Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü
-
kvasir bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdıkvasir bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
"İnceledik. Bizim e-ticaret firmaları yurt dışına mal gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştığı oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördüm. Geçtiğimiz günlerde bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük, bunu 30 euroya düşürdük. Avrupa bunun 22,5 euro olarak uyguluyor. Çünkü bunun başka etkileri de var. Bakanlar Kurulunda imzadan çıktı, inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girer."
bu doğru mu ?
genel olarak avrupa ülkeleri ~150 euro.
Tabi ki doğru değil hangi dedikleri doğru.almanya için araştırdım translater ile türkçeye çevirdim almanya için 22 euro anladığım karadıyla
Ben gearbest'ten alışveriş yapmadan önce Fransaya baktım 150 euroydu, macaristana baktım 175 euroydu.
Ya arkadaş hiç bi yere bakmana gerek yok amazon.com gir adresini fransa göster veya başka bi yer göster bak bakıyım vergi ekleniyor mu.
Ve soruyorum aynimiyiz onları baz alıyorlar amk adamlar uçakla gidip iphone alip geliyorlar burdan ucuza kim kimi yiyor lfdsafas :D
-
buna en çok damat berat bey üzüldü sanırım. hiç ağzınızı açmayın bence.
-
Sanıyorum ki dışarıya dolar akışının önünü kesmeye çalışıyorlar. İmza toplayıp itiraz etmeli...
-
muco bunu yazdı
Sanıyorum ki dışarıya dolar akışının önünü kesmeye çalışıyorlar. İmza toplayıp itiraz etmeli...
kime neyi itiraz ediyorsun :D,
Birşeyi kesmke için yönünü değiştirirsin sen ordaki nihayi müşterileri burdaki çakalların kucagina atarak hiç birşey yapamasın.
Adam satiyor 30 € hem kargo dahil hem içinde şirketin karı dahil burdaki pezevnkler 300 liraya satıyor müşteri m. sıfır o adamlar hemde müşteri m. bizim burdaki esnaflardan iyi.
-
serefsiz kan emiciler, yeter artik be devletin kasasi bosaldi tabi ozellestire ozellestire vergi falan sikecek yer ariyorlar bu yuzden her gordukleri boktan gelir elde etmeye calisiyorlar.
-
yetmez ama EVET
-
kasmayın yahu, fark eden birşey olmayacak :) nedeni şu;
Aliexpress vb. yerlerde ürünü almadan önce mesajlaşıyorsun. Diyorsunki arkadaş ben bu ürünü senden alacağım ama benim ülkemdeki gümrük limiti bu bana faturayı düşükten kesermisin, kesiyorlar :)
aliexpressten 1300 TL lik ürünü 52$ fatura ile aldık öyle.farkı bir ürün 120$ civarındaydı adama mesaj attım, ürünü 60$ yaptı, 60$ dolarda kargo ücreti yazdı. Aldım sorunsuz geldi :))
özetle ister 30 olsun ister 300 bişe fark etmiyor :))) -
joe_black bunu yazdı
ya bu kadar uğraştıracaklarına ne tarafa domalcaz söylesinler sağı oslu deneyip durmayalım.
hahahaah adam durumu özetlemiş
-
MuTReFT bunu yazdı
kasmayın yahu, fark eden birşey olmayacak :) nedeni şu;
Aliexpress vb. yerlerde ürünü almadan önce mesajlaşıyorsun. Diyorsunki arkadaş ben bu ürünü senden alacağım ama benim ülkemdeki gümrük limiti bu bana faturayı düşükten kesermisin, kesiyorlar :)
aliexpressten 1300 TL lik ürünü 52$ fatura ile aldık öyle.farkı bir ürün 120$ civarındaydı adama mesaj attım, ürünü 60$ yaptı, 60$ dolarda kargo ücreti yazdı. Aldım sorunsuz geldi :))
özetle ister 30 olsun ister 300 bişe fark etmiyor :)))İşte öyle olmuyor o. Bu zamana kadar bu işin peşine bu kadar düşmemişlerdi. Ancak artık para lazım ki çok kurcalıyorlar. Paketi açıp ürünün değerli bi şey olduğu düşüncesine vararlarsa seni çağırıp şu aldığın siteyi göster hele bi diyor. Eğer beğenmezse Google'da fiyat araştırıp kafasına göre ortalama fiyat biçiyor. Olay tamamiyle memur insayatifinde.
-
Size bi taktik söyleyim,
yurt dışından bişeyler gelecekse(x-ray bakmadıklarını farz edelim) kargonun içine giyilmiş, olduğu gibi çıkarılıp koyulmuş atlet kilot elbise doldurun, gümrük memuru tiksindiği için bakamıyor. Kendi gözümle gördüm.