Güneş Yanıkları Nasıl Geçer ?
-
merhaba arkadaşlar
2 gün önce denize gittik fazla kalmayacağımız için krem getirmedik çok ta kalmadık denizde zaten 1,5 saat oda benim yüzümden
çok kötü yandım doğrusu sırtım , omuzlarım , yüzüm çok fenna acıyor sırtım bide su toplamaya başladı hiç bişey giyemiyorum hemen su toplayan
kabarcıklar patlıyo
yüzüm kabuk attı soyuluyo aceba şimdiden soysam çil vs çıkar mı ?
bu acıyı geçirebilecek bişey önerirmsinz ? yoğurt vs demeyin sürdüm dahada çok canım yandı biraz sıvı yağ sürdük hafif acısını aldı ama geçirmedi
tabikide
şimdiden teşekkürler.
-
kendin soyma iz yapıyor
-
2güne birşeyin kalmaz. Ama illa ki acısı hemen azalsın daha hızlı toparlayayım diyorsan bepanthene al eczaneden sür bunu yanıklara. Seni rahatlatıcaktır.
Soğuk suyla duş alıp vucudunu rahatlatabilirsin ayrıca. Su kabarcıkları terlemenden kaynaklı vücudunu serin tutman lazım soğuk bir duş alıp bepanthene sürüp serin bir yerde güzel bir uyku çek. Uyandığında daha iyi durumda olursun.
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------kendin soyma iz yapıyor
-----------------------------başkasına soydur ..d
işin şakası doktora git abi yada eczane
-
hametan adlı yanık kremi var acılarını dindirir rahatlatır
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------2güne birşeyin kalmaz. Ama illa ki acısı hemen azalsın daha hızlı toparlayayım diyorsan bepanthene al eczaneden sür bunu yanıklara. Seni rahatlatıcaktır.
Soğuk suyla duş alıp vucudunu rahatlatabilirsin ayrıca. Su kabarcıkları terlemenden kaynaklı vücudunu serin tutman lazım soğuk bir duş alıp bepanthene sürüp serin bir yerde güzel bir uyku çek. Uyandığında daha iyi durumda olursun.
-----------------------------eywallah hocam sağol ' da ;) duş alacam alamıyorum fazla kollarımı tam kaldıramıyorum yanıkdan dolayı
iyice acımaya başlıyo buseferde hiç geçmiyo
önerini aklıma aldım yarın bi gideyim sorayım eczacıya
-
up ;)
-
hametan + silverdin kremi karıştır sür.çok ciddiyim.
-
Hocam ben masörlük yapıyorum Alanya'da bize gelen yanıklı müşterilere kantoron yağı kullanıyoruz iyi geliyor tavsiye ederim
-
ehveniser bunu yazdı:
-----------------------------hametan + silverdin kremi karıştır sür.çok ciddiyim.
-----------------------------+ dikloron
-
Ender Saraç tan Güneş Yanığı Kremi : * 1 Adet bepanthene krem, * 1 parça saf zeytinyağı, * 1-1,5 tatlı kaşığı saf aloe vera Bütün malzemeleri karıştırıp bir krem yapın. Acı hissettiğiniz zamanlarda, sabun kullanmadan ılık bir duş alın ve yanan kısımlara karışımı sürün. Bu krem kızarıklığı alıp, ağrıyı dindirir. Ayrıca güneş koruma kremi kullanmadan yanmışsanız, olabilecek lekeleri de önler.