Hafıza Sarayı Tekniği
-
cizzük :D
-
ValentinoRossi bunu yazdıArmadA bunu yazdı
konuyu takip ederim ama benim hafıza biraz acaip işliyor bugün oturayım bugün biriyle konuşayım ertesi gün unuturum amk sonra anlatmadın derim adam sinir olur sonra başlar bi daa baştan anlatmaya ondan sonra hatırladım derim heh der devam eder.
o yüzden dün aradigimda sen kimsin lan deyip telefonu yüzüme kapadin.
senin amk
hasiktir :D
-
Prometheus bunu yazdıValentinoRossi bunu yazdıArmadA bunu yazdı
konuyu takip ederim ama benim hafıza biraz acaip işliyor bugün oturayım bugün biriyle konuşayım ertesi gün unuturum amk sonra anlatmadın derim adam sinir olur sonra başlar bi daa baştan anlatmaya ondan sonra hatırladım derim heh der devam eder.
o yüzden dün aradigimda sen kimsin lan deyip telefonu yüzüme kapadin.
senin amk
hasiktir :D
amk adama hafıza cumhurbaşkanlığı sarayı bile yaptırsan az mk
-
Bu tekniği ben de deneyim demiştim bi ara ama gereğinden fazla efor sarfetmek bana göre olmadığından salladım gitti.
Mantığı şöyle:
Odanıza giriyorsunuz (Odanız sizin kişisel bölgeniz. Ufak bir ajanda, duvarda saat, köşede bilgisayar masası. Kitaplık, kıyafet dolabı vs) ve kişisel eşyalarınızı görüyorsunuz. Buradaki herhangi bir kişisel eşyayı herhangi bir kişisel bilgiyle eşleştirdiğinizde ve bu yolu bir iki kez pratik yaptığınızda sanki monitörün yanında duran yazıcının detayını hatırlıyormuşcasına o kişisel bilginin de her detayını hatırlayabiliyorsunuz.
İşe yarıyor mu? Elbette yarıyor ama aklımda tutmam gereken şeylerin hangisinin kayda değer olduğunu bilemediğimden bana göre değil gibi.
-
Sherlock izleyen bilir, 3. sezonun sonunda hafıza AK sarayı olan bir beyefendiyi öldürüyor
-
dun gece denedim bunu soyle 15 dakika hakikatten zor bir is en az 1 ayini alir sadece sarayi olusturmak.
Ben yasadigim semti komple saray yaptim yani dukkanlar olsun apartmanlar olsun sikinti yok ancak gormedigin bir apartmanin icini imajine etmekte cok zorlandim 1 ay deniyecegim bakalim bir ise yararmi ? -
Çok basit bir olaydır. Yeteneksiz siniz programında arkadaşımla bir kızı izliyorduk. İkilik sistemde bazı rakamları hafızaya alıyordu. Arkadaş oha be ne zeki kız demeye başladı. Bende ona zeki olmadığını istersen sende yapabilirsin dedim. İnanmadı.10dk gösterdim. 1dakikada 30 nesneyi sırasıyla ezberleyince kendini deha filan sanmaya başladı :D
Aslında sistem çok başarılı, ama ezberlenecek şeyler arttıkça karışabiliyor. Genelde sınavlarda çıkabilecek maddeleri ezberlemek için kullanırım.
-
1234567B bunu yazdı
Çok basit bir olaydır. Yeteneksiz siniz programında arkadaşımla bir kızı izliyorduk. İkilik sistemde bazı rakamları hafızaya alıyordu. Arkadaş oha be ne zeki kız demeye başladı. Bende ona zeki olmadığını istersen sende yapabilirsin dedim. İnanmadı.10dk gösterdim. 1dakikada 30 nesneyi sırasıyla ezberleyince kendini deha filan sanmaya başladı :D
Aslında sistem çok başarılı, ama ezberlenecek şeyler arttıkça karışabiliyor. Genelde sınavlarda çıkabilecek maddeleri ezberlemek için kullanırım.
bize de anlat müdür.
-
tam benlik bir konu .
sakin bir zamanda güzelce okuyayım.
banada birşey çıkarmı acaba?
kişileri olayları hiç unutmam satır satır söylerim ama isimleri unutuyorum deli ediyor beni bu.
eski bir arkadaşı görüyorum. en ufak detayı hatırlıyorum. ismi tık yok.
-
up var mı arttıran