folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Günün Sorusu : Yakışıklı Olma Nimetini Hak Yolunda Kullanma

Günün Sorusu : Yakışıklı Olma Nimetini Hak Yolunda Kullanma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

abi niye günah olsun,sevap bile olur, tabi bence, işin aslını Allah bilir. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi

Dini anlatmak için sevgili oluyosan "yok artık !" derim, başka yöntem mi yok? Arkadaş ilişkisi kur yeter. Bir arkadaş gibi dinini anlatamıosan, yani sınırları aşmadan, zaten hiç anlatma.. illa elini tutmana gerek yok kızın.

allcolorsarebeautiful.net
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

"Zinaya yaklaşmayın." ( ayet-i kerime) Burada dikkat edilmesi gereken husus zina etmeyin denilmiyor, zinaya yaklaşmayın deniliyor,

yani zinaya götüren yollardan uzak durun..

----------------------------

sahih bir hadis ; babalarınıza karşı edepki olun, çocuklarınızın size karşı edepli olmasını istediğiniz gibi; insanların hanımlarına karşı iffetli olun, eşinizin iffetli davranması gerektiği gibi..

Bir başka hadis ise Sevdiklerini sırf Allah rızası için sevmek, düşmanlık ettiklerine de sırf Allah rızası için düşmanlık etmek hususu gözetilir, "Kişi sevdiği ile beraberdir." hadisinde de bu zaten gayet açık bir şekilde de belirtiliyor..

bahsi geçen bankta kapışma olayı ise, tamamıyla evrensel ahlak yasalarına aykırı olduğunu düşünüyorum, bu hareketi bir müslüman da olsa, bir yahudi de olsa, bir ateist de olsa yapmaz yapamaz.

çünkü insanın hilkatinde haya denen bir husus vardır.. Tabi böyle istisnalar da çıkabiliyor...

Haa bunları söylerken kesinlikle günah işleyemez bir nefis veya bir toplum oluşturulamaz...

Allah zaten Kur'an'da başka bir ayette "Eğer Allah günah işlemeyen bir toplum isteseydi sizi helak eder yerinize, günahsız bir toplum yaratırdı.."

Burada düşündüğünüz gibi Allah günaha teşvik etmiyor, işlenilen günahtan sonra sadece bir olan Allah'tan tevbe edilmesini istiyor..

yıkılma sakın !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Erkek

hüküm zahire göre verilir...

adnan hocacılar olayı bu dediğine mi benziyordu ben mi yanlış biliyorum/hatırlıyorum

peygamberlerin hepsi güzel insanlardı onlar seçmemiş bu yolu :) tebliğle yükümlü olduğunu biliyorsan bunu meşru yollardan yapmalısın   

Bu niymiş la?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    tatarramazan bunu yazdı:
    -----------------------------

hüküm zahire göre verilir...

-----------------------------

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 2854 Toplam Mesaj: 16