folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hamster Akıllı Hayvan Mıdır?

Hamster Akıllı Hayvan Mıdır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Arkadaşlar eve beslemek üzere hamster alıcam ancak kafamda soru işaretleri var internetten bulamadım bilen biri paylaşırsa sevinirim..

1-  Normal hamster mi gonzales mi ? gonzales daha karakterli ama saldırabilir diye duydum

2- Yavru alıcam ama alışma sorunu çeker mi merak ediyorum.

3- Tek mi 2 kardeş mi tercihim tekten yana..

4- Akıllı hayvanlar mıdır kuş eğitir gibi eğitim komut öğretebilir miyiz?Yada kuşlar sürekli üzerimizde gezmeyi sever ya bunlarda öyle canayakın olur mu ?

5- Gece uyanıp gündüzleri mi mayışıklar ?? 

http://yigitdemirag.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

3 yıl kadar hamster besledim.Hamster işi şanstır kimisi çok yabaniydi kimisi kafesinden kaçıp kitaplığıma girip 1 hafta geceleri yemek aşırıp orda kendine ev yapabilecek kadar zekiydi.Eğlenceli hayvandır,kafesin üzerinde dolaşır kesinlike 1 tane alma alacaksan büyük bir kafes içinde 6-7 tane al.Kuş gibi eğitmekten kastın nedir bilmiyorum ama salona falan bırakırsan sittin seni yakalamazsın.Düz duvara tırmanabilen hamsterim vardı.Perdelerde dolaşırdı.Yemek sorunun olmaz kavrulmamış 1 kilo çekirdek al,sonra 2 saat tek tek ver yemelerini depolamarını izle.Süper eğlenceli hayvanlardır.

Aşısı,özel maması derdi yok.Maliyeti çok az eğlencelide hayvan.Güzdüz uyur ama ses edip dürtersen uyanır.

elimde 200 sayfalık almanca bi hamster kitabı var daha detaylı sorun varsa kitapdan bulmaya çalışırım cevabını.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

hocam 60 ytl ye kafes var iki katlı ve büyükçe içinde herşeyi dahil bundan almayı düşünüyorum.Açıkçası max 2 tane alırım evdekiler sorun çıkarabilir anlıcağın gibi . kuş gibi beslemek derken hani kuşlar çok canayakın ya sürekli omuzda falan geziyor.Hamster böyle bi yaratık mı bunu merak ediyorum.Petshop a gittim gonzales ısırır dedi internette araştırdım gonzalesler çok iyidir dedi sen ne diyorsun bu konuda?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ben de kaplumbağa almayı düşünüyorum da şimdi hamster da bi soru işareti getirdi bana

edit : 

kaç saatte bir yemek vermek lazım? çok zaman alır mı?

zaman gelir de 3-4 gün yalnız bıraksam problem olur mu?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nos18
    nos18's avatar
    Erkek

bnce gonzales al dierleri büyüynce eşşek kadar oluo

Parayla saadet olur, ayse olur, fatma olur...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

2-3 defa su kaplumbası alma hatası yaptım.Hepsi bi şekilde öldü,ilacı suyu temizliği kendim musluktan içerim hayvana gittim Pınar su aldım.Yinede öldü ninjakaplumbalar.Neyse gelelim asıl konumuza.

Gonzales hiç beslemedim,ama benim hayvanların hiç birisi öle omuzda falan tutunca durmazdı.Lisedeyken çebimde 1 kere okula götürüp,metroya bindirmiştim.Uysal hayvanlar en azından.

Tatile gitme konusunda,yemek sorun değil,1 kase fındık fıstık çekirdek koy.Ziyafet yılbaşı gecesi gibi otursun yesin 1 hafta ancak su işi biraz problemli.Yani Ucu bilyeli su bidonları var 2-3 tane bağlarsan sorun olmayacaktır.Suyu-Yemeği olsun yaşar yani.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxDreameR
    MaxDreameR's avatar
    Erkek

gonzales fln ufacık tefecik kolayca öldürme olasılığın cok kuvvetli yani her oynadığında ömründen bi parça alabilirsin hayvanın =D Guinea pig (cavia cinsi) olan

biraz büyükcedir=) onları tavsiye ederim hem genelde gonzales ler ısırabilir ve huysuz olablir. guinea pig kesinlikle ısırmaz anca yalar elini =)  ama ilgileniceksen al

guinea pig'ler daha fazla ilgi bekler diğer hamsterlara göre =)

" ' "
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

şu yazıyı buldum pig lere  de bakaymm.. 
    Hamster beslemeden önce hepimizin merak ettiği, doğru cevabı bulmaya çalıştığı bir sorudur bu, sıkça duyarız: "Hangi tür hamster almalıyım?"
    Bunun cevabını aslında öncelikle beklentileriniz belirler.

1. Eğer elde duran, sevdiren, aşırı hareketli olmayan, ısırmayan bir hamster istiyorsanız, Suriye Hamsterı (Syrian Hamster) tavsiye ederim. Boyut olarak bir avuca sığacak büyüklükten fazla gelişmese de hamster cinsleri içinde en büyük ebata sahip olan hamsterdır aynı zamanda. Tek yaşamayı sever. Yani eşi olsun, arkadaşı olsun derseniz, ayrı bir kafes gerekecektir. Son
    derece sakin bir ırk olan syrianlar, aynı kafeste kendi kardeşleriyle bile ölümcül kavgalar yaşayabilirler.

2. Hareketli, zıpır zıpır, boyut olarak çok daha küçük, ısırma potansiyeli olabilen, elde durma tahammülü hızlı yapısından dolayı daha az olan bir hamster cinsi de Campell yani petshop dilinde Gonzales'tir. Bir kedi gibi dokunup sevmek istemiyorsanız, hareketliliği hoşunuza gidecekse, campell tavsiye edebilirim. Çoklu yaşamaya uygundurlar. Fakat dişi erkek hamsterlar 1 aylık itibariyle (Syrian'da da geçerli) üremeye hazır hale geldiği için, beklemediğiniz anda hamster sayınız 3 katına ulaşabilir. O nedenle dişi ve erkekleri ayırmak gerekebilir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxDreameR
    MaxDreameR's avatar
    Erkek

he bide bu piskopatlar ensest ilişkiye açıklar he =D yani kız babasına hayır demio ow yeah =)))

" ' "
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

ya peki

edit(şöyle bir yuvacık da alıcam küçük )

bunlar eğitilio mu hani ele gelir omuzda durur ben masamdayken  yanımda bekler oyalanır gibisinden ?? hani ev içinde yürürüm o da gelir mesela.. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

hamster besleyen ve iki tane bana vermek isteyen var mı?

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
Toplam Hit: 15607 Toplam Mesaj: 88