Hamster Akıllı Hayvan Mıdır?
-
aslında tasma takıp sokakta dolaştırıcan :P. Suriye hamsterı akla daha uygun
-
anubisx dediğin olayın piglerde olduğunu biliyorum insancıl olduğundan sana bağlanıyor ve cok uysal duruyor. yani şampuanla yıkarsın havluya sararsın uyur öyle
=) yada verirsin eline havucu koyarsın pc masasına oturur senle =D birlikte ıslık çalarsın vs vs =D biraz daha fazla uğraşırsan söyledin sözlere göre hareket
ettirebilirsin herşey sana ve onun nası huylu olacağına bağlı... -
MaxDreameR bunu yazdı:
-----------------------------
anubisx dediğin olayın piglerde olduğunu biliyorum insancıl olduğundan sana bağlanıyor ve cok uysal duruyor. yani şampuanla yıkarsın havluya sararsın uyur öyle
=) yada verirsin eline havucu koyarsın pc masasına oturur senle =D birlikte ıslık çalarsın vs vs =D biraz daha fazla uğraşırsan söyledin sözlere göre hareket
ettirebilirsin herşey sana ve onun nası huylu olacağına bağlı...
-----------------------------hocam pigler büyük mü oluyor gonzales gibi küçük mü ??
-
bende 2 yıldır hamster besliyodum arife günü öldü bebişim .. benimki de cüce hamster dı yani pet shopların dedigi tabirle gonzales.. saldırgan falan değil aslında çok hiperaktif oluyolar hiç durmuyor.elimde tutuyım seviyim falan olmuyo bi elinden ötekibe atlıyor ..ilk başta alışana kadar bi kaç ısırıgını yedim ama sonra alıştı .. geceleri uyanık genelde gündüzleri uyur ama bazıları farklı olabiliyor.. ben ragıpcan diyince sesimden anlardı hemen uyanırdı..gonzalesler bi arada yaşayabiliyor..ama syrian (suriye) hamsterları tek yaşayabiliyor yanına bi tane daha koyarsan onu yer.. gonzalesler 1.5 -2 yıl kadar yaşıo benimki 2 yıl yaşadı .. syrianlar 5-6 yıl yaşıo hemde bi el büyüklüğüne kadar büyüyebiliyo çok uysal sakin bi hayvan türü.. bende bi süre bekleyip syrian alıcam bu sefer .. sanada onu tavsiye ederim ..
-
hamster besleyen arkadaşlara bi sorum olucak.. çok şirin hayvanlar ama idrar kokusunun önüne nasıl geçiosunuz.. bende hamster beslemiştim temizligini yapmama ragmen acaip bi idrar kokusu oluyodu bazı zamanlar tüm odanın koktugunu bile sölüyebilirim kesinlikle abartmıyorum.. sanırım ben bişeyleri yanlış yaptım.. siz ne yapıyosunuz bu konuda? ve ya benim hamsterde mi sorun var dı : )
-
amorphis81 bunu yazdı:
hamster besleyen arkadaşlara bi sorum olucak.. çok şirin hayvanlar ama idrar kokusunun önüne nasıl geçiosunuz.. bende hamster beslemiştim temizligini yapmama ragmen acaip bi idrar kokusu oluyodu bazı zamanlar tüm odanın koktugunu bile sölüyebilirim kesinlikle abartmıyorum.. sanırım ben bişeyleri yanlış yaptım.. siz ne yapıyosunuz bu konuda? ve ya benim hamsterde mi sorun var dı : )
altına koydugumuz talaş varya hani ben onun çam kokulusunu almıştım 3 günde bir değiştiriyodum altını kışın pamuk koyuyodum üşümesin diye onu yuva yapıp içinde uyurdu senin dediğin gibi bi koku olmadı hiç .. -
yavru ördeklerde çok tatlı oluyor, nereye gitsen vakvak peşinden geliyorlar :) belki düşünürsün dışkıları çok pis ama yav, evde biraz zor bakımı , tek yaşamayıda sevmiyorlar herhalde
kaplumbağa evet zahmetli hayvan, aha benimkiler yemek yemiyor örneğin ölüp gitcekler sıcak su isterler, kış uykusunamı ne yatıyorlar kışları böyle mal gibi takılıyolar :F
-
pigler büyük oluyo baya gonzaleslere göre. kokma olayında berra' nın da dediği gibi 2-3 günde bir yuvasınn talaşlarını temizlerseniz bi sorun olmaz.
pig alırsanızda arada yıkarsınız hiç bi kokusu olmaz.. örnek olark buda benm arkadaşımn oğlu =)
-
owww bu pigler baya bi büyükmüş :) bunların yııkandıgını bilmiodum.. kaç yıl yaşıyo bu pigler ?
-
akıllı mıdır değilmidir o konuda bir şey diyemicem ama bi hayvan bu kadar tatlı olur yani faregillerden fare akrabasından bi hayvanı bu kadar tatlı bulacağım hayatta aklıma gelmezdi :)