Hackercamp ‘15 - Üniversite Temsilcileri Arıyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhabalar,

OctoSec ekibi olarak, 2015 senesi icerisinde üniversitelerde bilisim güvenligi üzerine birden cok etkinlik yapmayı planlıyoruz ve simdiden takvimimizi belirlemeye basladık. Etkinliklerle ilgili konular acıldıgında, özellikle İstanbul dısındaki arkadaslardan haklı serzenisler duyuyoruz, "Neden X ilinde de bu tür etkinlikler yapılmıyor ?" şeklinde. Biz bu kuralı ortadan kaldırarak, bir sınırlama olmaksızın, etkinligin gerceklesmesi icin üniversite tarafında gerekli koordinasyonu saglayabilecek arkadaslar ile irtibat kuruyoruz.

Aslında konu baslıgındaki "üniversite temsilcisi" tam anlamıyla dogru bir tabir olmadı cünkü burada takım icin bir eleman degil, okuldaki bürokrasiyi üstlenerek bize gerekli yer imkanını saglayabilecek kisileri arıyoruz. Tek istegimiz, yol masraflarının karsılanması, bunun dısında bir talebimiz yok. Ayrıca etkinligin mutlaka haftasonu yapılması gerekiyor cünkü ekipte calısan arkadaslarımız var.

Etkinlikle ilgili kısa bilgiler vereyim. HackerCamp icin 2 günlük bir zaman diliminde, kısa süreli molalarla veya mümkünse hic uyumadan, es zamanlı olarak sınıf egitimi vermeyi düsünüyoruz. Egitim baslıklarımız su sekilde :

1-) Windows System Administration

2-) Black Linux

3-) Python for Hackers

4-) Network Penetration Testing

5-) Web Application Security

Egitimleri Caner Köroglu, Mert Can Alıcı, Halit Alptekin ve Mustafa Altınkaynak ile birlikte verecegiz. Yaklasık olarak 48 saatlik bir zaman dilimini kullanacagımız icin, mümkün oldugunca az molalı, uygulamaya dayalı ve olabildigince ayrıntılı bir egitim vermeye calısacagız.

Etkinlik duyuruları icin web sitesi :

http://www.octosec.net/hackercamp.html

Su an icin üc üniversiteyle hemen hemen anlastık gibi, Subat sonundan itibaren, okudugu üniversitede bu etkinligin yapılmasını saglayabilecek olan müridler benimle iletisime gecebilir.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Gidilecek olan üniversiteler :

21-22 Şubat 2014 / Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi.

S.S.S

1-) Siz kimsiniz ?

Her birimiz kendi alanında calısmalarına devam eden, geneli ögrenciden olusan, bilgi güvenligi topluluguyuz.

Detaylı bilgi icin : http://www.octosec.net/

2-) Egitimler ücretli mi ?

Hayır.

3-) Karsılıgında ne istiyorsunuz ?

Yol, yemek ve kalacak yerin temini (tahmini 6-8 kisi icin).

4-) Maksimum kac kisi egitimlere secilecek, secim kriteri olacak mı ?

Gelen istege ve basvurusu sayısına göre bir secme yapılabilir. Su an icin maksimum 30 kisilik bir sayıdan söz etmek mümkün.

5-) Secilen kisiler bütün egitimlere katılabilecek mi ?

Evet, egitimler es zamanlı olarak baslatılacak ve degis-tokus seklinde ilerleyecek.

5-) Egitimlerin sonunda CTF yapılacak mı ?

Zaten kısıtlı bir zaman kullanılacagı icin, su an icin öyle bir düsünce yok ama CTF benzeri kısa bir challenge yapılabilir.

Andrei tarafından 11/Şub/15 00:35 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

öncelikle böyle bir uygulamayı başlattığınız için kendi adıma teşekkür ediyorum

manisa celal bayar'ın bilgisayar bölümü hocalarıyla, bölüm başkanıyla falan irtibata geçmeye çalışayım bi ara

böyle bir olay gerçekleşirse ben de faydalanırım

edit: bir de şunu sorayım, laptopunu kapan gelsin mantığında mı

yoksa belli başlı şeyleri bilmeli miyiz

atıyorum bilgisayar mühendisliği okumayan veya python bilmeyen gelmesin gibi

YekteranBaymedir tarafından 14/Oca/15 16:16 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Daft bunu yazdı

öncelikle böyle bir uygulamayı başlattığınız için kendi adıma teşekkür ediyorum

manisa celal bayar'ın bilgisayar bölümü hocalarıyla, bölüm başkanıyla falan irtibata geçmeye çalışayım bi ara

böyle bir olay gerçekleşirse ben de faydalanırım

edit: bir de şunu sorayım, laptopunu kapan gelsin mantığında mı

yoksa belli başlı şeyleri bilmeli miyiz

atıyorum bilgisayar mühendisliği okumayan veya python bilmeyen gelmesin gibi

caner köroğluyla irc konuşurken sormuştum en falza30 kişi istiyorlardı ve temel linux bilgisini bilmelerini istiyorlar. linuxu anlatıp zaman kaybetmemek için. donanım oalrakta 32lik switch

edit: o dojo içindi

BlackApple tarafından 14/Oca/15 16:25 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

o zaman o iş yaş :D

celal bayardan linux bilen adam çıkmaz pek :D

gerçi bilmiyorum pc bölümünden kimseyle muhabbetim yok da tahminim bu yönde %99

edit: bari gittiğiniz yerlerde video çekin de izleyek

YekteranBaymedir tarafından 14/Oca/15 16:28 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swalker
    swalker's avatar
    Erkek

Toplamda 30 kişi mi max sayı yoksa eş zamanlı sunumlar için mi? Bir de büyük salon değil de küçük sınıflar mı almak gerekir hangisi daha iyi olur?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadJack
    MadJack's avatar
    Erkek

20'şer kişilik iki sınıfta olacak. atıyorum birinci sınıfta c.tesi günü başlıklardaki ilk iki konu anlatılacaksa diğer sınıfta son üç konu anlatılacak. pazar tam tersi. böylece zaman en verimli şekilde kullanmaya çalışılacak.

Everyone sees just what they want to see.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

ben bi sorayım burdakilere 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    T3SL4
    T3SL4's avatar
    Erkek

Hayırlı olsun başarılar dilerim.

Stay hungary Stay foolish
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

Ben anlamasamda Selçuk üniversitesi için yardımcı olmaya çalışırım hocam bilmem gereken başka bilgi varmı bu konuda? Hocalara danışırken belirtmem gereken maddi manevi yönleri falan varmı

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

Eğitimi ücretli mi veriyorsunuz hocam ücretliyse fiyatlar nedir

Güncelleme: cevabımı aldım hocam pazar günü çoğu okul kapalı oluyor bende bir araştırayın gazi üniversitesindeyim bende 

yalnizturk tarafından 15/Oca/15 00:07 tarihinde düzenlenmiştir

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
Toplam Hit: 2745 Toplam Mesaj: 20