folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hafızayı Güçlendirmek

Hafızayı Güçlendirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scorpus
    scorpus's avatar
    Erkek
    sonuç kötü çıkar rezil oluruz bide.en iyisi hiç bilmemek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    işe yarıyor ama genede pratik yapmak gerekiyor uzun bi süre...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SyspioniC bunu yazdı:
    -----------------------------

kanal 6 (veya flash tv)da sanırım bundan 5-10 yıl önce buna benzer bi tanıtım filmini izliyodum

bi adam konuşuyodu(hafıza şampiyonu galiba), orda oturan konuklara kelimeleri ezberletiyodu, cogu zaman o reklam cıkıyodu kanalda, küçüktüm öyle mal mal bakıyodum her zaman :)

hala hatırlarım, dançın, dazlak, taygres... :)

zuhaha bende hatırlıyorum o dançın ı falan :D

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

hatta benim o zamandan aklımda kaldı

dungeon:zindan

revuneu:geçim gibi bişi

morsel:lokma

falan harbi yi öğretmiş ha hala aklımda :D

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    ozAnkaraguclu bunu yazdı:

hatta benim o zamandan aklımda kaldı

dungeon:zindan

revuneu:geçim gibi bişi

morsel:lokma

falan harbi yi öğretmiş ha hala aklımda :D

benım dançın dediğim dungeon dimi :D

revani  = revuneu geçimini sağlamak için revani satan adam

morsel akıyodu adam napıyodu selden lokma mı alıyolardı onu hatırlayamadım :D

şey vardı o nasıldı, tay(yavru at yani) gress yağına basıp kayıyodu. okunuşu taygres de neydi o kelime kaymak mı duşmek mı ?... hah yok şeydi galiba yoldan cıkmak mı yağa basıp yoldan cıkıyodu at?

ne fantazi yapıyoz ha :D 

bu arada konuyla alakalı bişiden bahsediyoz adamın öğrettikleri 10yıldır aklımızda.yok yani geyik olarak algılanıyosa mesajları silek?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    morsel şeydi bak mor bi sel bütün şehri yıkmış harap etmişti insanlar yiyecek bi lokma şey bulamıyodu :)

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek

kullıyen yalan amk eger boyle bısey olsaydı herkes super hafızalı olurdu o reklamlar bırbırıne cagrısım yapan seylerın uzerıne kurulu bi nevi ılluzyon gıbı bısey

bu seyler allah vergisidir,haa bıraz acabılırsın kullanarak ama oyle mega,giga ...falan fılan olcagını zannetmıyorum

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    SyspioniC bunu yazdı:

kanal 6 (veya flash tv)da sanırım bundan 5-10 yıl önce buna benzer bi tanıtım filmini izliyodum

bi adam konuşuyodu(hafıza şampiyonu galiba), orda oturan konuklara kelimeleri ezberletiyodu, cogu zaman o reklam cıkıyodu kanalda, küçüktüm öyle mal mal bakıyodum her zaman :)

hala hatırlarım, dançın, dazlak, taygres... :)

Zindan da bi mahkum, elinde demir bi çubukla parmaklıklara vuruyor ve dan çın diye ses çıkarıyor. Hikayesiyle, O gösterdiği resimle hala aklımda :) 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İşte listeniz;

8 - Diş

4 - Ok

6 - Yarış

1 - Tuborg

5 - Saç

9 - Et

2 - Bebek

10 - Mayo

3 - Helikopter

7 - Köpek

Ben de bi aralar ilgilenmiştim , bu verilen liste farklı bir teknikle ( ki daha kolay  ) de yapılabilinir .Örneğin hemen kafanızdan verilen kelimelerle sırasına uygun bir hikaye uyduruyorsunuz.

TUBORG  içen BEBEK  HELİKOPTERle giderken OKla  SAÇlarından  vurularak YARIŞ  dışı kaldı. KÖPEK   DİŞleriyle ETini ısırmadan MAYO sundan tutarak onu çekti.

Böyle bir hikaye uyduruyorsunuz.Ondan sonra sırasıyla hepsi aklınıza geliyor.Tabi mesele bunu  okuduğunuz normal metinlerde yapabilmek.Ben bu hafıza geliştirme  şovlarında herhangi birinin  normal bir metni okuyup daha sonra ezberden tekrarladığını görmedim. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

evet student gayet güzel absürd hikayeler yardımcı oluyor hafızada tutulmasına ama pek işlevselliği yok gibi 

Toplam Hit: 4823 Toplam Mesaj: 23