Güney Kıbrıs Rum Kesimi İflas Etti
-
Abisi kimi demiş Almanyanın battığını görmedim. Siz Doğu-Batı Almanya birleştiğinde, Federal Almanya Cumhuriyeti kurulduğunda ekonomik açıdan kaç sene geriye gittiler biliyormusunuz? Adamlar kurşun atmadan koca ülkeyi topraklarına kattılar. Ekonomileri iflas sinyalleri verdi. IMF'ye borç veren Almanya, IMF'den 4 sene boyunca kredi kullandı.
Avrupa olayına geleyim, Avrupa Birliğinde lokomotif ülkeler var; Almanya, Fransa, İngiltere. İşçi arı ülkeler var; Norveç, İsveç, İzlanda, Danimarka. Kasa olan ülkeler var; İsviçre, Lüksemburg, Lichneistahn, Andorra. Avrupanın kamburları var; İspanya, Portekiz, İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs...
Tüm bu ülkelerin ekonomik istikrarları ve mali güçleri-güçsüzlükleri Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Çok çalışan, çok üreten ve çok kazanan ülkeler; tembellik yapan ve mali yapıları güçlü olan ülkeleri finanse etmek istemiyor. Yunanistan'ı Almanyanın veto etmesi gibi...
Şimdi Güney Kıbrıs olayına gelelim. Bu olay bence KKTC ve Türkiye için bulunmaz bir fırsattır. Altyapılarını, önemli sektörlerini elegeçirebilirsek; tek bir kurşun sıkmadan, BM ve Yunanistan'ın gözünün içine baka baka BÜTÜN KIBRISI ''haritada olmasa bile'' göbekten kendimize bağlıyabiliriz.
Bence Güney Kıbrıs'ın bu durumu karşısında ''yardım eli'' uzatılmalıdır...
-
Battı denilen Yunanistan da milli gelir bizi ikiye üçe katlıyor. Sorun şu onlar refaha alıştığı ve oradaki halk bizim gibi uysal ! olmadığı için sıkıntılar infiale sebep oluyor. Orda da verin bakalım bizde ki gibi 700 lira asgari ücret görün neler olacak?
Durumumuz gecekondusunda mutlu bir şekilde tarhasını içen insanların, konağında yeter sayıda şarabı olmayan insanlarla dalga geçmesine benziyor.
-
Amanında amanın... Avrupanın göz bebeği, ingilterenin yarmaz çocğu batınca ufak kardeşide mi sıçmış ?? Amanınnn iyi olmuş...
O kadar çok şımarttılar ki yunanistanı ve rum kesimini ; şimdi biraz canları yansız. Zamanında Türkiye bu tür politik şeylerde acı çekti ama öldürmeyen güçlendirir hesabı sanayi şu bu sağlamlaştı.
-
HannibALgan bunu yazdı
Abisi kimi demiş Almanyanın battığını görmedim. Siz Doğu-Batı Almanya birleştiğinde, Federal Almanya Cumhuriyeti kurulduğunda ekonomik açıdan kaç sene geriye gittiler biliyormusunuz? Adamlar kurşun atmadan koca ülkeyi topraklarına kattılar. Ekonomileri iflas sinyalleri verdi. IMF'ye borç veren Almanya, IMF'den 4 sene boyunca kredi kullandı.
Avrupa olayına geleyim, Avrupa Birliğinde lokomotif ülkeler var; Almanya, Fransa, İngiltere. İşçi arı ülkeler var; Norveç, İsveç, İzlanda, Danimarka. Kasa olan ülkeler var; İsviçre, Lüksemburg, Lichneistahn, Andorra. Avrupanın kamburları var; İspanya, Portekiz, İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs...
Tüm bu ülkelerin ekonomik istikrarları ve mali güçleri-güçsüzlükleri Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Çok çalışan, çok üreten ve çok kazanan ülkeler; tembellik yapan ve mali yapıları güçlü olan ülkeleri finanse etmek istemiyor. Yunanistan'ı Almanyanın veto etmesi gibi...
Şimdi Güney Kıbrıs olayına gelelim. Bu olay bence KKTC ve Türkiye için bulunmaz bir fırsattır. Altyapılarını, önemli sektörlerini elegeçirebilirsek; tek bir kurşun sıkmadan, BM ve Yunanistan'ın gözünün içine baka baka BÜTÜN KIBRISI ''haritada olmasa bile'' göbekten kendimize bağlıyabiliriz.
Bence Güney Kıbrıs'ın bu durumu karşısında ''yardım eli'' uzatılmalıdır...
güney kıbrısı tanımıyoruz ki nasıl ele geçirsinler dediğin şekilde o sektörleri ele geçirmek için illegal olarak yani güney kıbrısı tanıyan bir devlet üzerinden satın almak lazım. ayrıca g.tlerinden şırıngayla kan çekmek lazım :)
-
insan üzülüyor ama geçmişide unutamıyor içimden sikin bunları diyesim geliyor ama işte ecdad düşene vurulmaz diyor yapacak şey belli kredi verecem kardeşim ödemezse el koyacan tabi el koyamazsın bana göre sebebi orayı bize yedirmezler.
-
ne batması ya bu sadece devletin ekonomisini iyi yönetememesi açık vermesi olayı
halkı zengin, türkiye borçmu verecek? türkiye önce kendi götünü toplasında sonra borç verir...
hem avrupa birliğindeki ülkelere birşey olmaz adamlar hristiyanlar it gibi birbirlerine bağlı müslümanlar gibi değiller...
siz türkiyeye bakın belki devlet battı bile ama halk bilmiyor :) -
ekonomiden anlamayan adamlar bile yazmıs.tahribat iyice çöğlüge döndü..
-
scarletbeard bunu yazdınumune bunu yazdı
KKTC niye yardım ediyor, gebersin ibneler
Kibris cikartmasinda sehit düsen atalarimiza hainlik etmek icin yardim ediyor.
-
kazasker1 bunu yazdı
Ben tam tersini düşünüyorum. Adamlar düştüyse elini uzatıcaksın kaldıracaksın ki, senin yaptığını önce tarih yazıcak, sonra da her itneliklerinde senin yaptığın yardımı pişirip pişirip önlerine koyucaksın. İyilik yap denize at mantığı devletler arası hukukta işlemez. Kimse yaralı parmağa işemez. Türkiye/KKTC elinden gelen yardımı yapmalıdır. Hatta kredi verilecekse de sen ver kardeşim. Türk bankalarını sok devreye, hazineyi sok devreye...
Onlar ne olursa olsun yinede bizden kredi almazlar bence hocam ab varken
-
kaygusuz bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Avrupa birliğine giren batıyor arkadaş.O zaman bu avrupa birliği ne işe yarar.
ab girenler batıyor değilde ab deki siesta yapan ülkeler batıyor desek daha iyi. yani kuzey ab ülkeleri çalışıyor üretiyor, güney ab ülkeleri ise zamanında yatıyor siesta yapıyor öyle geçiriyordu hayatı. kuzey ab ülkeleri öyle yatmak yok biz üreteceğiz size satacağız sizde almak için siesta tatilini bırakıp borçlanacaksınız ve alacaksınız borcunuzu kapatmak için köle gibi çalışacaksınız diyor :)
kim diyor bunları > germany france britanya norveç vs
Norveç ab de değil