Günde 2 Veya Daha Fazla Duş Almanın Zararı Varmıdır
-
hergün 2 kere duş alıyom deyince ilk önce boy abdesti bozacak durumlar geldi aklıma hocamda.:) gereği varmıdır yani.Bir zararı su faturasına olur .
-
her gün duş alınmasının saç türünüze göre dökülme gibi ciddi zararları var. lakin şampuanlanıyorsanız bunu iki günde bir yapmalısınız. normal şartlarda olması gereken 2 günde 1 duş almaktır. saçlar kendi yağı ile kaplanmaya vakit bulamadığı ve beslenemediği için dökülme riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. saç seyrekleşmesi yaşayanların %90 u her gün duş alanlardır. ayrıca jöle veya diğer katkı maddeleri kullanılmadığı zaman saç daha yumuşak olup kırılmalar ve deride döküntüler yapabiliyor. benim sana tavsiyem 2 günde 1 duş almanız ve jöle kullanmanızdır. jöle kullandığınız günkü akşam saçınızı yıkamayın. duş almayın. o şekilde yatın ve ertersi gü saçınızı hafif ıslatıp şekle sokabilirsiniz. ama ikinci gün duş almalı veya saçı yıkamalısınız kesinlikle. bu anlattıklarım acil durumlar için geçerli değildir. cünüp gezmek vs. gibi gibi
-
-
Bir yerde okumuştum çok fazla duş özellikle fazladan nem kaybını tetikliyor hatta derinin erkenden buruş buruş olmasını yani kısaca çabuk yaşlanmayı sağlıyormuş.
-
Ankara da ikamet etmiyosan sorun yok
-
büyükşehirlerde su parası fazla gelir.
Akrabalarım Maraşın ilçesinda yaşıyorlardı 10 tl su parası gelirdi bazen gelmezfi 2-3 ay birden gelirdi 30 tl filan.
Maraş büyükşehir oldu şimdi 50-60 aylık su parası ödüyorlar
-
fazla duş almanın vücutta bi kimyasalı azaltığını duymuştum yani sık duş alanlar normale göre daha çabuk ölüyormuş
bi kaynaktan okumuştum nekadar gerçek bilmiyorum
-
Zararı yok, zira avrupalılar götünü yıkamaz ama sabah kalkınca, akşam da yatmadan duş alır.
-
Duşu bilmem de hergün saçı yıkamak (şampuanlamak) saça zararlı .3 günde bir ideal.
Çok sık yıkandığında daha çabuk yağlanıyor ve de zarar veriyor diye okumuştum bir yazı da.
Ayrıca içinde silikon bulunan şampuanlar saç dökülmesine sebep oluyor uzun vadede( hemen heen hepsinde var silikon )
-
robinson hocam gunde 4 kez dus aliyorum, bunlarin 2si 3u sabunlu kopuklu..
ben onemsemiyorum ama sana aciklayayim; derinin dis tabakasi uzerindeki olu hucrelerin olusturdugu yagli katmer her dus alisinda temizleniyor, nem gidiyor boylece taze deriyi eskitmeye basliyorsun.
sen bu isten tedirginsen ve bol yikanmak istersen: soguk su ile yikan, dusu kisa kes , kurulanma