Gürcistan Hakkında Birkaç Şey....
-
elimden geldiği kadar sizlere anlatacağım. 2 yıl gürcistan tifliste yaşadım.japonyadaki arkada gibi ben de size neler + neler - hasbel kader anlatmaya çalışacağım.
aslında şu an yazmak istiyorum ama 27 saatlik bir yoldan geldim. 1 aydır beyaz rusyadaydım. Belarusta kaldım. orası ile de bikaç bişeyler paylaşacağım. 6-7 saatlik uçak yolculugu otobus aktarmaları ve beklemelerle tas tamam 27 saat oldu. dağınık vaziyetteyken kafa toparlanmıyor. yarın akşam başlıyorum.
-
Hoşgeldin hocam lafı uzatmadan herkesin merak ettiği soruyu sorayim gece alemi nasıldır ? kız çıkartmak kolaymıdır ? mekan fiyatları nasıldır cevap pls :))
-
Bizim bi arkadaş evlenmek için oraya gitmek istiyo ona tavsiyen varmıdır :D
-
arkadaşım açıklama yapıcağına dinlenip konuyu açsana ne gerek vardı
-
ne oldu bizim is ?? :)))
-
1.gürcistanda yaşamak kolaydır. (ama çalışmak zordur. çünkü aldığınız para sizi tatmin etmez.) polis memuru 1000 tl maaş alıyor, evini normal şartlarda geçindirebiliyor. ama siz 1000 tl karşılı 800-900 lari ile ancak 4-5 gün yaşayabilirsiniz. Zaten oradaki bir firma sizi davet etmezse yani size ihtiyaçları varsa istediğiniz parayı kazanabilirsiniz.
2.okumak ; devlet üniversitelerine kayıt yaptırabilirsiniz. (hocA efendinin yurtları var. bi tanesi tifliste nahaluka denen bir yerde. benim çalıştığım yerin çok yakınındaydı. ama hiçbiri ile irtibatım olmadı . Türk gençler(ekseriyetle karadenizliler ) diş hekimi oluyorlar. yani okuduğunuzda en fazla diş doktoru olursunuz.
3.gezmek , (Tifliste kaldığım için orayı iyi biliyorum.) Tiflise geldiğinizde sovyet izlerini göreceksiniz her yerde. Stalin ve Lenin resmini hiç bi yerde göremezsiniz. (ben bi kasabada görmüştüm ufacık birer büst.) Rustavelli caddesi görülmeye değer bir caddedir. Operasıyla,saraylarıyla, ünlü sanatçı yazar Rustavelli heykelleri ve özgürlük anıtlarının bulundugu bir yer. charden denen bi bölge var. discolar barlar cafeler ne ararsan orda var.genç kızlar ingilizce bilirler, sıcaktırlar yabancıya karşı. bir şey sorunca cevap verirler size.laf atsanız bile kabul etmese bile kibarlıgını kullanır .ama yanında bi erkek olan kıza sakın laf atmayın. erkekleri kavgacıdır. hastanelik olursanız eğer....... kasap dükkanınıdan farkı yok :(
4. Bar-Pavyon...Gürcistana tiflise gidecekseniz size bikaç adres.
Benim tercihim : Vernisage. (türkler kırmızı derler.) Alâ hanımın işlettiği batakhane görünümlü en klas mekan. orda kendinizi çok güvende ve rahat hissedersiniz. fiyatlarda çok uygun. mekana gelen her kızı yanınıza çağırıp birlikte içer sonrada istediğiniz yere gidersiniz. Adres: Radisson otelin önünden sol tarafa doğru 50 metre yürüyün sol tarafta göreceksiniz. Dev gibi bisikletin hemen altında.
06.... Rustavelli caddesi üzerinde dandik bi mekan... tavsiye etmem.
Dublin Bar... rustavelli caddesinin başında barlar sokağında en klas bar. barda sizi bekleyenlere Gamarjoba demeyi ihmal etmeyin.
Karadeniz restoran Vernisage nin hemen üst katında. ( yeraltı pasajında) türkler gider eğlenir. yer, içer,alır,gider,...ker.
Lokantalar : Marjanişvilide Ankara lokantası vazgeçilmezimdir. sahibi yusuf çok delikanlı biridir. size yardımcı olur. aman karı kız lafı etmeyin ona. sevmez o işleri .orada yaşar 20 senedir. Caddede birçok türk lokantası vardır.üstelik caddede yürürken gürcüden fazla türk e rastlamanız normaldir. yemekleri bizim türk ustalar yapar garsonlar türkce bilir.
bu arada araba ile gitmeyin. taksileri kullanın, pazarlık yapın 10-15 lariye istediğiniz yere gidersiniz.
oteller : lüks otelleri vardır. merriot otel gecelik 300-400 euro fiyattadır. 2-3 yıldızlı yada yıldızsız mekanlar 30-50 tl arasında vardır.
seretelli caddesinde temiz bi otel vardır. 24 saat acıktır. Vake de 2-3 tane temiz otel vardır uygun fiyata. size sormazlar yanındaki için .....
marjanishvili caddesinde de otel ve apart bulabilirsiniz. ev kiraları eşyalı lüks 350-400 dolar. şimdilik bu kadar anlatacak o kadar şey var ki.nasıl cümle kuracağım bilemedim.
daha ayrıntı isteyen varsa anlatırım.
-
içki fiyatları gayet ucuzdur. Ukrayna malı içkileri tercih ederim orada. 1 lt medof 12-14 tl 1 lt nemirof 15 tl civarında. sigaralar ortalama 2-4 tl arasında.ulaşım ucuz. metro 40 krş. dolmuş 70 krş.
aç kalmazsınız, her köşe başında haçapuri denen milli yiyeceklerinden satarlar. İçeriği ; un peynir. güvenle yiyin. içi peynirle dolu pizza gibi bişey.
-
Usta sınırdan giriş çıkış işleri nasıl oluyo çok didik didik araştırıyolar mı?
-
hopada en ucuzundan pansiyon tutacaksın. 3 gün sürekli batuma girip çıkacaksın.her girişte 10 şişe votka çıkarabilirsen biraz kar elde edebilirsin. fazla detayı alenen vermek iyi olmaz sanki.
-
caldii10 bunu yazdı
hopada en ucuzundan pansiyon tutacaksın. 3 gün sürekli batuma girip çıkacaksın.her girişte 10 şişe votka çıkarabilirsen biraz kar elde edebilirsin. fazla detayı alenen vermek iyi olmaz sanki.
10 şişe votkayı çıkarsın ,50 şişe votka benden tbt ye hediye
Tiflisi gördüm ama gezme konaklama imkanım olmadı.
Gürcistan hakkında her soruya cevap verebilirim.
Sınır kapısı giriş çıkış vs. -
10 şişe votkayı çıkarsın ,50 şişe votka benden tbt ye hediye
Tiflisi gördüm ama gezme konaklama imkanım olmadı.
Gürcistan hakkında her soruya cevap verebilirim.
Sınır kapısı giriş çıkış vs......................................................................
bunu ben yapıyorum ama o arkadaş yapabilirmi bilemem. benim sorunum ağırlık meselesi. yükü taşımada problem. tek seferde karayolundan .. 10-12 lt garanti çıkarırım. havayoluyla gelirkende 3 lt kargoya 1 lt sırt çantasına 2 lt free shoptan toplam 6 lt çıkarırım. öyle yukardan 50 şişe dağıtmak kolayy.