Haftaya %40 Daha Zekisiniz!...
-
bLuetuLips bunu yazdı:
-----------------------------BİR HAFTADA ZEKANIZ ARTSIN...
Hangimiz bir gün yataktan kalkıp da daha akıllı olduğumuzu görmek istemeyiz ki? Bu dilek her ne kadar ütopik olarak görülse de bir bilim adamının yöntemi, 1 hafta gibi kısa bir sürede, zekayı yüzde 40 oranında artırmanın mümkün olduğunu ortaya koydu.Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini öne süren İskoçya'daki Edinburgh Üniversitesi'nin Biyomedikal Bölümü'nden Prof. Mark Lythgoes'in 1 hafta süren programı BBC'de yayınlandı.
Programa katılan 100 kişinin IQ'larında, yüzde 40 oranına varan artış görüldü. Bu artış katılımcıların programa katılmadan önce girdikleri testle, programdan sonra uygulanan test sonuçları karşılaştırılarak elde edildi.
İŞTE BİR HAFTALIK PROGRAM
Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.
Pazar: Sabah saatlerinde bulmaca çözün. Ve kısa yürüyüşe çıkın.
Pazartesi: Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin.
Salı: Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.
Çarşamba: Yoga, Pilates ya da meditasyon derslerine katılın. Daha önce tanımadığınız bir insanla konuşun.
Perşembe: İşe daha önce kullanmadığınız bir yoldan gidin. Televizyondaki ciddi bilgi programlarını izleyin.
Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçının. Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışın.
Bilimadamları araştırmış :) Bize uygulamak düşer. Haftaya sonuçlarıda yazalım :)
-----------------------------HACI DÜN BUNLAR MİLLİ GAZETEDE YAZIYORDU DEMEK SENDE MİLLİ GAZETE OKUYORSUN NE GÜZEL.
-
Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.
Dişlerimi hiç fırçalamıyom ki şimdi ben hangisiyle fırçalayayım ?
Diğerine gelince zaten öyle yapıyom o zaman gözüm açık mı duş alcam ?Pazar: Sabah saatlerinde bulmaca çözün. Ve kısa yürüyüşe çıkın.
Kısa yürüyüş derken ? Benim hayatım yürüyüş, öğrenci adamın arabası, parası olmuş mu ki seyahatle gezsin ?
Bulmacaya gelince sen bizim gibi öss ye çalış bulmacaya aklın kalıyor mu görelim bakalım ?Pazartesi: Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin.
Sabancı Türk diye adam bizi temelli zengin sandı herhalde :S
İş ? Hangi iş ? Okul bitti mi ki işimiz ola ? :S > Bunu şöyle değiştirebilir miyiz peki ?
Öss'ye kalemle değil de silgiyle çalışmayı deneyin mesela ?
Hadi len ordan!Salı: Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın.
Günlük 100 soruluk ingilizce testi çöz 5 şıktan 500 kelime eder ki sorularda da olduğunu var sayarsak ortalama 750 kelime
Bunun üstüne birde bunu mu yapacam lan ben ? Sie ordan..
Günlük konuşmada ben bunları konuşsam beni ipleyen olmaz..
Çarşamba: Yoga, Pilates ya da meditasyon derslerine katılın. Daha önce tanımadığınız bir insanla konuşun.
Sen Türkleri tanımıyon galiba ?
Tanımadığın adama "Baba naber ?" diye girişimde bulunsan > "Sen kimsin lan sie git şurdan deli midir nedir ?"
gibi bir tepki ile karşılaşman %80 yogaya gelince bizden o ses zor çıkar be hocam :DPerşembe: İşe daha önce kullanmadığınız bir yoldan gidin. Televizyondaki ciddi bilgi programlarını izleyin.
İş yok demiştik onu geç. Neyse var diyelim bizim çok güzel bir sözümüz vardır bilir misin ?
"En iyi yol bildiğin yoldur." gitmezsin gitmezsin ordan gitmeye çalışırsın bi baktın ki orada kazı çalışması var.
Yuh artık olmaz öyle şey deme burası Türkiye :)Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçının. Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışın.
Alkol ve kafeinsiz ayakta kalabilek mantıksız olmazsa olmaz.
Vodka rakı ruLz.
2. cümleye gelince höst lan haddini bil sen kime geri zekalı demeye çalışıyon ?
3-5 tane şeyi aklımızda tutamayacak mıyız.
Burada buna yer veriyosan karşında 0 zekaya sahip insanlar var diye mi düşünüyon ?
Alırım senin aklını lan!
Görürsün o zaman %40 ı %100ü..Az biraz kendime uyarladım :D
Bizi bozar böyle şeyler yav "En iyi yol bildiğin yoldur." şaşmayacaksın :) -
her cuma alkol almayacağım varsa bile alkol alırım...:) cuma akşamları alkolsüz geçmezki
-
DecaMeroN bunu yazdı:
-----------------------------her cuma alkol almayacağım varsa bile alkol alırım...:) cuma akşamları alkolsüz geçmezki
-----------------------------
Cuma Mubarek gün. çok öenmli bi gün abi. karışmak gibi olmasında cuma günleri tut bari kendini :) -
zamanın birinde bu dandik aykü (IQ) testi zırvalığına bi bakıyım dedim testi çözdüm sonuç neydi allahım ya 130 muydu?
141miydi 146ımıydı öyle bişey
sonuçta şey yazıyordu onu hatırlıyorum
tr nin %99 undan daha zekisiniz. İyi bok! Hadi ordan. Kalıplaşmış bir testle her insan tipini nasıl sınıflandırıyorsun?
Herkes ayrı ayrı algı ve zeka seviyesine sahiptir ama insanlar kimi zaman aptal dediklerimiz,
akıl edemediğimiz zekice işler başarır. Buna göre:
1- bu testlere inanmam
2- insanın eşref ve eşek olmak üzere iki türlü algı zamanı vardır :)
3- %40 geliştirsem nobelmi alacam cebime fazladan paramı girecek?
4- cehalet mutluluktur
zaten az mutluluğum var az huzurum, iyice gider alimallah az da olsa küçük şeylerden aldığımız
zevkide köreltmeyelim.
-
G-Turk bunu yazdı:
-----------------------------
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Biz cuma gününden yattık hoca :)
Zaten benimkini %40 arttırsam kapasiteyi %135 e cıkarmış olacazki, fazla overclock edilmiş işlemci gibi 2+2=5 demeye başlayabilirim o zaman :))
Bu ayar iyi :D
-----------------------------Kim olursa olsun kimse 100% gibi bir rakama erisemezki sen nasil 135% yapacan? :)
Yanlis hatirlamiyorsam insanlar beynini tek 2% kadar bir degerini kullaniyor.
-----------------------------Sen %2 den azını kullandığını ispat et hoca, ben % 95 ini kullandığımı ispat edecem :D
-
rene hocam tam yazacaktım bi anda gözüme çarptı % işaretin) tamamen katılıyorum%2 diyen arkadaşa insanlar sadece %2 lik bir beyinle yaşıyorlar
gerisi palavra