Günün Sorusu : Yakışıklı Olma Nimetini Hak Yolunda Kullanma
-
Evet arkadaşlar gene arkadaş aralarındaki sohbetlerden doğan büyük bir tartışma olayı ile tekrar birlikteyiz şimdi konuya geçelim
Dinen nikahsız olduğunuz hanımların ellerini tutmak onları öpmek dolayısı ile evlenme niyeti ile olmadığınız kadınlarla sanki evliymiş gibi ilişkide bulunmak :D v.s günah daha dorusu haram diye biliyoruz dolayısı ile sevgililerimizle flortte bir yerde haramdır şimdi şöyle
Bir erkek cazibesini allah yolunda kullanarak sevgili olduğu kızı sadece allah ı ve onun peygamberini anlatmak amacı ve sevdirmek amacı ile münasebette bulunsa haliyle bazı durumlar ortaya çıksa ama niyet hakikaten (hakaten hakikaten ) bu olsa günah olurmu yoksa yukarda yazdıklarımdan dolayı zaten günaha girmiş olurmuyuz şimdi bunu üç arkadaş konuşuyoruz kısmen sıcak bakıyorum fakat insanın bu derece niyette samimi olabileceğini zannetmiyorum ama
diğer arkadaşın görüşüde şu patlamaya hazır bombalar imha edilmesse bir çok insan zarar görür ama bomba patlamadan kontrol altına alınırsa kimseye bişe olmaz dolayısı ile de bu niyette bir sakınca yoktur diyor çünkü bu kız seninle evlenmesse başkası ile evlenecek ve onunda çocukları ona benzeyecek ayriyetende belki kocasının hidayetine neden olacakken daha beter olacaklar diyor
bende buna karşılık
Senin eşine el değmemiş olmasını istersin dimi dedim
evet dedi
peki biri bunu senin eşin olacak kadına yapsa sen ne düşünürsün dedim
oda
eğer onu gördüğümde aşık olacaksam ve çok hodbin teyyareden bir kız ise birileri ona birşeyler anlatmadığı için üzülürüm evet eğer böyle olmayacaksa onu yapan şahsa teşekkür etmek gerekir
dedi diğer arkadaş ta bu görüşten yola çıkarak
ellerimizi kollarımızda bir yerde allahın bize verdiği nimetlerden sayılır biz bunlarla namaz kılıyoruz cazibede bir yerde nimettir bununda eşimiz olacak hanım için iffetle korunması gerektiğini söyledi evet dedik fakat sonra günümüzde pekte mümkün değil zaten nesil sağlıklı değil kızlar gelipte çıkma teklif ederken aslında bunu bu niyet ile kabul edebilriz hatta bu belki bir ibadete bile girer dedi
şimdi bu konuşma çok uzuyor aslında güzel şeylerde çıktı hatta bunu ortaya atan arkadaşın bir arkadaşı bu olayı yapmış ki şöyle
kız teklif ediyor o kabul ediyor daha sonra bu çocuk namaza başlıyor hatta baya bi dönüyor daha sonra kızada anlatıyor tabi fetiş boyutundalar bu çift :D daha sonra tabi üni gidiyor olan kız hakkında bi haber yok ayrıldılarmı yoksa sevgililermi onuda bilmiyoruz ama böylede bir örnek var
şimdii gelelim tema ya sadece geyik muhabbetinden türedi ne alaka diceniz şöyleki karşımızda yeni evli bir çift oturuyor bankta hemen arkalarındada (çiftin ikiz çocukları bbek arabasında bir de 6 7 yaşlarında kızları yalarında va ) bizde onların karşısındaki banktayız tabi çimenlerin üstündeki çift işi götürüyor hemde baya ateşli ne cesaret lan dedim herif kızı yedi bide üstüne çay içicek nerdeyse dedim diğer arkadaş bişe diyordu ki 5 6 yaşlarındaki o çocuk şöle dedi babaaaa onlar napııııyooooooooo sonra adam arkası dönüktü kim kızım diye bi döndü sonra birader aile var burda aile yavaş biraz dedi :D daha geriside varda çok uzun oldu şimdi şimdi bu mesele bir yerde ahlak içinde geçerli nese şimdi yorumlarınızı bekliyorum bakkalım ne ler çıkacak
-
Her insan hata yapar ama her hatanında bir bedeli vardır.
-
fikirlerini pek iyi ifade edememişsin (yalnış anlama sakın :))
konudan konuya atlamışın *kaynana semra gibi
ben sana şöle bi soru sormak istiyorum
sikmeden anlatamıyon mu dinini?
zaten din tebliğ etme amacıyla yaklaşıyosan sikme fikrini bi sıyırcan atcan kafandan.
ha ama şöyle birşey war. sevdiceğini dinine bağlamak isteyebilirsin bunda bi sakınca olmaz.
hani seviyondur evlencendir ama bazı şartların gerçekleşmesini beklerken sevgili konumunda bulunuyondur (nikah yok ya hane o bakımdan)
ona (hatta onunla beraber) dinini öğrenmekten daha güzel birşey olabilir mi?(sevdiceğinle gerçek sevgiliyi keşfetmek ) :)
ahlak da kişiden kişiye değişir ailesi yetiştiremimiştir.ahlakını verememiştir çimenlerin üstünde yalaşırda sikişirde uyarırsın olur biter.
(ha belki gidebilecek yerleri yoktur da, parkın ortasında çimlerin üstünde olmaz ki kardeşim :=))
-
amele haklısın abi aslında yazıyla pek kendimi ifade edemiyorum yani onun gibi ona benzer bişe sikiş olayı biraz fazla kaçmış hani daha yüzeysel bir ilişkiden bahsediyordu dolayısı ile yanlış anlatmışım hakaten ama ortalama öle bişe :D
-
eğer doğru yola saptırırsan onun sevabını zaten allah verir o ayrı fakat kalkıp doğru yola saptıracam maksat o diye öyle bişey yaparsan yaptğn zinanın günahınıda alırsın bu kadar basit... ha tabi bide ulvi bi görev için aklınca bazı boklar yemeye çalışmanında cezasını allah elbet verecektir... böyle konularıda sırf i*neliğine açtığnızı biliyorum bi ton din forumu var aça aça tahribat gibi bi siteyemi açtın bu konuyu diye sorasım geliyor
-
allah için kizla mi yatacak hassiktir :D
-
ya tövbe tövbe normal insansınız onu hak için iyice bitirdinizde sıra başka şeylere geldi.
yakışıklılığı kullanmakmış.. neyse birşey demiyicem.
-
Kardeş sen minareyi çalmışsın kılıfını arıyorsun.
Yok öle şey, nefsinin duymak istediği kelimeleri duyamazsın.
Şimdi kız demezmi? Madem dini anlatacan niye sikiyorsun? Sikiyorsun neden dini anlatıyorsun.
Bu ne perhiz bu ne lahana.
Birde şunu ekliyim, Senin görevin tebliğ. Sen tebliğini yaptıkdan sonra senin üzerinden yük kalkar. İster imana gelsin ister gelmesin.
Sen yaşantınla ona örenek olman lazım, sikerek örnek olunmazki (:
-
ya millet kimseyi siktiğimiz yok burda tamamen saf duygularla hareket ediyoruz şimdi ilk mesajda fazlaca ifade edemedim sanırsam :D ordaki ilişki sözcüğü tamamen normal sevgili modunda sadece din anlatıyoruz ya anlatamadım yüzüme gözüme bulaştırdım kahretsin ya pöff
-
hacı dinde kurallar esnek olmazki
haram ama ben ona dinin öğreticem diye çıkıyım bu kızla olmaz bence :d -
kaş yapayım derken göz çıkarmak bu olsa gerek. kendinde demişsin nikahlı olmayınca öpmek elini tutmak vs haram diye ama ben bunları güzel bişeye sebep olsun diye yapıyorum diyosun yanlış bi adımla doğru biyerde olmak doğrunun doğruluğunu şüpheli kılabilir bence.