Hangi Ekran Kartı
-
eselcuker bunu yazdı:
-----------------------------
sadece bu dört kartın dışarısına çıkmadan tabi ki
1. SAPPHIRE HD5670 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı doğru tercih olur.
bit meselesine gelince çok yüksek çözünürlüklerde oynaman ile bağdaştırabilirsin. kullanacağın mönitör kaç inç. ? eğer 19 yada 22 inç bir monitör kullanacaksan bu kart fazlasıyla yeterli bir kart. Yok ben 40 " sony bravia felan kullanıyorum diyorsan yine de yeterli olacağını öne sürebilirim deneyimlerime dayanarak....
HD4670 GDDR3 128 bit ekran kartım ile 40" sony bravia LCD TV de COD MW 2 yi son çözünürlükte çok rahat bir şekilde bizzat oynadım.
-----------------------------22 inch hocam.Bide hacı sen biliyor musun saniyelik ekran tazeleme hızını nasıl anlıcam pcyi kurmadan monitörün.
-
5770 hangisini ucuz bulursan onu al hiç fark etmez..
Ek: En ucuzu burada çok iyi fiyat.. http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5999
-
bayzin bunu yazdı:
eselcuker bunu yazdı:
bit meselesine gelince çok yüksek çözünürlüklerde oynaman ile bağdaştırabilirsin. kullanacağın mönitör kaç inç. ? eğer 19 yada 22 inç bir monitör kullanacaksan bu kart fazlasıyla yeterli bir kart. Yok ben 40 " sony bravia felan kullanıyorum diyorsan yine de yeterli olacağını öne sürebilirim deneyimlerime dayanarak....
HD4670 GDDR3 128 bit ekran kartım ile 40" sony bravia LCD TV de COD MW 2 yi son çözünürlükte çok rahat bir şekilde bizzat oynadım.
-----------------------------22 inch hocam.Bide hacı sen biliyor musun saniyelik ekran tazeleme hızını nasıl anlıcam pcyi kurmadan monitörün.
-----------------------------hangi işletim sistemi kullanıyorsun ? ona göre tarif yapmaya çalışayım
-
128 bit bi kart alırsan bir sene sonra degiştirmen gerekebilir!
-
eselcuker bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
eselcuker bunu yazdı:
-----------------------------hangi işletim sistemi kullanıyorsun ? ona göre tarif yapmaya çalışayım
-----------------------------Hacı suan hiçbişey kullanmıyorum pc topluyom onun için arastırma yapıyorum.Phenom X6 işlemci,DDR3 2X2 1333 mhz ram var paketde.Win.7 yada Xp kullancam.
@CIA
hacı bende öle düşündümde işte herkes 128 olsun problem olmaz yine diyr.
-
windows 7 için;
masa üstü sağ tık - ekran çözünürlüğü - gelişmiş ayarlar - Mönitör ekran yenileme sıklığı altında görünür.
windows xp için de benzer bir yol wardı yüklü olmadığı için isimleri tam söyleyemiyeceğim ama ;
masa üstü sağ tık - özellikler - üstten donanım - pencerinin sağ altında bir sekme adı aklıma gelmiyor gelişmiş olabilir. orda aynı şekilde yeni bir pencere geliyor ve Mönitör sekmesine geliyorsun aynı 7 de olduğu gibi ekran yenilme sıklığı altında ayarlıyabilirsin
şöyle bir durum war ki Windows 7 saten mönitörünü tanıyarak gerekli ayarları tam olması gerektiği gibi yapar. çözünürlük ve ekran yenileme hızını. senin yapman gereken bir şey yok bu durumda.Sadece son sürücüleri yüklemen yeterli =)
üff beaa sağlam bir Power Supply anakart ve işlemci soğutucusuyla ne OC yapılır o işlemciyeee ağzımın suyu aktıı.... :D
anakart olarak ne almayı planlıyorsun ?
-
Bit olayına takılma.. 5770 iyidir, Crossfire destekli anakart alırsan (önerdiğim Gigabyte UD3H gibi) ilerde bir tane daha 5770 alırsın performansın a.korsun..
-
eselcuker bunu yazdı:
windows 7 için;
masa üstü sağ tık - ekran çözünürlüğü - gelişmiş ayarlar - Mönitör ekran yenileme sıklığı altında görünür.
windows xp için de benzer bir yol wardı yüklü olmadığı için isimleri tam söyleyemiyeceğim ama ;
masa üstü sağ tık - özellikler - üstten donanım - pencerinin sağ altında bir sekme adı aklıma gelmiyor gelişmiş olabilir. orda aynı şekilde yeni bir pencere geliyor ve Mönitör sekmesine geliyorsun aynı 7 de olduğu gibi ekran yenilme sıklığı altında ayarlıyabilirsin
şöyle bir durum war ki Windows 7 saten mönitörünü tanıyarak gerekli ayarları tam olması gerektiği gibi yapar. çözünürlük ve ekran yenileme hızını. senin yapman gereken bir şey yok bu durumda.Sadece son sürücüleri yüklemen yeterli =)
üff beaa sağlam bir Power Supply anakart ve işlemci soğutucusuyla ne OC yapılır o işlemciyeee ağzımın suyu aktıı.... :D
anakart olarak ne almayı planlıyorsun ?
-----------------------------http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-ma785gt-ud3h-ma785gt-ud3h-amd-785g-+-sb710-ddr3-1666mhz-hdmivga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=39620
Anakart bunu alıyorum.Hocam bide ben makinayı kurmadan demistim yanlıs anlamıssın :) Monitör özelliklerinden standart olarak verilen ekran tazeleme hızını anlayabiliyor muyuz diye
-
up
-
bayzin bunu yazdı:
eselcuker bunu yazdı:
-----------------------------Monitörün özelliklerinde yazar Çalışma Frekansı diye..
Anladığım kadarıyla aşağıdaki sistemi toplayacaksın;
AMD Phenom II X6 1055T (2.8 GHz) 9MB 938p 125W
Gigabyte MA785GT-UD3H/ DDR3 S+V+GL+1394+16X 938pin
HI-LEVEL 4 GB (2*2) 1333 MHz DDR3 Kit (Soğutuculu)
HIS HD5770 1 GB 128Bit GDDR5 HDMI 16X