Hangi Ekran Kartını Almalıyım ?
-
Merhaba sevgili müritler. Yeni kurduğum sisteme bir ekran kartı almak istiyorum. Bunun için kart markaları konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Not: Sistem mining için değildir ev oyun vs. için kullanacağım. Bütçem en çok 9,5 - 10k
Tercihimi bu kez amd sistem üzerine kullandım RYZEN 5 5600x işlemci ve buna uygun bir B550 anakart seçtiğimden dolayı PCIx 4.0 bant genişliğine uygun olarak Radeon RX6600XT modellerine yöneldim. Sistem cpu gpu amd ve ikiside PCI 4.0 olduğundan dolayı gerçekten iyi performans veriyor. RTX 3060 ta düşünülebilir ama ben 2k 4k grafik performansları yerine tercihimi yüksek FPS den yana kullanmak istiyorum. Şimdi asıl soru aşağıdaki kartlardan hangisi Marka, sağlamlık, güvenilirlik ve uzun ömürlü olması bakımından daha mantıklıdır.
Bu kartların karşılaştırmalarını pek bulamadım ama XFX duyduğum bir marka AsROCK içinde güvenilir sağlam oldunu idda edenler var. SAPHİRE kartında nitro plus modelleri soğutma açısından yükske verimli diye biliyorum ama çok pahalılar alamıyorum.
-
Hangisi daha ucuzasa onu al hocam. Hepsi aynı halt emin ol.
-
karabuyucu bunu yazdı
Hangisi daha ucuzasa onu al hocam. Hepsi aynı halt emin ol.
Fiyatına göre bir de cpu clock hızlarına göre en mantıklısı AsROCK gözüküyor hocam. Xfx te kaliteli diye biliyorum aralarında 300tl fark var.
-
Bilgilerim güncel olmamakla beraber ekran kartında sapphire iyi bir tercih olur.
Asrock yanlıs hatırlamıyorsam anakart ile sektöre girdi sonra ekran kartı vs işine girdi. Kendilerinden tek aldıgım anakart bozuk cıkmıstı :) sene 2005. XFX kendim almadım ama alan arkadasım cok ses cıkardıgından ve malzeme kalitesinden dem vurmustu. Sapphire ise çok eskiden beri tercih ettiğim bir marka hala 7850 takılı üzmedi hiç. Bu arkadaşlar sadece ekran kartı konusunda uzmanlaşmıslar.
-
Hocam 3060ti alabiliyorsan nvidia almanı öneririm.
-
Bu kartların hiç birini almam.
2. El temiz sapphire nitro rx 580 düşürebilirsen al hocam 8 gb 256 bit. Ya da rx 590
-
ekran kartlarının oyunlardaki ısı değerlerine bak derim hocam.
-
Hocam ben kart önerisi istemiyorum. 20k verecek olsam 3060ti alırım buna göre sistem toplarım. rx580 gibi 5 yıllık teknolojiyi de sistemime takmak istemiyorum. Benim seçtiğim bu kartlardan hangisi beni uzun yıllar üzmeden işimi görür onun peşindeyim.
-
Sadece belirttiğin markalar arasından seçim yapacaksan : Sapphire
Benim marka önerim: msi | Bugune kadar msi marka herhangi bir üründe pişmanlığımı hatırlamıyorum.
-
aralarında gözle görebileceğin fark olduğunu sanmıyorum
asrock henüz yeni ekran kartı piyasasında 3-4 yıldır ekran kartı yapıyorlar
karşılatşırma bulamaman normal tek tek inceleme bulup senin karşılaştırman lazım
şahsi fikrim sapphire alman yönünde ismi güzel :)
-
Sapphire kartlarda çip sorunu var galiba forunlarda bayağı konu açılmış bu problem ile ilgili