Günaha Girmemek İçin Tavlaya İskambile Hayır
-
iSo bunu yazdı:
-----------------------------
datacenter a söyledik, server ı kıbleye çevircekler..
-----------------------------xaxaxa koptum ha, sakin 23 ' 45" ya cevirmeyin cunku = ( 2+3+4+5 ) - (3-2) = 13 ser bir sayi
-
Said b. el-Müseyyeb'in de dahil bulunduğu bazı din bilginleri ise hadislerin kumara ait olduğunu, kumarsız tavla oynamanın caiz olduğunu söylemişlerdir.
İskambil vb. oyunlarının da tavla gibi olması gerekir. Bunlara düşkünlük göstermemek, kumara âlet etmemek cevaz şartıdır.
Oyunların haram olmaması için şu şartlara riayet etmek gerekir?
a) Oynamaya dalıp namazı geçirmemek.
b) Kumara âlet etmemek.
c) Oyun sırasında dilini kötü sözlerden sakınmak.bunlar yeterli olur heralde
-
diamonique bunu yazdı:
http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=9336
-----------------------------kura veya yapılacak yarışma sonunda içlerinden bir kısmı buna sahip olacak diğerleri kaybedecekse kumardır... (sorularislamiyet sitesinden alıntı)
o zaman toki de kumar oynuyor. nede olsa kura ile dagıttı evlerin cogunu. bankalar zaten almıs basını gitmiş.
he olayın sans oyunları veya arkadasınla 2 hos güzel sohbet kafa dagıtıpta kart tavla oynamak için kısmına hiç girmiyorum.
-
sonuç olarak kumar oynamak günah oynayana giriyo banane
-
chaigg bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------kura veya yapılacak yarışma sonunda içlerinden bir kısmı buna sahip olacak diğerleri kaybedecekse kumardır... (sorularislamiyet sitesinden alıntı)
o zaman toki de kumar oynuyor. nede olsa kura ile dagıttı evlerin cogunu. bankalar zaten almıs basını gitmiş.
he olayın sans oyunları veya arkadasınla 2 hos güzel sohbet kafa dagıtıpta kart tavla oynamak için kısmına hiç girmiyorum.
hoca o olay öyle olmuyortokiden kurada eğer ismin çıkarsa paran ile alıyon evi çıkmazsa zaten birşey vermiyorsun
kumar olması için 2 tarafında birşey koyması lazım ortaya ve sonuçta biri maddi olarak birşey kaybetmesi lazım :W
(maddi diyorum şimdi çıkıp o zaman millet karısının üstüne oynuyor demeyin:)
-
Ulutoyun bunu yazdı:
ve Milliyetçi Hareket Partisinin 40. yılı
-----------------------------süpersin dostum :)
-
Bu üyenin hala banlanmaması adminlerin amacını sorgulamama sebep oluyor.
-
Kreyzi bunu yazdı:
chaigg bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
hoca o olay öyle olmuyortokiden kurada eğer ismin çıkarsa paran ile alıyon evi çıkmazsa zaten birşey vermiyorsun
kumar olması için 2 tarafında birşey koyması lazım ortaya ve sonuçta biri maddi olarak birşey kaybetmesi lazım :W
(maddi diyorum şimdi çıkıp o zaman millet karısının üstüne oynuyor demeyin:)
-----------------------------ya kocasinin üstüne oynayanlar ?
bu arada 40. yıl esprisi güzelmis:)
-
bir yılda 52 hafta var her haftada 2 haftasonu 52+52 = 104 eder ve mehepenin kırkıncı yıldönümü.
Bulüm kağıt oyunu ; 52 kağıt ile oynanır. 2 de joker, eder 54. Bu da İslam'daki 54 farza eşittir. Yine 52 + 52 = 104 yapar. Bu sayı neye işarettir. Allah (cc) ın gönderdiği 104 kitaba eşit değilmidir? Neden 103 veya 105 olmamış?
İşin içinde çok sinsi bir kurnazlığın olduğu açık değil mi? -
Hocam şu 32 farzla 54 farzın ilk defa hangi kaynakta, hangi tarihte geçtiğini filan da biraz araştırıp yazsaydın biz de bir karşılaştırma yapardık. Çünkü bildiğim kadarıyla bunlar ne Kur'an'da ne de hadislerde böyle sıralanmış halde 32 farzdan, 54 farzdan filan bahsedilmiyo. Bunları daha sonraları birileri sıralamış. Şunlar şunlar 32 farzdır, şunlar şunlar da 54 farzdır diye. Bir olasılık ama söylediğin oyunlar 32 farzdan önce icat edilmiş olabilir.