folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Hangi Ekran Kartını Almalıyım ?

Hangi Ekran Kartını Almalıyım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

Merhaba sevgili müritler. Yeni kurduğum sisteme bir ekran kartı almak istiyorum. Bunun için kart markaları konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Sistem mining için değildir ev oyun vs. için kullanacağım. Bütçem en çok 9,5 - 10k 

Tercihimi bu kez amd sistem üzerine kullandım RYZEN 5 5600x işlemci ve buna uygun bir B550 anakart seçtiğimden dolayı PCIx 4.0 bant genişliğine uygun olarak  Radeon RX6600XT modellerine yöneldim. Sistem cpu gpu amd ve ikiside PCI 4.0 olduğundan dolayı gerçekten iyi performans veriyor. RTX 3060 ta düşünülebilir ama ben 2k 4k  grafik performansları yerine tercihimi yüksek FPS den yana kullanmak istiyorum. Şimdi asıl soru aşağıdaki kartlardan hangisi Marka, sağlamlık, güvenilirlik ve uzun ömürlü olması bakımından  daha mantıklıdır. 

https://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-kart/asrock-radeon-rx6600xt-challenger-pro-8gb-oc-8gb-128bit-gddr6-ekran-karti-rx6600xt-clp-8go.html#!prettyPhoto

https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/xfx-8-gb-rx-6600-xt-speedster-qick308-gddr6-128bit-rx-66xt8lbdq-hdmi-3xdp_pdp_767227989?utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.85.9

https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-bilesenleri/ekran-grafik-karti/xfx-speedster-swft-210-radeon-rx-6600-xt-core_spp_1000091?utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.47.4&id=749828697

https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-amd-radeon-rx-6600-xt-pulse-11309-03-20g8-gb-gddr6-128-bit-fiyati,1326805213.html

Bu kartların karşılaştırmalarını pek bulamadım ama XFX duyduğum bir marka AsROCK içinde güvenilir sağlam oldunu idda edenler var. SAPHİRE kartında nitro plus modelleri soğutma açısından yükske verimli diye biliyorum ama çok pahalılar alamıyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabuyucu
    karabuyucu's avatar
    Erkek

Hangisi daha ucuzasa onu al hocam. Hepsi aynı halt emin ol.

Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey bilinmezliktir, başka bir şey değil. Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu…
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek
    karabuyucu bunu yazdı

Hangisi daha ucuzasa onu al hocam. Hepsi aynı halt emin ol.

Fiyatına göre bir de cpu clock hızlarına göre en mantıklısı AsROCK gözüküyor hocam. Xfx te kaliteli diye biliyorum aralarında 300tl fark var.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Bilgilerim güncel olmamakla beraber ekran kartında sapphire iyi bir tercih olur.

Asrock yanlıs hatırlamıyorsam anakart ile sektöre girdi sonra ekran kartı vs işine girdi. Kendilerinden tek aldıgım anakart bozuk cıkmıstı :) sene 2005. XFX  kendim almadım ama alan arkadasım cok ses cıkardıgından ve malzeme kalitesinden dem vurmustu. Sapphire ise çok eskiden beri tercih ettiğim bir marka hala 7850 takılı üzmedi hiç. Bu arkadaşlar sadece ekran kartı konusunda uzmanlaşmıslar.

طדṮ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

Hocam 3060ti alabiliyorsan nvidia almanı öneririm. 

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek

Bu kartların hiç birini almam. 

2. El temiz sapphire nitro rx 580 düşürebilirsen al hocam 8 gb 256 bit. Ya da rx 590

DeepInside tarafından 08/Şub/22 15:30 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Erkek

ekran kartlarının oyunlardaki ısı değerlerine bak derim hocam.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

Hocam ben kart önerisi istemiyorum. 20k verecek olsam 3060ti alırım buna göre sistem toplarım. rx580 gibi 5 yıllık teknolojiyi de sistemime takmak istemiyorum. Benim seçtiğim bu kartlardan hangisi beni uzun yıllar üzmeden işimi görür onun peşindeyim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

Sadece belirttiğin markalar arasından seçim yapacaksan : Sapphire 

Benim marka önerim: msi | Bugune kadar msi marka herhangi bir üründe pişmanlığımı hatırlamıyorum.

next next next install
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

aralarında gözle görebileceğin fark olduğunu sanmıyorum

asrock henüz yeni ekran kartı piyasasında 3-4 yıldır ekran kartı yapıyorlar

karşılatşırma bulamaman normal tek tek inceleme bulup senin karşılaştırman lazım

şahsi fikrim sapphire alman yönünde ismi güzel :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

Sapphire kartlarda çip sorunu var galiba forunlarda bayağı konu açılmış bu problem ile ilgili

Toplam Hit: 1620 Toplam Mesaj: 18
asrock xfx ekran kartı saphire