Hackercamp ‘15 - Üniversite Temsilcileri Arıyoruz
-
Merhabalar,
OctoSec ekibi olarak, 2015 senesi icerisinde üniversitelerde bilisim güvenligi üzerine birden cok etkinlik yapmayı planlıyoruz ve simdiden takvimimizi belirlemeye basladık. Etkinliklerle ilgili konular acıldıgında, özellikle İstanbul dısındaki arkadaslardan haklı serzenisler duyuyoruz, "Neden X ilinde de bu tür etkinlikler yapılmıyor ?" şeklinde. Biz bu kuralı ortadan kaldırarak, bir sınırlama olmaksızın, etkinligin gerceklesmesi icin üniversite tarafında gerekli koordinasyonu saglayabilecek arkadaslar ile irtibat kuruyoruz.
Aslında konu baslıgındaki "üniversite temsilcisi" tam anlamıyla dogru bir tabir olmadı cünkü burada takım icin bir eleman degil, okuldaki bürokrasiyi üstlenerek bize gerekli yer imkanını saglayabilecek kisileri arıyoruz. Tek istegimiz, yol masraflarının karsılanması, bunun dısında bir talebimiz yok. Ayrıca etkinligin mutlaka haftasonu yapılması gerekiyor cünkü ekipte calısan arkadaslarımız var.
Etkinlikle ilgili kısa bilgiler vereyim. HackerCamp icin 2 günlük bir zaman diliminde, kısa süreli molalarla veya mümkünse hic uyumadan, es zamanlı olarak sınıf egitimi vermeyi düsünüyoruz. Egitim baslıklarımız su sekilde :
1-) Windows System Administration
2-) Black Linux
3-) Python for Hackers
4-) Network Penetration Testing
5-) Web Application Security
Egitimleri Caner Köroglu, Mert Can Alıcı, Halit Alptekin ve Mustafa Altınkaynak ile birlikte verecegiz. Yaklasık olarak 48 saatlik bir zaman dilimini kullanacagımız icin, mümkün oldugunca az molalı, uygulamaya dayalı ve olabildigince ayrıntılı bir egitim vermeye calısacagız.
Etkinlik duyuruları icin web sitesi :
http://www.octosec.net/hackercamp.html
Su an icin üc üniversiteyle hemen hemen anlastık gibi, Subat sonundan itibaren, okudugu üniversitede bu etkinligin yapılmasını saglayabilecek olan müridler benimle iletisime gecebilir.
-
Gidilecek olan üniversiteler :
21-22 Şubat 2014 / Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi.
S.S.S
1-) Siz kimsiniz ?
Her birimiz kendi alanında calısmalarına devam eden, geneli ögrenciden olusan, bilgi güvenligi topluluguyuz.
Detaylı bilgi icin : http://www.octosec.net/
2-) Egitimler ücretli mi ?
Hayır.
3-) Karsılıgında ne istiyorsunuz ?
Yol, yemek ve kalacak yerin temini (tahmini 6-8 kisi icin).
4-) Maksimum kac kisi egitimlere secilecek, secim kriteri olacak mı ?
Gelen istege ve basvurusu sayısına göre bir secme yapılabilir. Su an icin maksimum 30 kisilik bir sayıdan söz etmek mümkün.
5-) Secilen kisiler bütün egitimlere katılabilecek mi ?
Evet, egitimler es zamanlı olarak baslatılacak ve degis-tokus seklinde ilerleyecek.
5-) Egitimlerin sonunda CTF yapılacak mı ?
Zaten kısıtlı bir zaman kullanılacagı icin, su an icin öyle bir düsünce yok ama CTF benzeri kısa bir challenge yapılabilir.
Andrei tarafından 11/Şub/15 00:35 tarihinde düzenlenmiştir -
öncelikle böyle bir uygulamayı başlattığınız için kendi adıma teşekkür ediyorum
manisa celal bayar'ın bilgisayar bölümü hocalarıyla, bölüm başkanıyla falan irtibata geçmeye çalışayım bi ara
böyle bir olay gerçekleşirse ben de faydalanırım
edit: bir de şunu sorayım, laptopunu kapan gelsin mantığında mı
yoksa belli başlı şeyleri bilmeli miyiz
atıyorum bilgisayar mühendisliği okumayan veya python bilmeyen gelmesin gibi
YekteranBaymedir tarafından 14/Oca/15 16:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdı
öncelikle böyle bir uygulamayı başlattığınız için kendi adıma teşekkür ediyorum
manisa celal bayar'ın bilgisayar bölümü hocalarıyla, bölüm başkanıyla falan irtibata geçmeye çalışayım bi ara
böyle bir olay gerçekleşirse ben de faydalanırım
edit: bir de şunu sorayım, laptopunu kapan gelsin mantığında mı
yoksa belli başlı şeyleri bilmeli miyiz
atıyorum bilgisayar mühendisliği okumayan veya python bilmeyen gelmesin gibi
caner köroğluyla irc konuşurken sormuştum en falza30 kişi istiyorlardı ve temel linux bilgisini bilmelerini istiyorlar. linuxu anlatıp zaman kaybetmemek için. donanım oalrakta 32lik switch
edit: o dojo içindi
BlackApple tarafından 14/Oca/15 16:25 tarihinde düzenlenmiştir -
o zaman o iş yaş :D
celal bayardan linux bilen adam çıkmaz pek :D
gerçi bilmiyorum pc bölümünden kimseyle muhabbetim yok da tahminim bu yönde %99
edit: bari gittiğiniz yerlerde video çekin de izleyek
YekteranBaymedir tarafından 14/Oca/15 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Toplamda 30 kişi mi max sayı yoksa eş zamanlı sunumlar için mi? Bir de büyük salon değil de küçük sınıflar mı almak gerekir hangisi daha iyi olur?
-
20'şer kişilik iki sınıfta olacak. atıyorum birinci sınıfta c.tesi günü başlıklardaki ilk iki konu anlatılacaksa diğer sınıfta son üç konu anlatılacak. pazar tam tersi. böylece zaman en verimli şekilde kullanmaya çalışılacak.
-
ben bi sorayım burdakilere
-
Hayırlı olsun başarılar dilerim.
-
Ben anlamasamda Selçuk üniversitesi için yardımcı olmaya çalışırım hocam bilmem gereken başka bilgi varmı bu konuda? Hocalara danışırken belirtmem gereken maddi manevi yönleri falan varmı
-
Eğitimi ücretli mi veriyorsunuz hocam ücretliyse fiyatlar nedir
Güncelleme: cevabımı aldım hocam pazar günü çoğu okul kapalı oluyor bende bir araştırayın gazi üniversitesindeyim bende
yalnizturk tarafından 15/Oca/15 00:07 tarihinde düzenlenmiştir