folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Gümrük Olaylarından Anlayan (Vergi İşi) ?

Gümrük Olaylarından Anlayan (Vergi İşi) ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kargo yolladılar bana, Türkiye'de hayvan gibi vergileri verilmiş zaten. Ben paketten çıkarıp, başka pakette 2. elmiş gibi gösterin dedim. Aras kargodan bilmiş bi arkadaş faturayı falan koyun birşey olmaz dedi. Annemde öyle yollamış. Olmaz olur mu göte girdi. 600 kağıt diyorlar.

Zaten bilgisayara bir ton para vermişim birde 600 lira mı vericem ona ? Saçmalık, aptallık. Gümrükte bekliyor. Kıbrıslılar biraz tembel olduğu için yarım günlük deselerde toplamda 1 saat ancak çalışırlar. Gümrüğü, vergi dairesini falan arıyoruz ama açan yok. 

Ne yapabilirim fikri olan var mı ? Geri yollasınlar. Ben öğrenciyim bu vergiyi ödeyemem geri yollayın desem yollarlar mı ? Yoksa bilgisayar güme gitmesin. Yollamazlar, götümüze girmesin yine.

eidt:

sabah sabah yemin ediyorum kan beynime sıçradı yahu. Aras kargo bi apta, buradaki devlet ayrı bi saçmalık. Sabahtan beri gümrüğü arıyoruz, vergi dairesini arıyoruz açan yok. Birisi tamamen meşgul çalıyor, telefonu mu açık bıraktılar naptılar. Diğerini açan yok. Buradan herif dedi zaten, yemekleri falan vardır çalışmazlar diye.

Aman çalışmasın incileri dökülür yavşak heriflerin. Bankalar açılıyor, devlet yerleri açılıyor, normal saatinden 20 dk sonra. Kapanış 20 dk önce. 1.5 saat ara. Yazında yaz uygulaması nedeniyle 8 saat çalışıyor. Rumlar gibi lak lak, dedikoducu olmuşlar. İş verimliliğide sıfır.

Bune amk. bune ya ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

millet fikri olan yok mu ?

Üzerinde fatura var ama o faturayı tamir faturası gibi göstersek olmaz sanırım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Benim gümrük olayını bilyorsundur sanırım , madem alamıyorum geri gitsin dedim yurtiçikargo 500TL masraf çıkar dedi.

Bıraktım almıyacağım bir daha da dealextreme tarzı siteler hariç hiç birşey getirttirmeyeceğim bu özgürlüğümüz kalmamış amk.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Hocam. Ben az cok anlarim bu işten ürün geri gider. Kargo alinmadiginda mecburen geri gonderilir. Gümrük içinde ayni şeyler gecerlidir. Manifestosu cıkmayan mecburen iade olacaktir. Sen anca yılbasindan sonra geri gonderim seklinde söylersen. Gönderirler bu konularda da her zaman kurumsal degil devlet postasini kullanin PTT vb gibi. Hong kong post. EMS USPS GİBİ. yapacak bişey yok.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Tamir faturası diye bir şey olmaz.

Arızalı Sevk İrsaliyesi olur,bunda fiyat yazmaz,ayrıca fatura kesilecekse hizmet için fatura kesilir.

Orada ürün ve faturası bizzat var,yani faturanın neye ait olduğu yazıyor.

The Beginning and The End.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Soyle bir olay dusundum; lefkosa'ya kargoya gidecegim mecburen belgeler icin. o heriflerle konussam; durumu anlatsam ve soyle yapsak:

ben gumruge gidip ogrenciyin alamam geri yollayin diyeyim. Gumruk kargoya gonderecek. O sirada eski bilgisayar ile yeni bilgisayari degistirip geri yollasak anneme ?

mesuliyet kabul etmeyiz ayagana mi yatarlar yoksa kabul etme ihtimalleri varmi ki? Burasi kibris ben arkadasi farkli isimde ucaga bindirdim. Gercekten garip seyler oluyor da , bu nasil olur bilmiyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

bunu vergisiz memlekete sokmak mümkün mü bende bunu sorayım?

http://www.aliexpress.com/item/SUBARU-08-10-IMPREZA-2-5i-GT-PU-JDM-BODY-KIT-FRONT-LIP-Brand-new-no/406235550.html

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

hah siki tutmussun :D

elektronik aleti gordulermi zuker bizimkiler de 600 ne demek lan ohaa...

en buyuk hatan faturayi koyman olmus, senin fatura ustunden onlar sikine gore bi fiyat dayamislar sana.

valla bunun tek yolu, aga ya da pasa torunu olacaksin ya da oyle birini bulacaksin gidip 2 selam cakip, 0 liraya cikaracak.

yoksa zukerler...

burasi KKTC.

ayrica ilk soyledigin en dogrusuysu, paketten cikarip ayri yollaracaklardi fatura falanda koymadan. 

sende diyecektinki lan bu zaten benim bilgisayarim gelirken unutmusum annemde kargoyla yolladi diyecektin.

KKTC ulkeye giren her maldan kendi KDV sini aliyor yani senin TCde kdv odemen onlar icin hicbisey ifade etmez.

hatta hepsiburdadan falan aldiginda kktcye yollatirsan KDV yi dusuyor cunku KKTC tekrar vergilendiriyor mali.

neyse kim kime dum duma, bu saatten sonra tek yolu odeyip alman sanirim.

ayrica turkiyeden alirken TAX FREE alman gerekirdi aleti, teknosa falan yapiyor bunu.

anca gidersin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Ya hu bir mühendis abimiz bana gümrükten geçiş sınırı 300$ dedi doğru mu acaba? ben 100 diye biliyorum :S

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek
    CAgAtAy bunu yazdı

Ya hu bir mühendis abimiz bana gümrükten geçiş sınırı 300$ dedi doğru mu acaba? ben 100 diye biliyorum :S

hocam 150€ idi, son düzenlemelerle 75€ ya düştü

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    piradomim bunu yazdı
    CAgAtAy bunu yazdı

hocam 150€ idi, son düzenlemelerle 75€ ya düştü

Teşekkür ederim hocam 75€ ya ne alırsak alalım gümrük sıkıntısı çıkmaz değil mi?

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
Toplam Hit: 1778 Toplam Mesaj: 18