folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü

Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

Size bi taktik söyleyim,

yurt dışından bişeyler gelecekse(x-ray bakmadıklarını farz edelim) kargonun içine giyilmiş, olduğu gibi çıkarılıp koyulmuş atlet kilot elbise doldurun, gümrük memuru tiksindiği için bakamıyor. Kendi gözümle gördüm.

Bak bu metot güzelmiş. Olay bi level yukarıda çıkarılabilir aslında :P

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

Size bi taktik söyleyim,

yurt dışından bişeyler gelecekse(x-ray bakmadıklarını farz edelim) kargonun içine giyilmiş, olduğu gibi çıkarılıp koyulmuş atlet kilot elbise doldurun, gümrük memuru tiksindiği için bakamıyor. Kendi gözümle gördüm.

Anlamadım reyis? Elin çinlisine donunu çıkart ona sar mı diyelim şimdi?

Anıl
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    MuTReFT bunu yazdı

kasmayın yahu, fark eden birşey olmayacak :) nedeni şu;

Aliexpress vb. yerlerde ürünü almadan önce mesajlaşıyorsun. Diyorsunki arkadaş ben bu ürünü senden alacağım ama benim ülkemdeki gümrük limiti bu bana faturayı düşükten kesermisin, kesiyorlar :)
    aliexpressten 1300 TL lik ürünü 52$ fatura ile aldık öyle.

farkı bir ürün 120$ civarındaydı adama mesaj attım, ürünü 60$ yaptı, 60$ dolarda kargo ücreti yazdı. Aldım sorunsuz geldi :))

özetle ister 30 olsun ister 300 bişe fark etmiyor :)))

İşte öyle olmuyor o. Bu zamana kadar bu işin peşine bu kadar düşmemişlerdi. Ancak artık para lazım ki çok kurcalıyorlar. Paketi açıp ürünün değerli bi şey olduğu düşüncesine vararlarsa seni çağırıp şu aldığın siteyi göster hele bi diyor. Eğer beğenmezse Google'da fiyat araştırıp kafasına göre ortalama fiyat biçiyor. Olay tamamiyle memur insayatifinde.

Kısmet diyeyim, cins adama denk gelmediğiniz sürece başınaza gelmez.

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

Size bi taktik söyleyim,

Ha böyle yapında sizi kaçakçılık suçundan ifadeye çağırsınlar. Geçen sene Donanımhaber'de bi kaç üye boş HDD kutularına telefon koydurup geçirmek istedi ve sonuç :

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hobiden dolayı askeri ekipman çekiyorum, hucum yeleği, tactical kask, silah çantası, tabanca kılıfı vs. sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Olayı kendim gördüm. Sanıyorum o zamanlar x-ray olayı yoktu, bu nedenle dikkat çeken kargoları gümrükçü kendi açıp bakıyordu(bizim de modem takılmıştı gümrüğe, içerisinde Türkiyeden alındığını gösteren fatura olmasına rağmen). Biri de avrupadan poşetle bişeyler yollamış, içi pis elbise dolu. Memur poşeti açtığıyla attığı bir oldu ıyyy diyerek :D Avrupadan giyilmiş donu kim niye yollasın, belki de bu şekilde uyuşturucu geçirdiler. Ama şimdi yemezler tabii x-ray olayı var ise...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

soruma cevap verebilen var mı? 39 euroluk malın gümrüğü 9 eurodan mı 39 un %20 sine kadar mı uygulanıyor ?

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

soruma cevap verebilen var mı? 39 euroluk malın gümrüğü 9 eurodan mı 39 un %20 sine kadar mı uygulanıyor ?

Değerinin tamamı üzerinden alınır hocam

طדṮ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

tam da amazon.de yi yeni keşfetmişken böyle bi haber çıktı karşıma.

hemen aldım malzemeleri,

burda 800-900 lira olan mikrofon amazonda kdvsi, %20 gümrük vergisi dahil 400 liraya geldi.

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 7944 Toplam Mesaj: 60
gümrük kdv