Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü
-
antivir-US bunu yazdı
Size bi taktik söyleyim,
yurt dışından bişeyler gelecekse(x-ray bakmadıklarını farz edelim) kargonun içine giyilmiş, olduğu gibi çıkarılıp koyulmuş atlet kilot elbise doldurun, gümrük memuru tiksindiği için bakamıyor. Kendi gözümle gördüm.
Bak bu metot güzelmiş. Olay bi level yukarıda çıkarılabilir aslında :P
-
antivir-US bunu yazdı
Size bi taktik söyleyim,
yurt dışından bişeyler gelecekse(x-ray bakmadıklarını farz edelim) kargonun içine giyilmiş, olduğu gibi çıkarılıp koyulmuş atlet kilot elbise doldurun, gümrük memuru tiksindiği için bakamıyor. Kendi gözümle gördüm.
Anlamadım reyis? Elin çinlisine donunu çıkart ona sar mı diyelim şimdi?
-
mkyb bunu yazdıMuTReFT bunu yazdı
kasmayın yahu, fark eden birşey olmayacak :) nedeni şu;
Aliexpress vb. yerlerde ürünü almadan önce mesajlaşıyorsun. Diyorsunki arkadaş ben bu ürünü senden alacağım ama benim ülkemdeki gümrük limiti bu bana faturayı düşükten kesermisin, kesiyorlar :)
aliexpressten 1300 TL lik ürünü 52$ fatura ile aldık öyle.farkı bir ürün 120$ civarındaydı adama mesaj attım, ürünü 60$ yaptı, 60$ dolarda kargo ücreti yazdı. Aldım sorunsuz geldi :))
özetle ister 30 olsun ister 300 bişe fark etmiyor :)))İşte öyle olmuyor o. Bu zamana kadar bu işin peşine bu kadar düşmemişlerdi. Ancak artık para lazım ki çok kurcalıyorlar. Paketi açıp ürünün değerli bi şey olduğu düşüncesine vararlarsa seni çağırıp şu aldığın siteyi göster hele bi diyor. Eğer beğenmezse Google'da fiyat araştırıp kafasına göre ortalama fiyat biçiyor. Olay tamamiyle memur insayatifinde.
Kısmet diyeyim, cins adama denk gelmediğiniz sürece başınaza gelmez.
-
antivir-US bunu yazdı
Size bi taktik söyleyim,
Ha böyle yapında sizi kaçakçılık suçundan ifadeye çağırsınlar. Geçen sene Donanımhaber'de bi kaç üye boş HDD kutularına telefon koydurup geçirmek istedi ve sonuç :

-
hobiden dolayı askeri ekipman çekiyorum, hucum yeleği, tactical kask, silah çantası, tabanca kılıfı vs. sorun yaşamadım şimdiye kadar.
-
Olayı kendim gördüm. Sanıyorum o zamanlar x-ray olayı yoktu, bu nedenle dikkat çeken kargoları gümrükçü kendi açıp bakıyordu(bizim de modem takılmıştı gümrüğe, içerisinde Türkiyeden alındığını gösteren fatura olmasına rağmen). Biri de avrupadan poşetle bişeyler yollamış, içi pis elbise dolu. Memur poşeti açtığıyla attığı bir oldu ıyyy diyerek :D Avrupadan giyilmiş donu kim niye yollasın, belki de bu şekilde uyuşturucu geçirdiler. Ama şimdi yemezler tabii x-ray olayı var ise...
-
soruma cevap verebilen var mı? 39 euroluk malın gümrüğü 9 eurodan mı 39 un %20 sine kadar mı uygulanıyor ?
-
rapidhacker550 bunu yazdı
soruma cevap verebilen var mı? 39 euroluk malın gümrüğü 9 eurodan mı 39 un %20 sine kadar mı uygulanıyor ?
Değerinin tamamı üzerinden alınır hocam
-
tam da amazon.de yi yeni keşfetmişken böyle bi haber çıktı karşıma.
hemen aldım malzemeleri,
burda 800-900 lira olan mikrofon amazonda kdvsi, %20 gümrük vergisi dahil 400 liraya geldi.