folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder Güvenliğinizi En Üst Noktaya Çıkarın

Güvenliğinizi En Üst Noktaya Çıkarın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Kendi derlediğim yazıları sizlere sunuyorum.

Keyscrambler

Birçok RAT ve Trojan,Keylogger dahil tüm programlarda klavyeyi dinledim fakat Keyscrambler ı kullandığım için hiçbiri klavye loglarını alamadı.Kısaca araç şöyle çalışıyor her klavyeye basışınızda o bastığınız harfi kriptolar.Msn'inizin şifresini girerken,notepad'de bişey yazarken hatta winrar'da şifre yazarken bile kriptolar.Yani sizin pcnize keylogger girdi şifrelerinizi almak için klavye keylogger'ını aktif eder fakat siz ş ye basarsınız fakat logda 1 diye görülür.Kısacası çok çok iyi bir program.Bence güvenlikte temel taşı programlardan biridir.

İndir

Daha Fazla Bilgi

Hijackthis

O anda çalışan tüm programların listesini size çıkarır sizde logları analiz ettirir ve aktif çalışan zararlıları bulabilirsiniz.Özellikle Crypt edilmiş Türkçe tabirle bir zararlının antivirüslere yakalanmaması için kriptodan geçirerek yakalanmaz denilen zararlıları bertaraf etmek için mükemmel bir yazılımdır.Örneğin hiçbir antivirüsün tespit edemediği bir Trojani bir Keylogger'ı bulabilirsiniz.Kullanımı ise şöyle Programı yüklediniz programı açın.Daha sonra Do a system scan and save a logfile'a basın Vista ve Win7 kullanıyorsanız yönetici olarak çalıştırmayı unutmayın.Kısa sürede tarayıp notepad'de sonuçları vericek daha sonra logları kopyalayıp hijackthis.de sitesine yapıştırıp analyze dedikten sonra çarpı işaretli çıkıcak olan .exe veya .dll leri tespit edin.Bunları Virustotal gibi çeşitli scanner sitelerinde test edip zararlı olduklarını onayladıktan sonra ilgili satırın yanındaki kutucuğa tik atın ve Fix e basın çıkana evet dedikten sonra zararlı sistemden gidicek.

Programı Hijackthis.de sitesindeki sağ üst köşeden indirebilirsiniz.Log analizi içinde boşluğu göreceksiniz Analyze'de hemen altındadır.

Process Explorer

Aktif çalışan tüm programları ve detaylarını görebiliceğiniz bir çeşit task manager'in gelişmişi diyebiliriz.

İndir

TCPView

Sistemde çalışan uygulamaların hangi portla veri alışverişi yaptığını bu programla görebilirsiniz.

İndir

------

Önemli zararlı analiz siteleri.

http://analysis.seclab.tuwien.ac.at/

http://www.cwsandbox.org/?page=submit&action=verify

http://research.sunbelt-software.com/Submit.aspx

http://www.threatexpert.com/submit.aspx

Özellikle birinci verdiğim sitede yüklediğiniz .exe lerin vslerin tüm sonuçlarını alabilirsiniz.Örneğin o .exe kendini nerelere kopyalıyor vs gibi.

------

Şuanlık en iyi güvenlik kombinasyonları;

Internet Security - Antivirüs,Firewall vs uğraşamam o herşeyi yapsın derseniz.

GData Internet Security 2010 + Kaspersky Internet Security 2010 - Antivir Avira Security Suite - AVG Internet Security 2010

En iyi güvenlik kombinasyonu;

Antivir Avira Premium + Comodo Firewall + A-Squared Anti & Malware + MalwareBytes Anti-Malware

Antivir Avira Premium + Online Armor Firewall + A-Squared Anti & Malware + MalwareBytes Anti-Malware

Veya

Avast! Professional 4.8 Pro + Outpost Firewall Pro + A-Squared Anti & Malware + MalwareBytes Anti-Malware

Sadece Antivirüs;

GData Antivirüs 2010 Veya Antivir Avira Premium

----

Click N-Type - Ekran Klavyesi

Bildiğiniz üzere artık zararlılar Windows Ekran Klavyesininin loglarınıda alabiliyor artık ekstra ekran klavye programlarıyla güvenliğimizi daha üst düzeye alabiliriz.Bu programı bende kullanıyorum gerçekten güzel öneririm.

İndir

Pc Tools Password Utilities - Şifre Oluşturucu

Genelde şifre üretmek için 2 saat düşünürüz bu programla saniyeler içerisinde güvenli şifreler yapabiliriz.

İndir

TCPSecurity XP - XP Güvenlik Servis Modifikasyonu

Sistemimizdeki istemediğimiz servisleri kapatabilir.En çok saldırı alan portları kapatabiliriz.Sadece XP'de çalışmaktadır.

İndir

SysAnalyzer - Analiz Programı

Bu programa istediğiniz .exe yi atıyorsunuz.O size .exe'nin nerelere kendini kopyaladığı hangi portları açtığı gibi birçok bilgiyi size sunuyor.

İndir

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Keepass - Şifre Saklama Ve Şifre Üretme Aracı

Keepass programı en güvenli şifre saklama ve şifre üretme araçlarından biridir.Database oluşturur ve onu şifrelersiniz daha sonrada şifrelerinizi girebilirsiniz ve database'de saklayabilirsiniz.Ücretsiz bir program olduğu içinde en çok tercih edilen şifre araçlarından biridir.

İndir

Secway SimpPro - Konuşma Şifreleme

Msn'de,ICQ'da GTalk vs gibi sohpet yazılımlarında karşıyla konuşurken çeşitli şifreleme yöntemiyle konuşmaları crypt eder.Böylece Sniffer ve çeşitli dinleyici araçlarla konuşmalar okunamaz.Programın çalışması için programı karşıyada kurmanız gerekiyor.

İndir

SafeXP - Servis Kapatma Ve Güvenlik İçin Ayar Programı

Bu küçük araçla istemediğiniz servisleri kapatıp güvenlik adına bir kaç küçük ayar yapabilirsiniz.Sadece XP'de çalışır.

İndir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeitgeist
    zeitgeist's avatar
    Erkek

keyscrambler gibi bir program arıyodum bende işin dorusu.. bakalım kurdum pc ye gusel bişiye bensio.. tesekkürler..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

buna da bi +rep emeğe saygı :)

hocam sakin.. enerjini tüketme... belirli aralıklarla paylaşsan diyorum =)

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

hiçbir güvenlik programı kullanmıyorum netten banka vs. işlemlerimide görüyorum ve bi sıkıntı yaşamadım, yaşayacağımıda sanmıyorum.

her pcnin güvenlik duvarı kullanıcısıdır. sevdim bu sözümü yazın biyere :)

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

Hybris bunu yazdı:

hiçbir güvenlik programı kullanmıyorum netten banka vs. işlemlerimide görüyorum ve bi sıkıntı yaşamadım, yaşayacağımıda sanmıyorum.

her pcnin güvenlik duvarı kullanıcısıdır. sevdim bu sözümü yazın biyere :)

mozillada bir cookie acigina bakar ie'den bahsetmiyorum bile

girdiğim siteler belli zaten ne cookie olsa ne olur.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

avira güzel paylaşım

önerdigin güvenlik programı kombinasyonlarını tasvip ediorum hatta ordaki kombinasyonlardan bitaneside benim şu anki kullandıgım sçenek

Antivir Avira Premium + Comodo Firewall + A-Squared Anti & Malware + MalwareBytes Anti-Malware

gerçekten saglam bi seçenek oluyor

ayriyetten harici ekran klavyeside kullanıorum birazdan şu keyscramberı denicem begendim görüşlerimi paylasırım

gercekten güvenliginden şüphe edenlerin uygulaması gereken bir öneri konusu

edit:

keyscrambler programını kurdum

browserlardaki yazma alanları tanıyor not defterini falanda tanıyor fakat online oyunlardaki giriş yerlerini tanımıyor yada windowstaki arama bölümüne bişi yazarken falan onları tanımıor tanımadıgı için aktif hala gelmio

yazı yazarken kriptoluyo ve nasıl kriptoladıgını ufak bir toolbarda anlık olarak gösteriyor

fena deil ama gerçekten işe yarıyormu test etmek lazım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Güzel bir derleme olmuş, eline ağlık. Bu listeye combofix ve sandboxie de eklenmeli. Bir de, şu ekran klavyesinde harflerin yeri sabit mi?

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Hocam güzel anlatmışsın. Kişisel tercihlerinize dayanarak kullanabileceğiniz iyi programlar var.

Özellikle herhangi bir problemde hemen "format mı atsam acaba" kullanıcıları için çok güzel bir yazı, döküman arşivine girmesi için düzenlenebilir :)

@karaconda

Hatırlatma: " eotpqqwqwe laskdaslşkadak"  tarzı anlamsız karakterle de cevap yazan sen miydin hatırlamıyorum ama "+rap+emeği saygı" ve  "adlşkaadlşdkaşk" gibi cevaplar bu sitede hoş karşılanmaz. Bilgin Olsun.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Merhaba öncelikle güvenlik anlamında tabiki kullanıcıya büyük iş düşüyor fakat bir antivirüs olmadan bir firewall olmadan güvenliğinizi tam olarak sağlamak mümkün değil tamam bir kullanıcı olarak bilmediğiniz .exe yi açmaz indirdiğiniz her şeyi virustotal den geçirebilirsiniz fakat girdiğiniz internet sitelerinden zararlı bulaştığını unutmamak gerekiyor örneğin bir crypter edilmiş zararlı yeseniz virustotal de taratsanız bişey çıkmaz ama firewall sayesinde giden gelen paketlerden bunu tespit etmeniz mümkün yani %50 kullanıcı bilgisi %50 programları kullanabilme gerekli.

Sorulara gelecek olursak;

@The_FCN

hocam ben local de aklına gelebilicek her türlü keylogger ve trojanda test ettim keyscrambler programını ve gerçekten işe yarıyor.loglarda bastığımız tuş değil kriptolanmış biçimde çıkıyor yani %100 çalışmaktadır.oyun giriş ekranlarında tanıma özelliği yok geniş bilgi için google da keysrambler yazarak kendi sitesine girersen nelere uygun olduğunu görebilirsin.

@SpoofU

dediğin doğru hocam onlarıda eklicem yazılı zamanı olduğu için elimden geldiğince paylaştım.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

ComboFix

Fake antivirüs yazılımları msn virüsü flash zararlısı ve birçok zararlıyı temizlemeyi sağlayan küçük ama etkili bir araç.şuanlık xp ve vista'da desteklemekte.ayrıca o işlem yaparken hiçbir şey yapmayınız aksi taktirde özellikle vistada bazı problem baş gösterebilir.Logları verene kadar bekleyiniz.Loglardan silinenlerede bakıp google'da araştırma yaparak zararlılar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

İndir

Toplam Hit: 7724 Toplam Mesaj: 26