Güneş Nasıl Isı Yayıyor ?
-
Uzayda hava yoksa ve ısının iletimi için katı-sıvı-gaz formlarından biri gerekiyorsa Güneş ısısını Dünya'ya nasıl iletiyor ?
Ve Güneş'in ışığını nasıl görebiliyoruz ? Işığın yansıması için yine 3 formdan biri olmalı diye biliyorum. Işık ve ısı atomlar vasıtasıyla iletilir.
-
DadasAdam bunu yazdı
Uzayda hava yoksa ve ısının iletimi için katı-sıvı-gaz formlarından biri gerekiyorsa Güneş ısısını Dünya'ya nasıl iletiyor ?
ısının yayılması için yalnızca bunlar gerekmez ısı ışıma yoluylada yayılır güneşte bizi ışıma yoluyla ısıtır.
(hani lazerle yakma gibi)

Bak buradada ısının yayılma çeşitlerinin hepsi(3 tane) verilmiş
erebos tarafından 15/Kas/14 00:18 tarihinde düzenlenmiştir -
İzliyoruz.Sanırım Supernova lar la bir alakası vardır.
-
Isı göndermiyor zaten ışın gönderiyor. Pek emin olamamakla beraber muhtemelen atmosfer bu ışınları süzüp gezegene ne lazımsa ondan veriyordur.
-
DadasAdam bunu yazdı
Ve Güneş'in ışığını nasıl görebiliyoruz ? Işığın yansıması için yine 3 formdan biri olmalı diye biliyorum. Işık ve ısı atomlar vasıtasıyla iletilir.
hatayı en başında yapmışın böyle bişey gerekmiyor
-
Peki ışınların iletimi için hiçbir şart gerekmiyor mu ? Wikiden okudum bunu yazmamışlar :(
-
ayrıca yanlış bilmiyorsam, uzayda oksijen yok. ama çeşitli gazlar ve atomlar mevcut.
ayrıca güneş ısısını hava yoluyla değil ışıma yoluyla iletiyor.
-
crimeangel bunu yazdı
ayrıca yanlış bilmiyorsam, uzayda oksijen yok. ama çeşitli gazlar ve atomlar mevcut.
ayrıca güneş ısısını hava yoluyla değil ışıma yoluyla iletiyor.
güneşte yanan neyse ayde ateş yakabilirmişyiz
-
DadasAdam bunu yazdı
Peki ışınların iletimi için hiçbir şart gerekmiyor mu ? Wikiden okudum bunu yazmamışlar :(
http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektromanyetik_radyasyon
Elektromanyetik ışınım, elektromanyetik dalga ya da elektromıknatıssal ışın (genellikle EM radyasyon veya EMI olarak kısaltılır) bir vakum veya maddede kendi kendine yayılan dalgalar formunu alan bir olgudur. Elektromanyetik dalgalar, yüklü bir parçacığın ivmeli hareketi sonucu oluşan, birbirine dik elektrik ve manyetik alan bileşeni bulunan ve bu iki alanın oluşturduğu düzleme dik doğrultuda yayılan, yayılmaları için ortam gerekmeyen, boşlukta c ışık hızı ile yayılan enine dalgalardır. Elektromanyetik dalgalar, frekansına göre değişik tiplerde sınıflandırılmıştır. Bu tipler sırasıyla (artan frekansa ve azalan dalga boyuna göre) -
Isı yaymıyor, ışın yayıyor, ışın taşa toprağa değince ısıya dönüşüyor. Yoksa uzay ve atmosferin üst tabakaları son derece soğuk.
-
wert bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektromanyetik_radyasyon
Elektromanyetik ışınım, elektromanyetik dalga ya da elektromıknatıssal ışın (genellikle EM radyasyon veya EMI olarak kısaltılır) bir vakum veya maddede kendi kendine yayılan dalgalar formunu alan bir olgudur. Elektromanyetik dalgalar, yüklü bir parçacığın ivmeli hareketi sonucu oluşan, birbirine dik elektrik ve manyetik alan bileşeni bulunan ve bu iki alanın oluşturduğu düzleme dik doğrultuda yayılan, yayılmaları için ortam gerekmeyen, boşlukta c ışık hızı ile yayılan enine dalgalardır. Elektromanyetik dalgalar, frekansına göre değişik tiplerde sınıflandırılmıştır. Bu tipler sırasıyla (artan frekansa ve azalan dalga boyuna göre) Yahu bir bak ışıma diye aratınca verdiğin sayfa çıkıyor mu ?
Neyse sağolasın.