Hafızayı Güçlendirmek
-
sonuç kötü çıkar rezil oluruz bide.en iyisi hiç bilmemek
-
işe yarıyor ama genede pratik yapmak gerekiyor uzun bi süre...
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------kanal 6 (veya flash tv)da sanırım bundan 5-10 yıl önce buna benzer bi tanıtım filmini izliyodum
bi adam konuşuyodu(hafıza şampiyonu galiba), orda oturan konuklara kelimeleri ezberletiyodu, cogu zaman o reklam cıkıyodu kanalda, küçüktüm öyle mal mal bakıyodum her zaman :)
hala hatırlarım, dançın, dazlak, taygres... :)
-----------------------------zuhaha bende hatırlıyorum o dançın ı falan :D
-
hatta benim o zamandan aklımda kaldı
dungeon:zindan
revuneu:geçim gibi bişi
morsel:lokma
falan harbi yi öğretmiş ha hala aklımda :D
-
ozAnkaraguclu bunu yazdı:
-----------------------------hatta benim o zamandan aklımda kaldı
dungeon:zindan
revuneu:geçim gibi bişi
morsel:lokma
falan harbi yi öğretmiş ha hala aklımda :D
-----------------------------
benım dançın dediğim dungeon dimi :Drevani = revuneu geçimini sağlamak için revani satan adam
morsel akıyodu adam napıyodu selden lokma mı alıyolardı onu hatırlayamadım :D
şey vardı o nasıldı, tay(yavru at yani) gress yağına basıp kayıyodu. okunuşu taygres de neydi o kelime kaymak mı duşmek mı ?... hah yok şeydi galiba yoldan cıkmak mı yağa basıp yoldan cıkıyodu at?
ne fantazi yapıyoz ha :D
bu arada konuyla alakalı bişiden bahsediyoz adamın öğrettikleri 10yıldır aklımızda.yok yani geyik olarak algılanıyosa mesajları silek?
-
morsel şeydi bak mor bi sel bütün şehri yıkmış harap etmişti insanlar yiyecek bi lokma şey bulamıyodu :)
-
kullıyen yalan amk eger boyle bısey olsaydı herkes super hafızalı olurdu o reklamlar bırbırıne cagrısım yapan seylerın uzerıne kurulu bi nevi ılluzyon gıbı bısey
bu seyler allah vergisidir,haa bıraz acabılırsın kullanarak ama oyle mega,giga ...falan fılan olcagını zannetmıyorum
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------kanal 6 (veya flash tv)da sanırım bundan 5-10 yıl önce buna benzer bi tanıtım filmini izliyodum
bi adam konuşuyodu(hafıza şampiyonu galiba), orda oturan konuklara kelimeleri ezberletiyodu, cogu zaman o reklam cıkıyodu kanalda, küçüktüm öyle mal mal bakıyodum her zaman :)
hala hatırlarım, dançın, dazlak, taygres... :)
-----------------------------Zindan da bi mahkum, elinde demir bi çubukla parmaklıklara vuruyor ve dan çın diye ses çıkarıyor. Hikayesiyle, O gösterdiği resimle hala aklımda :)
-
İşte listeniz;
8 - Diş
4 - Ok
6 - Yarış
1 - Tuborg
5 - Saç
9 - Et
2 - Bebek
10 - Mayo
3 - Helikopter
7 - Köpek
Ben de bi aralar ilgilenmiştim , bu verilen liste farklı bir teknikle ( ki daha kolay ) de yapılabilinir .Örneğin hemen kafanızdan verilen kelimelerle sırasına uygun bir hikaye uyduruyorsunuz.
TUBORG içen BEBEK HELİKOPTERle giderken OKla SAÇlarından vurularak YARIŞ dışı kaldı. KÖPEK DİŞleriyle ETini ısırmadan MAYO sundan tutarak onu çekti.
Böyle bir hikaye uyduruyorsunuz.Ondan sonra sırasıyla hepsi aklınıza geliyor.Tabi mesele bunu okuduğunuz normal metinlerde yapabilmek.Ben bu hafıza geliştirme şovlarında herhangi birinin normal bir metni okuyup daha sonra ezberden tekrarladığını görmedim.
-
evet student gayet güzel absürd hikayeler yardımcı oluyor hafızada tutulmasına ama pek işlevselliği yok gibi