Güvercin Besleyen,Güvercinden Anlayan Var Mı?
-
Dostlar merhaba;
Bundan 2 ay evvel balkona bi güvercin gelmiş,peder beyde açtır hayvan diye,yem vermiş,buraya kadar her şey normal..
Güvercin bizim balkona alışıyor ve artık gitmiyor,acayip bi boku var,balkonun içine etti..
2 haftadır amansız bir mücadele verip güvercini balkondan kovmaya çalışıyorum ama ben kışt diyorum,2 tur atıyor gene geliyor..
Bu güvercinin bizim balkonu unutması için ne yapabilirim?Yapmadığım hinlik kalmadı,tüneyeceği yerlere diken bile koydum gene geliyor..Cidden yardıma ihtiyacım var,balkon temizlemekten bıktım
-
Kedi besle hoca :)
-
yumurta yapmışsa kovupda günaha girme..
-
Yumurta yok,bir de gariptir,bembeyaz bir şey,şirin de...Ama batırıyor balkonu,oturamaz olduk
-
hoca yakala uzak bi yerden sal :)
-
madem şirin hiç kovmayın sadece tuvalet adabı verin yeter..tuvaleti geldiğinde iki dakka dışarı gidip sıçıp gelsin =)
-
güvercin diyince bana sorucaksın :D ben olmasamda babam ve abim ustadır bu konuda neyse bildiğim kadarıyla onu ne kadar uzaklaştırırsan uzaklaştır uçar gelir alıştıysa..ancak bi kümes bulur evden uzakta oraya koyarsan mesela oraya alışır yani kapalı ve senden uzakta olması lazım..ileride yavuklusuda içgüveysi olarak gelebilir :D google a da bak
-
tek bildiğim bokları çok kaliteli gübre oluyor...
-
Yıllarca besledim. Şu anda beslemiyorum fakat ilerde tekrar beslemeyi düşünüyorum, bağımlılık yapıyor :)
Eğer alıştıysa gitmez. Yakaladıktan sonra türünü araştır, fiyatını öğren, güvercin besleyen birisine ya da kuş pazarına sat, sattığın kişi güvercin besliyorsa ne yapacağını biliyordur zaten, bir daha gelmez :)
-
Bende küçüklüğümden Beri Beslerim Çok Kötü Bir alışkanlıktır Gunde En Az 8 Saat Kuşlara Ayırırdım En SOnunda Bıraktım Şükürler Olsun. Hacım Şimdi Senin Soruna Gelelim Senin Bi Yem Vermene Alışmışsa Yavuz Kuşdur Anlıyacagın Cins Olma İhtimli Yüksek götür Kuyşçular Pazarına Sat Sonra Sattıgın Adam Onun Kanatlarını Keser İki Yem Atar Çıkana Kadar O Yuvaya Alışır bi Daha Size Gelmez
-
aklıma vizontele geldi,taklacı yapabilirsin hoca
bundan sonra takla yok yemde yok :)