folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Güneşin Battığı Yere Gitmek?

Güneşin Battığı Yere Gitmek?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Erkek

güneş batmaya yakınken saat 19:00 farz edelim uçakla  batıya gidersek  saat sürekli 19:00 kalırmı diğer güne geçiş nasıl olur? ve uçağın hızı ne olmalıdır?

atladığım bir nokta varmı?

VERENDE..."O" ALANDA..."O" NEDİR SENDEN GİDECEK?,TELAŞINI GÖRENDE "CAN" SENİN ZANNEDECEK!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

başlık ve nick uyumu enteresan :)
    neyse soruna gelelim saat 19'da sen batıya dünyanın dönüş hızı ile aynı uçan bir uçakta gidersen mantıken saat hep 19'da kalır 

ama teorik olarak neticede zaman akıyor sadece güneşin konumu hep aynı olur :)

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

biyoloojik saatle oynamamak lazım :) intikamı acı olabilir

memento mori.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

hacu dunyanin cizgisel hizi enlemine gore degisir

ekvatorda 111 km 4 dk de donuyor mesela dunya 

ona gore dusun

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Hocam oturdum kaba bir hesap yapmaya başladım.

Şimdi güneş dünyanın çevresini 24 saatte tamamlıyoır. Bu da 360 dereceye denk geliyor. Bu durumda yaklaşık 1 derece için 24 * 60 / 360 = 4 dakika da geçiyor.

Bildiğim kadarıyla 1 er derecelik meridyenler arası 111 km. Yani uçağın hızının 4 dk de 111 km saate 111* 15  = 1665 km olması gerek sanırım. Bu durumda güneş ile aynı hızda hareket edersiniz. Yani aradaki mesafe hep sabit kalır.

Saatin sürekli aynı kalması mevzusunda birşey diyemeyeceğim saat farkı olayı var çünkü. Saat ona göre ayarlanır :D

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Uçağın dünya etrafındaki dönüş hızı ( sadece batıya doğru gittiğini  varsayarsak  ) dünyanın dönüş hızına eşitse güneş hep batmak üzere sabit kalır

BÜDÜT: Her meridyen arası 4 dk olduuna göre her her 4 dk da bir meridyen geçecek hızda olması gerekir 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:
    -----------------------------

Şimdi güneş dünyanın çevresini 24 saatte tamamlıyoır. Bu da 360 dereceye denk geliyor. Bu durumda yaklaşık 1 derece için 24 * 60 / 360 = 4 dakika da geçiyor.

Bildiğim kadarıyla 1 er derecelik meridyenler arası 111 km. Yani uçağın hızının 4 dk de 111 km saate 111* 15  = 1665 km olması gerek sanırım. Bu durumda güneş ile aynı hızda hareket edersiniz. Yani aradaki mesafe hep sabit kalır.

Saatin sürekli aynı kalması mevzusunda birşey diyemeyeceğim saat farkı olayı var çünkü. Saat ona göre ayarlanır :D

meridyenler arası sadece ekvatorda 111km dir kutuplara gittikce kuculur ve kutuplarda tek bir noktada birlesir. Enlemler yani paraleller arası her yerde 111km dir. O bahsettigin rakamlar ekvator çizgisi uzerinde hareket eden bir uçak için geçerli. 

Konunun ana sorusuna gelirsek, evet saat hep aynı kalır, (ama yerel saat, uzerinden geççtigin ulkenin saati farklı olabilir.)

yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:

neyse soruna gelelim saat 19'da sen batıya dünyanın dönüş hızı ile aynı uçan bir uçakta gidersen mantıken saat hep 19'da kalır 

teorik olarak zaman  duruyor anlamı çıkarabilrimiyiz :)

VERENDE..."O" ALANDA..."O" NEDİR SENDEN GİDECEK?,TELAŞINI GÖRENDE "CAN" SENİN ZANNEDECEK!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

sittinsene bunu yazdı:

aliyk bunu yazdı:

teorik olarak zaman  duruyor anlamı çıkarabilrimiyiz :)

http://www.youtube.com/watch?v=2KoAd5VdtME

iyi niyetli bir çalışma ama yemez hocam :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:

tamam uçakta kolumuzdaki saat ilerler fakat yerdeki saat sürekli 19:00 olmazmı

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Erkek

HoneyBadger bunu yazdı:

iyi niyetli bir çalışma ama yemez hocam :D

çok şık bir tasarım olmuş  :D

Toplam Hit: 2838 Toplam Mesaj: 20