folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Günde 2 Veya Daha Fazla Duş Almanın Zararı Varmıdır

Günde 2 Veya Daha Fazla Duş Almanın Zararı Varmıdır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Zararı yok, zira avrupalılar götünü yıkamaz ama sabah kalkınca, akşam da yatmadan duş alır.

Onun sebebi zaten göt yıkamamak, kimisi her sıçtıktan sonra duş alıyor, kimisi de alışveriş merkezinden aldığı kokulu tuvalet kağıdı ile duşunu akşama ya da yarına erteliyor, kimisi de ne yazık ki pek siklemiyor.

Fazla duş almak iyi birşey değil, duşu uzun tutmakta iyi birşey değil.

Kısa süreli alıyorsan pek sıkıntı etme ama.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DNA-X
    DNA-X's avatar
    Erkek

www.youtube.com/watch?v=G_oJPGOtAsg

DNA-X tarafından 06/Haz/15 18:28 tarihinde düzenlenmiştir

Hâla çömez.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Sık duş alanlar veya herkes için bebek şampuanları ideal.. en sağlıklısı... ilk seferde köpürtmüyor, ikincisinde köpürtüyor hem daha güzel kokuyor

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdibaba06
    erdibaba06's avatar
    Erkek

hocam eu da yasiyorum sicak su falan hepsi bedava ama almiyorum gunde 1 defa belki yani okadar sIk almana gerek olmadigini dusunuyorum aksamlari yatmadan önce al  sana tavsiyem 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Erkek

Kişisel bakıma her zaman önem veren ve önem vermekle kalmayıp sağlam kaynaklardan doğru uygulamayı öğrenmeye çalışan biriyim.

1. Arkadaşların yazdığı gibi duşu nasıl aldığın önemli. Eğer yaz aylarında günde 2-3 kez duş alacaksanız bunun sadece 1 tanesi şampuan/sabun/duş jelli olsun. 2 tanesi su ile.
    2. Bununla birlikte suyu soğuğa yakın ılık olarak ayarla. Yapabiliyorsan suyun ısısı böyle olsun çünkü bu hem vücut hem saç için daha hayırlı ve sağlıklıdır.
    3. Her gün duş almak aynı zamanda iyi bakım ürünlerini gerektirir. Her gün 1 banyonu şampuan/sabun/duş jeli ile yaptığını var sayarsak bu ürünleri cilde faydalı seçmen gerekli. Çünkü bunları her gün vücuduna süreceksin ve her gün miligram miligram vücuduna sülfat emdirmek istemezsin, uzun vadede.
    4. Kullandığın şampuan günlük saç yıkamak için üretilmiş olsun. Bazı şampuanlar her gün kullanıma uygun değildir. Her gün kullanım için hafif formüle edilmiş şampuanlar gerekli
    5. Sabun kullanıyorsan cildin pH değerine uygun olsun. Cildin pH değeri 5-7 aralığındadır. Sabun bu aralıklarda değilse cildin ya çok kuru olur ya da çok yağlı.
    6. Duş jellerini pek önermem. Kokuları sadece banyoda kaldıkları için bir boka yaramıyor. Tamamen ticari kaygılarla üretilen ürünler bunlar, sağlık kkaygısı yok...
    7. Bu ürünleri seçerken cilt tipine göre uygun bir ürün seç. Cildin yağlıysa gidip Shea içerikli ürün alma. Cildin kuruysa gidip ısırgan içerikli ürün alma.
    8. Son olarak hangi ürünü kullanacağını bilmiyorsan bana mesaj at ben sana uygun ürünün adını yazayım :)

"Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

egzamaya kapı açar sürekli temizleyici kimyasal kullanırsan her yıkanmanda duş jeli şampuan vs... zira egzama hijyen fazlalığında ortaya çıkan bir beladır geldimide ömür boyu gitmez :D

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Duşun değil şampuanın zararı vardır, 

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Epey bir zararı var 200,000 yıldır cildimiz dış koşullara karşı kendini korumak için özel bir yağ ve ter tabakası salgılar, bu fiziken bizi bir çok hastalık ve bakteri yağmuru gibi şeylerin önemli bir kısmından korudu, yağ bitmiş olursa aşırı yağ salgısına başlar - bazı akne tedavilerinin akneye yol açması örneğin- neyse kısa keselim özetle saç ve cilt sağlığı için 2 günde bir, az miktarda temizleyici kullanmak gerekir, suyla yıkanmaya gelince hiç bir sınır yok günde 10 kez su ile duş alabilirsin.

9200 feetde alınan ilk nefes...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Saçlara zararlı

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Saçları sabahları şampuanlıyorum sadece, su parası önemli değil 150-200 tl den aşağı düşmüyor zaten a.q,

Hoca sen kel değil miydin?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 4139 Toplam Mesaj: 33