Güvercin İşine Başlıcam Önerileriniz ?
-
evet arkadaslar güvercin işine baslıcam.ama pahalı güvercin baslemek istiyorum.öyle 2-3 liralık güvercin degil.varmı güvercin işinden anlayan müratler aramızda...
-
o bi iş değil hastalık. bence bulaşma.
-
ne tür kus beslemek istiyon pacalı mı taklacı mı yoksa düzmü tepelimi önce besliyecegin kus hakkında bilgi sahibi olmani öneririm diger türlü sunu besle bunu besle demenin anlamı yok türüne göre ve sehrine göre degerleri farklı kusların.
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------o bi iş değil hastalık. bence bulaşma.
-----------------------------
haklısın hastalık yaşım ufak ama küçük yaşımdan beri güvercin besliyordum geçen sene kümesimi dağıtmak zorunda kaldım uygun yerin varsa yap derim. Çok zevklidir hele dediğin gibi sağlam bi kümes yaparsan çok güzel olur. -
Rmk bunu yazdı:
-----------------------------
ne tür kus beslemek istiyon pacalı mı taklacı mı yoksa düzmü tepelimi önce besliyecegin kus hakkında bilgi sahibi olmani öneririm diger türlü sunu besle bunu besle demenin anlamı yok türüne göre ve sehrine göre degerleri farklı kusların.
-----------------------------hocam ufak bi kafes yapım 2 metre boyunda 75 cm eninde...bu arada balıkesirde beslicem il önemlimi ?
-
iş olarak bakarsan hayvan beslemeye ozellıkle kanarya guvercıne para kazanamazsın.Kalitesiz 24 liraya bıle guvercın yok yoz olsa yavrun bı boka yaramaz takla atmaz fılan
-
2 taklacı güvercini birbiriyle çiftleştirme bi de yere çakılır mazallah yavrusu.Hannibal'da diyodu :D ben de bi dönem yapmıştım çok zevklidir güzeldir çok kaptırmadıkça yapmanı öneririm
-
hocam söyle söyliyim besledigin il de degerli olan kus farklıdır örnegin ankarada taklacı kuslar degerliyken ıspartada düz renkli minyon tipli süt beyazlar degerli olabilir bulundugun ildeki kusculardan hangi kusun degerli oldugu bilgisini ögren ve saglam bi kuscuyla beraber kus satın al genelde güvercinler demir kafeslerden ziyade betondan klubelerde kömürlük gibi yerlerde beslenir aldıgın kus cok degerli olacaksa mümkünse kimseyle paylasma bunun bilgisini özellikle kuscu cemaatle bi elmas icin soygun yapılırken plan yapılır ama güvercin calanlar düşünmez bile duydukları an yerini tespit edip gecesine patlatabilirler kümesini sana önerim bu konuda bulundugun ildeki saglam bi kuscudan net bilgi alman .. kazik yemeden önce bi kac kuscudan ögren hangi tür kus para ediyo bulundugun ilde sonra satın al
-
bence iş olarak bakıyorsan, hiç başlama...
-
aslında ii para vardır o işte ama genelde hobi olarak yapılır :)
kuslarını ii paraya satabilmen icin kuscular arasında tanınman lasım ve kuslarından övgüyle bahsedilmesi lasimki yavrularını ii paraya satabilesin ama tuttugun kuslarla ilgili alt satırı oku
hastalık haline de dönüsür sonraları hafta da 4-5 kus tutsan 4er 5 er liradan en kötü sartlarda corba paranı cıkarırsın
-
dostum bence hiç bulaşma.
oralarda nasıldır bilmem ama biizm buralarda kuşlarla ilgilenenlere genelde güvenilmez soytarı die bakılır yhani hor bakılır sizin orada sektör haline dönüşmüşmüdür bilmem ama bence bulaşma