folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Hangi Bilgisayar Seti Uygun, Ucuzu Nerede Bulabiliriz? (Ortaokula Bilgisayar Yardımı)

Hangi Bilgisayar Seti Uygun, Ucuzu Nerede Bulabiliriz? (Ortaokula Bilgisayar Yardımı)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Daha önce bi okula kütüphane yaptığımızın konusunu açmıştım, Kütüphaneye 2 ya da 3 tane bilgisayar lazım, nasıl bir masaüstü bilgisayar seti alalım fikirleriniz lazım, ayrıca nereden ucuza bulabiliriz.

bana şu gayet uygun geldi, acaba ortaokul öğrencisinin okulda kullanıp işini görebieceği bir aletmidir? yani sonuçta bunlar bi internete girer bir de ofis programları kullanırlar.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/casper-nirvana-d1c-3050-2l05e-masaustu-pc-fiyati,202394.html?gclid=Cj0KEQjwrZ24BRC098fr-OqnuMkBEiQAKQ9lgNWMSwunpY2jAHtDxGkmIvwcvtYuuRzSY9ZaZu1vepMaAjax8P8HAQ

benim tek aklıma takılan windows10, keşte 7 olsa yada boş olsa hem fiyatı düşer.Rami yetmezse 30 liraysa alırız 2 gb daha takıveririz diye düşündüm.

Bu toptancıların girdiği sitelere girebilen arkadaşlar bizim için o sitelerden böyle bilgisayarlara bir zahmet bakıverebilirlermi?

Biz 800 900 den fazla vermek istemiyoruz tabi eğer mümkünse

erebos tarafından 08/Nis/16 11:42 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Casper, hp almayın, şu markalardan uzak durun yav.

Bilgisayar toplasanız daha mantıklı geliyor bana.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı

Casper, hp almayın, şu markalardan uzak durun yav.

Bilgisayar toplasanız daha mantıklı geliyor bana.

toplusu daha uygun olur diye duunmustuk biz  n11 de felan sadece kasalar var i3 lu 600 lira felan mause ekran derken 800 u buluyor ama bilinmedik markalarin kasalari

neden hp  ya da casper olmasin?

http://urun.n11.com/masaustu-bilgisayar/i3-293-ghz-islemci-4-gb-ram-320-gb-hdd-2-gb-ekran-karti-P49066969?icid=990008_prudsys_productdetail_bysameseller

bu var birde bunun 8 gb lisi 30 tl fark var sadece

erebos tarafından 09/Nis/16 13:17 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

selam,

Biri doğuda ki bir okula yapmıştı sadece monitor var kasa yerinede raspberry pi koymuşlardı. Sadece browser ve office için bence linux daha iyi bir seçim

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

selam,

Biri doğuda ki bir okula yapmıştı sadece monitor var kasa yerinede raspberry pi koymuşlardı. Sadece browser ve office için bence linux daha iyi bir seçim

Anlasakta yapsak keske :D ama ben arkadaslara anlatamamki bunu

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

selam,

Anlasakta yapsak keske :D ama ben arkadaslara anlatamamki bunu

Benimde aklimdan o geciyordu. Rapsery pi ye remix os kurup klavye mause bagla devam hatta televizyonlara baglanan bi cihaz vardi android onlari araatirin. 3 pc yerine 5 pc koyarsiniz makinaya virusde bulasmaz google playide kapatin sistemi sifreleyin bitti gitti iste))) lan canim istedi bi arastiriyim su raspery i bi

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

ikinci el monitör + raspberry pi 3 + klavye fare olabilir.

Hem linux'de virüs felan uğraşmazsınız.

İnternette gezsinler yeter.

En azından bir tanesini bu şekilde deneyebilirsiniz.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    niye hocam, bunların üzerine, film izlemek için CODEC ve PLAYER yükleyemeyiz mi? Ram rom çok mu sınırlı. birde derlemeden yapamaz miyiz? neticede üstünde bir işletim sistemi var. -.^)/

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

raspberyi felan bilemeyiz hocam biz yav

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

raspberyi felan bilemeyiz hocam biz yav

Sizde haklısınız hocam birşey diyemeyeceğim. Demin amd 4000 apu ile bilg. topladım fiyat ne kadar olacak diye klavye, monitör, kasa fare derken gene bu fiyatlara yaklaştı.

DrKill tarafından 11/Nis/16 02:53 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    tabi tam emin değilim. @Erebos hocam, şimdi konuyu biraz ekseninden kaydırmış olacağım ama olay şu, biraz da saçmalayarak :D :

bu rasperry pi denilen cihazlar, ekransız telefon gibi birşey, yalnız bunlarda ekran bağlantısı için hdmi, klavye ve fare için USB bulunuyor. dahili wireless olanları da var sanırım(versiyon farkı )

ve bunlar aynen bilgisayar gibi, kök dizinin de sistemi çalıştıran bir imaj dosyası vmlinux gibi bir dosya ve alt klasörlerinde çeşitli sistem komutları barındırıyor. aynen win makinadaki : windows , program files , ve users and documents , gibi klasörleri barındırıyor. sen bundan bir tane alıyorsun, forumlarını takip ederek kuruyorsun.

tüm bunların haricinde, bende yukarıdaki arkadaşların dediği gibi. banka şubelerinin birinde ( sanırım "terminal" diyorlar ) sadece klavye, fare, ağ kartı ve bağlantısı olan, disk sığdıramayacak büyüklükte( ki ben arkasından görmüştüm ), orta kalınlıkta 3 roman büyüklüğünde KASALAR gördüm. adı nedir bilmiyorum ama

tüm bunları neden anlattım, maliyeti düşürüp kullanıcı sayısını arttırabilesin diye. ^^) tabi bilgisayarın yeri dolmaz. :p

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1877 Toplam Mesaj: 13
yardım masaüstü bilgisayar