Hakedene Değer Vermemek ! Sebep ?
-
Neden insanlar değeri hak eden kişiye vermez, değeri haketmeyen kişiye değerin alasını verir ?
bunun açıklaması;
"insanlar kendi ağızlarına edene kul köle olup baş tacı ederler, onun için herşeyi yapan ona kul köle olan kişiyede sie çekerler"
bu mudur ? Buysa sebebi ne ? böyle düşünmedeki amaç ne ? -
senin o kişiye cok deger verip bi tarafını kaldırtmanda kaynaklanabilir =)
az vercen öz vercen :D ama buda sevgini doya doya yasayamamana neden olabilir her acıdan aşktır vs vs -
İnsanlara karşı ne samimi nede soğuk davranıp arasını bulmak gerek.En aptalı bile tepenize çıkmaya çalışabiliyor.Ama konu aşk olunca insan kendini kaptırıyor :(
-
Ama konu aşk olunca insan kendini kaptırıyor :(
=======================================
ah ah firex hocam bu lafı ettinde icim cız etti :S ben nerde yanlıs yaptım.
bu siir geldi bi anda aklıma
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam" demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle o daha az sever seni, senin o'nu sevdiğinden.
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
"O benim" diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya, ya da pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden,
Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...
can yücel -
evt hakklı baştan kaldırmıycan bi tarafını oda sana eziyet çektirmeyecek.
seversen s . s. sevilirsin. kanunu alışırsın alışırsın :)))
az ve öz konusuna katılıyorum. -
seversen s . s. sevilirsin. kanunu alışırsın alışırsın :)))
---------
Böyle bir kanun harbiden var. Başıma gelmeden önce de get yaw derdim olurmu öyle şey. Ama doğruymuş,geçte olsa dank etti. Devir değişti hoca,öyle değer bilen,bu beni seviyo ya değerini bileyim diyen çok fazla yok artık. Alem,ortam ayaklarına heba olup gidiyo millet... -
Gönül kaçanı kovalar '' sözüne kesinlikle kanaat vermiş durumdayım eskiden hep ben kovalardım bi pok olmuyodu , şimdi hepsine siktiri çekiorm dahamı çekici gelio nedir hep bi şekilde muhabbet kurmaya bişeler yapmaya çalışıolar o yüzden bu felsefeyi uygula , kovalasınlar seni :)
-
eft ya sevdine dil hakedene vericeksin deeri... ama aşk olunca insan cidden kaptırıo kendini..
-
bu konu ile ilgili bilim teknik ocak sayısında gerekli açıklama vardı "kaçan sevgili neden kıymetli" diye bir başlık altında tutkularımızın bize oynadığı oyunu anlamamıza yardımcı olacak bilgiler içeriyordu. tutkunun esiri oluyoruz bu kadar basit basit olmasına fakat tutkularımız karşısında ne kadar iradeliyiz zor olan konu bu.. ocak sayısının linki aşağıda..
http://rapidshare.com/files/20745033/bilim.teknik.ocak.pdf -
hocam tepersen tapılırsın taparsan tepilirsin :) işin özü budur
-
kaçn kovalanır,s.ken sevilir vs bir sürü laf söylenir.Bunun asıl sebebi duygularımızı kontrol edememiz.Dengeli şekilde duyguları yaşamdığımızda birisine çok ilgili veya az ilgili olabiliriz.Bize de çok ilgi gösteren birisi zaten sahip olduğumuz bir değer olduğu için uğraşmayız.Az ilgiliyse bize ait değildir.Onu elde etmek gerekir.Elde edince onun için de çabalanmayabilir çünkü zaten sahibiz diye düşünürüz. Her zaman böyle olmaz ama sahip olduklarımız için çaba göstermeye alışık olmadığımızdan kaynaklanıyor.
Toplam Hit: 3218 Toplam Mesaj: 20