerim kısa sürede tez vakitte güzel haberlerini alırız..

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bro
    bro's avatar
    Erkek

Merhaba. Bu hastalık enfeksiyonlardan sonra ya da aşı sonrası görülebiliyor. Sadece Covid aşısı değil, başka aşılardan sonra da olabiliyor. İmmün mekanizmanın tetiklenmesi nedeniyle oluyor. Komplo teorilik bir durum yok yani.

Büyük şehirlerde nöroloji kliniklerinde bolca yatar böyle hastalar. Nöroloji için nadir bir hastalık değildir. Bir nöroloji uzmanı tarafından da rahatça tanı konabilir. Hastanın semptomları dinlendikten sonra ön tanı kafada oluşur ve EMG ile tanı konur. EMG yapmadan hastanın kliniği ile de tanı konabilir.

Çoğu hastada yoğun bakım ihtiyacı oluşmaz ama bazılarında hastalık agresif seyreder ve hasta yoğun bakımlık olur. Bunun nedeni vücuttaki sinirlerin iltihabi durumu nedeniyle o sinirlerin uyardığı daha doğrusu uyaramadığı solunum kaslarının tutulması ve sonucunda entübe olması. Kimisinde basit olarak alt ekstremitedeki sinirler etkilenir ve hasta yürüyemez. Kimisinde ise agresif seyreder.

IVIG ve plazmaferez gibi tedavi seçenekleri var. Hemen her büyük hastanede yapılabilir. Genellikle ilk önce IVIG ile başlanır. Sonra plazmaferez yapılır ve hastanın cevabına bakılır. Önemli olan hastanın enfekte olmaması. Çünkü tedavi yapıldıktan sonra genelikle hastalık yavaş yavaş gerilemeye başlıyor. Bu dönemde hastanın bakımı vs önemli. Bu dönemi atlatırsa ondan sonrası fizik tedavi.

Edit: Bu arada erken tanı önemli. Doğru. Tüm hastalıklarda öyle. Ama tecrübelerime göre bu hastalık agresif gidecekse istediğin kadar uğraş, yine de agresif gidiyor. IVIG ve plazmaferez muhtemelen sonraki iyileşme periyodunu hızlandırıyor. Onun için biraz takip önemli yani.

bro tarafından 12/Mar/23 01:24 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek

Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. 

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReMiX
    ReMiX's avatar
    Erkek

Merhaba hocam geçmiş olsun ,bende 2016 yılında bu hastalığı geçirdim  , herkeste farklı olabiliyor ben  7-8 ayda ayaklandım uzun bi maraton ve bende hasar bıraktı engelli olarak hayatıma devam ediyorum . Mesanede sıkıntılarım ve bacaklarımda güçsüzlük  kaldı ayrıca göğsümden aşağısı etkilenmişti felçli yerlerde sıcak soğuk ve acı duygusunu hala hissetmiyorum . Bu hastalık ilaç sürecinden sonra bol bol fizik tedavi ,  inşallah  kısa sürede ile toparlar Çok geçmiş olsun.

Profil Görüntülenme : 59
Toplam Hit: 4263 Toplam Mesaj: 33
#guillain #sendrom #hasta