Günümüzde Maddiyatmı Hakim Maneviyatmı?
-
media_center bunu yazdı:
-----------------------------borc yüzünden cinnet geçiren koca ailesini biçti geçti türünde haberler bol hocam git arşivleri kurcala ordan örnek cıkarırsın
-----------------------------bunları zaten hazırladım :) ama daha yaratıcı şeylerle karşıdakini konuşamaz hale getirmem lazım jüriyi etkilemem lazım...
-
zigana bunu yazdı:
-----------------------------çıkarı olmayan selam vermiyor. alışveriş yapmadın esnaf sana bön bön bakıyor. herkes güçlünün yanında yer almak yarışında . güçsüze önem ve değer veren yok . muhafazakar kesimde böyle genelde. herkes birbirinin ekmeği ağzından kapma yarışında. maneviyatımız bitik.
-----------------------------gardaş bunları herkes için söyleyemzsin..senin gördüğün insanlar öle olabilir veya sen öle anlamış olabilirsin..bide aynı senin gibi düşünüp konuşup yine o şekilde yaşayan insanlar vardır asıl onları ortadan kaldırmak lazım..
manviyatımız bitik diyosun..maneviyatın gerketirdiği, o insanlara gerekeni öğretebilmektir..başka bi bakıştan, maneviyat boyutunda yani, buraya imtihan için geldiğini unutmadıysan ahir zman olduğundan bunların olması doğaldır ve en zoru özellikle bu devirde doğru yaşabilmektir..eğer yanlışa bulaşmayan karlı çıkamıyo deyip sende katılırsan yanlışlar artık doğallaşır..örn:torpille işe girmek,rüşvetle işini hallettirmek gibi..iyilikte bulunup sen zararlı çıktğında isyan edip doğruyu bırakırsan o bahsettiklerinden farkın kalmaz..bu sölediklerim geneldir..
-
genel olarak söyledim haksızmıyım? elbette istisnalar var muhakkak ama az. onlarında ne siyasette ne toplumda yeri var. kendi hallerinde insanlar.
-
tamam bende az olmasının sebebini anlatmaya çlıştım..sen hala anlamamışsın ne işi var (şu an ki)siyasette öyle adamların..öyle olanın da işi yolunda gidiyormu veya bi kez gitmişmi tutunamaz..nse konu kaymasın..
-
Ben şimdi bu jürideki herkese 'size 1er milyon dolar vericem bu münazarada beni seçin nası olsa küçük bişey' desem ve gerçekten parayı versem, onlar beni seçmezler mi? karşıdakinin haklılıgına ne düzeyde bakarlar?
tarzı bi hareket çek. jüri ya bu örnegi çok sevecek yada sana sinirlenecek biz satılıkmıyız lan diye :) sonucu bekleyip görürsün :P
-
şu sözü söylemen yeter heralde
DOST ARARSAN CEBİNE BAK PARAN VARSA DOSTUN ÇOK PARAN YOKSA DOSTUN DA YOK
-
hocam bu sölediklerinizde hepiniz haklısınız iyi güzel hoş da evlilikte maddiyat demiş adam bu sölediklerinizin evlilikle ne alakası var?
hacı maddiyat evlilik öncesi ve sonrasında önemli olan bişidir. evlilik öncesinde her insanın istediği ev ve ev eşyası düğün gibi olayların gerçekleştirilebilmesi için para gereklidir... aynı zamanda evlilik sonrasında da aile bireylerinin en azından temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için maddiyatın önemi artar...
ülkemizdeki maddi sorunlar yüzünden boşananları evlenemeyenleri örnek verebilirsin eskilerden başlık parası bulamayanları örnek verebilirsin :D bunun haricinde insanların evlendikten sonra maddi acıdan yetersiz olmaları durumunda çektikleri sıkınlaro anlatabilirsin. bu durumun maneviyatı etkilediğinden bahsedebilirsin... bu konuda çok zorlanacağını zannetmiyorum ülke geneline şöle bi bakarsan zaten anlarsın ne demek istediğimi...
-
bana maneviyat hakim!
-
Her ikisi de gerekli fakat günümüzü baz alacak olursak sorunun yanıtı hep aynı olacaktır... Yeni nesil Türk atasözü, ''Para Var Huzur Var''
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------şu sözü söylemen yeter heralde
DOST ARARSAN CEBİNE BAK PARAN VARSA DOSTUN ÇOK PARAN YOKSA DOSTUN DA YOK
-----------------------------
çok güzel bir örnek valla da evlilikle pek alakası yok =)