Gunde En Az 2-3 Kez İnternet Kopması Problemi
-
h2run bunu yazdı
Beyler gunde en az 2-3 kez ınternet kopuyor modeme reset atmam gerekıyor.. Sınırlı baglantı yazıyor ve modeme baktıgım zaman ınternet ışıgı olan olan kısımda ışık yanmıyor bu sorun neden kaynaklı olabılır combofix yaptım pc e halen devam edıyor sorun.
PC'deki problem modemi etkilemez.
Modem üzerindeki dsl ışığı evindeki modem ile karşı taraftaki modemin(dslam) bağlı olduğunu gösterir.
İnternet ışığı ise ISP'nin backbone'unda bulunan dsl hatlarının sonlandığı cihaza(BRAS) kadar bağlanıp oturum açtığını.
Günde en az 2-3 kez sadece internet ışığın sönüyor, dsl ışığın sabit kalıyorsa;
1-modeminde yazılımsal sorun var. Çözüm: Modemi resetleyip tekrar kur, devam ederse baştan software yükle.
2-modeminde donanımsal sorun var. Bazen aşırı ısınmadan da kaynaklanabiliyor. Modemi resetleyip kurduğunda düzelmezse çözüm yeni modem.
3- Türk Telekom'un dslam'ında(saha dolabının içindeki cihaz) arıza var. Çözüm: çağrı merkezine problemi anlatıp arıza kaydı oluştur, çözerler.
-
Yuh kaç kişi bende de var demiş. Hepiniz aynı semtte mi oturuyonuz ? Açın telefonu basın fırçayı paramızla rezil oluyoruz, düzelmezse rakip firmadayım öptüm bye diyin bakın nasl düzeltiyorlar.
-
zalimadam bunu yazdı
moruk telefon hatları oksitlendiği zaman sürekli kopma sınırlı bağlantı adsl ve internet ışığının sabitlenmemesi gibi sıkıntılar olur.
ve bu sorun ile sürekli karşılaşıyorum ben. git dışarıdaki kutudan bak kabloların durumu nasıl.?
ayrıca internet ve telefon ayırıcı varsa çıkart onu direk tak biraz dene bakalım sonuç ne olacak.
Bizim kablo on yerden baglı yırtık
-
Freiheit macht arbeitich.
duznlme
RitmFarbRacourci tarafından 25/May/14 11:59 tarihinde düzenlenmiştir -
h2run bunu yazdımfatihbodur bunu yazdı
topragım arayüze gir ordan bana mtu değerini bi yazar mısın
işin aksiligi modemin şifresinide unuttum amk :d sımdı fabrıka ayarlarına gerı dondurdum ara kablo olmadıgı ıcın kurulumdada sıkıntı yasıcam topragım :D
Mtu ayarinda oynama yap 1452 ve 1480 degerlerini dene. 1452 olur muhtemelen