Gümrük Olaylarından Anlayan (Vergi İşi) ?
-
CAgAtAy bunu yazdıpiradomim bunu yazdıCAgAtAy bunu yazdı
Ya hu bir mühendis abimiz bana gümrükten geçiş sınırı 300$ dedi doğru mu acaba? ben 100 diye biliyorum :S
hocam 150€ idi, son düzenlemelerle 75€ ya düştü
Teşekkür ederim hocam 75€ ya ne alırsak alalım gümrük sıkıntısı çıkmaz değil mi?
Telefon felan alırsan 75€ dinlemezler. Bazı şeyleri getirmek yasak. Onlarıda google araştır hocam.
-
DrKill bunu yazdıCAgAtAy bunu yazdıpiradomim bunu yazdıCAgAtAy bunu yazdı
Ya hu bir mühendis abimiz bana gümrükten geçiş sınırı 300$ dedi doğru mu acaba? ben 100 diye biliyorum :S
hocam 150€ idi, son düzenlemelerle 75€ ya düştü
Teşekkür ederim hocam 75€ ya ne alırsak alalım gümrük sıkıntısı çıkmaz değil mi?
Telefon felan alırsan 75€ dinlemezler. Bazı şeyleri getirmek yasak. Onlarıda google araştır hocam.
Teşekkürler hocam araştırıyım bi dediğin gibi
-
Bilgisayarı gidip aldım, tanıdık bulduk; 270 liraya aldım. Aras kargo'da kodumun karısı bilmediği gibi fikir söylemiş ; faturayı koyun birşey olmaz diye. Faturayı koymasak sıkıntı çıkmayacaktı, parasız alacaktık ama salak gibi faturayıda üzerine oturtmuşuz. Patladı yani.
-
iş kıbrısın insafina kaldiysa işin zor aga, gecen dealextremeden 30 liralik mause felan aldim kıbırsın gümrüğünde kaldi cağırdılar beni gittim kaç lira bunlar dedi 20-25 lira felandi dedim adam 8 lira gümrük parasi aldi. benden önceki adama bir çuval elbise felan gelmiş kafadan 300-400 liralik elbise var adamdan 2,5 lira aldi, gümrükcüyle biraz konustuk 20 liranin üzerinde elektronik ne girerse kıbrısa %30 luk vergiye tabi oluyormuş. hoş 20 liralik bişeyi niye yurtdışından alasin o da var.
hele özel şirketle yolladilarsa işin içinde özel şirketin parmağida olabilir, karlari az olduğundan böyle durumlari kolluyormuş bu şirketler,gümrüğe takildi para ver çıkartalim gibi şeyler yapabiliyorlarmiş, şirketten gümrük müdürllüğü onayli belge felan iste.
aras kargoya sormuştum bir ara türkiyeden telefon getirtebilirmiyim diye gümrükte takilir dedi takilirsa geri yollarim almam dedim geri yollamakta 200 lira felan tutuyormuş. vay amk dedimdi. inş. kısayoldan sorunun çözülür kardeşim.
-
Ptt kargo honkong post gibi yerlerde genelde sorun çıkmıyor. 180 usd civarında tablet pc getirttim takılmadı. Ama sim card modülü içeren bi cihaz oldumu affetmiyorlar. Dealextreme den yaptığım hiçbir alışverişim takılmadı.
-
MaviGozluDev bunu yazdı
bunu vergisiz memlekete sokmak mümkün mü bende bunu sorayım?
http://www.aliexpress.com/item/SUBARU-08-10-IMPREZA-2-5i-GT-PU-JDM-BODY-KIT-FRONT-LIP-Brand-new-no/406235550.html75 euro nun üstünü taşımacılık olarak filan işletsin, alibabada numarası maili filan vardır.
Vergide çok bişi tutmaz, ötv, kdv bide gümrük tarifesi neyse :D
-
Aslında bir yöntem olabilirdi. Türkiyeye tamir için geldiğini, senin tamir edeceğini sonra malın geri döneceğini iletmeniz lazımdı. Bunun bi ismi var birşey ticaret diyede bilemedim. Uluslararası ticaret okuyorm sözde :D