folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Günde 3 Saat Yada Daha Az Uyumak

Günde 3 Saat Yada Daha Az Uyumak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ocean
    ocean's avatar
    Erkek
    merhabara arkadaşlar günde 3 bsaat yada daha az uyunarak nasıl hayat devam ettirilir kendimize zarar vermeden nasıl bu işi gerçekleştirebilirim uyku çok zaman alıyor azaltmak istiyorum bilgisi olan varmı bu konuda yada kaynak bulabilecegim bi yer varsa sevinirim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    günde 6 saat iyidir...

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    hoca gecen tvde anlattılar bunye ıcın en az 6 en fazla 7 saat uyku yeterlı azıda fazlasıda zararlıymıs

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kantar31
    kantar31's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    12-.6.5 arası en iyi saatlerdir yarım saatte ayılıp saat 7 de güne başlamak iyi olurdu 3 saat az bünye için

uzun bi süre daha yokum ehtiyarlar... iade-i yorum yapamadıysam kusura bakmayın
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Tavsiye etmem, Bu Fikri At Kafandan bence. ;)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek
    Bilgisayar öyle bir melet weble uraşınca eskiden isyan ediyorum 24 saat yetmiyor bana dıye uykumda bile ajax'la uraşıyorum . sonra öldüm kurtuldum şimdi rahatım alıştı vucut. sendeilk günlerde zoralanırsın sonra bir yarasadan farkın kalmaz.

eskilerden kim kaldı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

da vinci bunu her saat belli bir miktar uyuyarak dengelemiştir ancak 3 saat bir insanın yaamsal fonsiyonlarını yerine getirmesi için yeterli enerji miktarını toplayabilecegi süre zarfı degildir.Bu tip bir uyku düzeni insanın deforme eder.Belki 5-10 yıl degil ama ilerki yıllarca bir çok sorun ile karslılasırsın.Kaldıki normal uyku düzeninden bu tarz bir uyku düzenine geçmek çocuk oyuncagı degildir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek

Bu yaşa ve dengeli beslenmene göre değişir. Ben kendimi yıllardır az uyumak için kasıyorum. Geceleri ayaktayım ve sabah yatıp öğlen kalkmaya çalışıyorum. Genelde gözlerimi gece monitör ile oyalayıp gündüzleri sıcak çıktığı zaman vucüdun harmanlığına göre yoğunlaştırıp uyku moduna giriyorum. Tabiiki sen 3 saat yada daha az uyku uyuyamassın. Uyursun fakat vucüduna çok zarar verirsin ilk başlarda. Beynin normalinden daha az düşünme yeteneğine sahip olur. Vucüdun soğuk algınlığındaki gibi birden atar , sanki elektrik çarpıyomuşcasına. Gözlerinin içi kızarır ve beyninin tıbbi dalgaları doğru sinyal üretemez. Bu da zamanla sende geri zekalık veya hastalığa yol açabilir.

Uyku ile ilgili bu zamana kadar çok çalışmalarım oldu. Bir sürü ilaç denedim. Şu an atarax gibi basit uyku ilaçları bende ters tepki yapıyor. Söylesem gülersin ama arkadaşlarıma ilacı yutturdum ardına kendim de yuttum. Arkadaşlarım uyurken ben rahatlama ve sanki bir psikolojik kafa yaşadım. Yukarıda anlattıklarım tamamen kendi tarafımdan test edilmiştir. Yaşın küçükse (yani 18 veya 20 den küçükse bu olayı düşünme bile) Eğer ki 20 veya üzeri isen gece gözlerini oyala , sabaha karşı 7,8 gibi uyumaya çalış ve kendini 12,1 gibi uyandırmaya çalış. Bir süre sonra göreceksin ki vucüdun dengesizleşecek ve uyku istemeyecek :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    bi hedefin amacın olursa yaparsın, yoksa kasma hiç.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    connectus_erectus
    connectus_erectus's avatar
    Erkek

"sadece aptallar 8 saat uyur"

Erdal Demirkıran'ın kitabı al oku  

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek

öğle saatlerinde uyunan uyku(yarım saat falan süreni makbüldür) gece  uykusunun 3-4 saatine eşittir. bu bilimsel olarakda gerçektir  ve buna şıra sıralar sosyetekilerde siesta diyorlar ve  aynı zamanda bu islami olarakda vardır. gaylule uykusu olarak geçer ve sünnettir.  çok uyumamak şartıyla öğlen uyursan uykunun birçoğunu almış gibi olursun. ufak bi araştırma yaptım senin için sende biraz araştır. ve istersen elimde uyku hakkında yazılmış tez'lerde vardır.  :

Hz Muhammed’in önemli sünnetlerinden biri olan öğlen uykusunun (kaylule) ömre ömür kattığı belirtildi.
    Öğle uykusu ile ilgili tüm bu merak edilen soruların yanıtını, Memorial Hastanesi Uyku Laboratuvarı Sorumlusu Doç. Dr. Turan Atay verdi.

Öğle uykusu vücuda ne gibi yararlar sağlar?
    Kişinin 24 saat içerisinde uykuya yatkın olduğu dönemlerden biri de öğle uykusu saatleridir. Öğle uykusu, en az gece uykusu kadar insan vücuduna yarar sağlar. Gece yeteri kadar uyumuş, gündüz de öğle uykusu uyuyan bir kişinin vücudu tazelenir, performansı artar, düşünme ve problem çözme yeteneği hız kazanır.

İnsan vücudu en çok hangi saat dilimlerinde uyku ihtiyacı duyar?
    Gün içerisinde iki kez vücut ısısı düşer. Birisi sabaha karşı 03.00 sıralarında, diğeri ise öğleden sonra 14.00- 15.00 saatleri arasında olur. İnsanların öğle yemeğinin ağırlığına bağladığı bu rehavet dönemi, aslında vücudun uykuya en meyilli olduğu saat dilimidir. Bu saat aralıkları uykunun en kaliteli olduğu zamandır. Kaliteli uyku, insan vücuduna uzun süre uyumaktan çok daha fayda sağlar.

Genetik faktörlerin uyku üzerinde etkisi var mıdır?
    Genetik faktörlerin uyku üzerinde büyük etkisi bulunur. Kimi insan 13-14 saat uyusa da uykusunu alamaz, kimi ise 4- 5 saatlik bir uykuyla günü zinde geçirebilir. Aynı şekilde uykuya dalma ve uyanma saatleri de genetik faktörlerden etkilenir. Bazıları geç saatte yatıp geç kalkmayı, bazıları da erken yatıp erken kalkmayı sever.

En çok kimler öğle uykusuna ihtiyaç duyar?
    İmkanı olan herkesin öğle uykusuna yatması önerilir. Ancak özellikle çocukların öğle saatlerinde mutlaka uyumaları gerekir. Çocukluk çağında öğle saatlerinde alınan kaliteli uyku, beyin ve vücut gelişimi için büyük önem taşır. Burnu tıkalı olan çocuklar uykularını tam olarak alamadıkları için, vücutları tam gelişemeyebilir.

Uyusun da büyüsün

Öğle uykusunun süresi ne kadar olmalı?
    Çocuklar yaklaşık 1-2 saat öğle uykusuna ihtiyaç duyar. Erişkinler içinse 15-20 dakika yeter. Ancak bazı insanlar geceleri dahi uyuyamaz. Bu tip insanlara öğle uykusu kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü gündüz saatlerinde kısa bir süre dahi uyusalar, gece uyumaları çok daha zorlaşır.

Birçok sıcak ülkede uygulanan ‘siesta’nın önemi nedir?Pek çok Akdeniz ve Güney Amerika ülkesinde saat 14.00- 16.00 arasında ‘siesta’ uygulaması yapılır. Siesta, sıcak ülkeler için çok doğru bir uygulamadır. Öyle ki, öğle saatlerinde kişilerin yaşadığı yorgunluğu engellemek için, kısa süre de olsa uykuya ihtiyaçları olur. Bu uyku, kişilerin uyuşuk bir şekilde çalışacaklarına, uykularını almış dinç bir şekilde çalışmalarına ve çok daha verimli olmalarına neden olur.

bknz: http://www.ilkimwebtasarim.com
Toplam Hit: 6319 Toplam Mesaj: 26