folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü

Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    kvasir bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı
    kvasir bunu yazdı
    nurulmac11 bunu yazdı

"İnceledik. Bizim e-ticaret firmaları yurt dışına mal gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştığı oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördüm. Geçtiğimiz günlerde bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük, bunu 30 euroya düşürdük. Avrupa bunun 22,5 euro olarak uyguluyor. Çünkü bunun başka etkileri de var. Bakanlar Kurulunda imzadan çıktı, inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girer."

bu doğru mu ?

genel olarak avrupa ülkeleri ~150 euro.

Tabi ki doğru değil hangi dedikleri doğru.

almanya için araştırdım translater ile türkçeye çevirdim almanya için 22 euro anladığım karadıyla

https://www.zoll.de/DE/Fachthemen/Zoelle/Zollbefreiungen/Aussertarifliche-Zollbefreiung/Sendungen-mit-geringem-Wert/sendungen-mit-geringem-wert_node.html 

Ben gearbest'ten alışveriş yapmadan önce Fransaya baktım 150 euroydu, macaristana baktım 175 euroydu.

Ya arkadaş hiç bi yere bakmana gerek yok amazon.com gir adresini fransa göster veya başka bi yer göster bak bakıyım vergi ekleniyor mu.

Ve soruyorum aynimiyiz onları baz alıyorlar amk adamlar uçakla gidip iphone alip geliyorlar burdan ucuza kim kimi yiyor lfdsafas :D

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

buna en çok damat berat bey üzüldü sanırım. hiç ağzınızı açmayın bence.

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muco
    muco's avatar
    Erkek

Sanıyorum ki dışarıya dolar akışının önünü kesmeye çalışıyorlar. İmza toplayıp itiraz etmeli...

Topluluk içinde verilen öğüt öğüt değil hakarettir. Hz Ali
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    muco bunu yazdı

Sanıyorum ki dışarıya dolar akışının önünü kesmeye çalışıyorlar. İmza toplayıp itiraz etmeli...

kime neyi itiraz ediyorsun :D,

Birşeyi kesmke için yönünü değiştirirsin  sen ordaki nihayi müşterileri burdaki çakalların kucagina atarak hiç birşey yapamasın.

Adam satiyor 30 € hem kargo dahil hem içinde şirketin karı dahil burdaki pezevnkler 300 liraya satıyor müşteri m. sıfır o adamlar hemde müşteri m. bizim burdaki esnaflardan iyi.

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

serefsiz kan emiciler, yeter artik be devletin kasasi bosaldi tabi ozellestire ozellestire vergi falan sikecek yer ariyorlar bu yuzden her gordukleri boktan gelir elde etmeye calisiyorlar.

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

yetmez ama EVET

Ehl-i Byte
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kasmayın yahu, fark eden birşey olmayacak :) nedeni şu;

Aliexpress vb. yerlerde ürünü almadan önce mesajlaşıyorsun. Diyorsunki arkadaş ben bu ürünü senden alacağım ama benim ülkemdeki gümrük limiti bu bana faturayı düşükten kesermisin, kesiyorlar :)
    aliexpressten 1300 TL lik ürünü 52$ fatura ile aldık öyle.

farkı bir ürün 120$ civarındaydı adama mesaj attım, ürünü 60$ yaptı, 60$ dolarda kargo ücreti yazdı. Aldım sorunsuz geldi :))

özetle ister 30 olsun ister 300 bişe fark etmiyor :)))

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

ya bu kadar uğraştıracaklarına ne tarafa domalcaz söylesinler sağı oslu deneyip durmayalım.

hahahaah adam durumu özetlemiş 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    MuTReFT bunu yazdı

kasmayın yahu, fark eden birşey olmayacak :) nedeni şu;

Aliexpress vb. yerlerde ürünü almadan önce mesajlaşıyorsun. Diyorsunki arkadaş ben bu ürünü senden alacağım ama benim ülkemdeki gümrük limiti bu bana faturayı düşükten kesermisin, kesiyorlar :)
    aliexpressten 1300 TL lik ürünü 52$ fatura ile aldık öyle.

farkı bir ürün 120$ civarındaydı adama mesaj attım, ürünü 60$ yaptı, 60$ dolarda kargo ücreti yazdı. Aldım sorunsuz geldi :))

özetle ister 30 olsun ister 300 bişe fark etmiyor :)))

İşte öyle olmuyor o. Bu zamana kadar bu işin peşine bu kadar düşmemişlerdi. Ancak artık para lazım ki çok kurcalıyorlar. Paketi açıp ürünün değerli bi şey olduğu düşüncesine vararlarsa seni çağırıp şu aldığın siteyi göster hele bi diyor. Eğer beğenmezse Google'da fiyat araştırıp kafasına göre ortalama fiyat biçiyor. Olay tamamiyle memur insayatifinde.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Size bi taktik söyleyim,

yurt dışından bişeyler gelecekse(x-ray bakmadıklarını farz edelim) kargonun içine giyilmiş, olduğu gibi çıkarılıp koyulmuş atlet kilot elbise doldurun, gümrük memuru tiksindiği için bakamıyor. Kendi gözümle gördüm.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
Toplam Hit: 7929 Toplam Mesaj: 60
gümrük kdv