Hangi İşletim Sistemi-Neden?
-
Aşırı tepki veriyorsun puhaha. Bazı konularda haklısın bak. Bende her zaman Windowstan daha iyi yok diyorum ama uğraşılmaz abi. Hergün parayla daha güzel malzemeler çıkartıyorlar. Hangisine paran yetecek. Bugün al VİSTA yı kur, yarın daha güzeli çıkacak. Yine para isteyecekler.
-
Aşırı tepki veriyorsun puhaha. Bazı konularda haklısın bak. Bende her zaman Windowstan daha iyi yok diyorum ama uğraşılmaz abi. Hergün parayla daha güzel malzemeler çıkartıyorlar. Hangisine paran yetecek. Bugün al VİSTA yı kur, yarın daha güzeli çıkacak. Yine para isteyecekler.
-
neyse konuyu dağıtmamak için bişey demiyorum evett arkadaşlar varmı başka..
-
2 pc de xp war digerinde server 2003 =) windows<3
-
Mesaj renegadealien tarafından 2 Nisan 2007 (Pazartesi) tarihinde yazıldı. Ya allahınızı severseniz bakın...
1. Günümüzde kullandığınız 1 program varsa crackli, onun yaptığı işi cok daha iyi yapabilecek yüzlerce program war windowsda...
2. Windowsunda sadece kendisi paralıdır, ki aranızda 5 milyonluk korsan cd haricinde windowsa para veren kimse varsa onun konuşma hakkı vardır, diğerleri paralı diyip konuşmasın...
3. Madem o kadar cok istiosunuz cracksiz ücretsiz programları kullanın.. Bana windowsda çalışıp crackli olupda alternatifi olmayan bir program söyleyin tamam diecem...
Söylediklerinizin cok acık yanı war hocalar...
Günümüzde, windowsu kullanamayan 1 milyon memura, linux koyarsan önlerine zaten %10 olan iş gücü %1 lere düşer...
Askerler gibi fantezi yapmayalım...
Linux, kendisini ücretsiz dağıtıp, modem driverını 30$ dan satan bir mantığın ürünüdür...
Üstkonudaydı daha.. Linux kurdum webcam yok neden? driver yok.. Sikeyim öle pengueni...
----
Hoca linux linux die atıp tutuo.. Hocam madem linux nie laptopunuzda windows yüklü diyorum? Evladım projektörü tanımıyo dio.. Bitmiştir hoca.. Ezikliğin önde gidenidir...
Lütfen fantezi yapmayalım...
Nası bi işletim sistemi kurulum sırasında bana mail adresimi, smtp serverımı, sorar yaaa???
Linux kuruyorum, önüme 20 tane çözünürlük seçeneği çıkarmış.. Aynen söyle yazıyor "Monitorunuz için en uygun olan çözünürlüğü seçin. Eğer yanlış seçim yaparsanız görüntüyü kaybedebilirsiniz! "
Penguen senin ta amına koyum :D
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
rene hocam büyüksün ya :=) bu cümleye hasta oldum "Üstkonudaydı daha.. Linux kurdum webcam yok neden? driver yok.. Sikeyim öle pengueni..." abi öldüm gülmekten yaaa :D:D:D:D:D::D:D
-
nurky konuyu bozmayayım dedim ama.Madem windows o kadar kral
Neden windows dos halinden pencereli sisteme dönerken macin pencerelerinin kopyaısnı yaptı?
NEden macin önceden kullandığı pencerenin büyüyyerek açılma olayını şimdi vistada yenilikmiş gibi kullanıyor yoksa geliştireceği birşey kalmadı mı?
Neden olağın üstü güvenlik dediği vistada bahsettiği şey unixteki root olayı?
Linuxu çok iyi bilsem gerekli şeyleri yazıcam ama bunlar sadece belli başlı merak ettiklerim.
Bütün makinalar windows egemenliğinde eve pc geliyor windows ile o yüzden pc camları, ses kartları, ekran kartıları vs.. windows uyumlu oluyor.Ancak ne yapıyorsunuz cdsini koyup tanımanız gerekiyor.Aynı şeyi kernel paketlerini kurarak unixte yapabilirsiniz.
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=35519
Baştan sona bak hocam.
Tegext yazdı
--------------------
apple ile ms arasında bu sebeplerden dolayı onlarca dava açıldı. hepsinde ms tazminatı odedi. özellikle win ilk çıktığı sıralarda fontlardı pencere yoneticileri vs.. hepsi osx den arak diyebiliriz.
---------------------
en basitinden internet explorerın yardım menüsünden hakkında kısmına tıkla orda mosaicle ilgili birşeyler yazar. sp1 lerde yoktur bu. geçen yıl ms a dava açıldı ve 400m dolar odedi. unix linux heryerde.
--------------------
sebep dediği macin şeyleri çalma olayıdır.
Hayatınızda kaç kez linux kurdunuz dibine kadar öğrendiniz.Ben az çok widnows biliyorum.Linuxta yeniyim.Bana kalırsa asla ikisinide çok sağlam öğrenmeden yorum yapmayın.
Windows asla açıklarını kapatmaz virüsleri engellemez elinde olsa dahi.Anti virüslerden tutun bir ton programlara kadar hepsi paralı windows sırtından geçiniyor linuxtan korkmalarının nedenide bedava olmasıdır.
Windowsun içeriği ne biliyor musunuz?Bütün ülkelerde windows kullanılıyor enrdeyse bütün devlet işleri dünyada windows hakimiyetinde hangi kod var içeriğinde ne var?Biliyor musunuz hayır.
Fazla birşey bilmiyorum o yüzden yazamıyorum ancak aq penguenin, sikim pengueni deyince yazayım dedim.Windows çok kral işletim sistemi ama sadece windowsu bilenlere linuxu tam anlamıyla öğrenip bunu söyleyen kaç adam var?
-
Ya zümzüğüm gözünü seveyim...
Nedenmişde macin ekranından dosa dönerken macin kopyasını yapmış... Yok explorerın mozaiği bişide varmış...
Lan amına kodumun vistasının içinde 50 milyon satır var... bak yaziiim
1 Milyon 2 Milyon 3 Milyon 4 Milyon 5 Milyon 6 Milyon 7 Milyon 8 Milyon 9 Milyon 10 Milyon 11 Milyon 12 Milyon 13 Milyon 14 Milyon 15 Milyon 16 Milyon 17 Milyon 18 Milyon 19 Milyon 20 Milyon 21 Milyon 22 Milyon 23 Milyon 24 Milyon 25 Milyon 26 Milyon 27 Milyon 28 Milyon 29 Milyon 30 Milyon 31 Milyon 32 Milyon 33 Milyon 34 Milyon 35 Milyon 36 Milyon 37 Milyon 38 Milyon 39 Milyon 40 Milyon 41 Milyon 42 Milyon 43 Milyon 44 Milyon 45 Milyon 46 Milyon 47 Milyon 48 Milyon 49 Milyon 50 Milyon Siz hala macin penceresinden bişi bişiyi bişi yapmış dionuz.. Hoca 50 milyon satırımı kopyaladılar bunlar :) Kendinizimi avutuosunuz bu şekilde? Güldürmeyin allahınızı severseniz...
Adamlar muhasebe programı yapmıyolar, bütün işletim sistemi yapıyolar, birinden penceregeçişi bişi olmuş, birinden mozaik die secenek varmış...
Linuxun kendini üstün görme cabalarıdır bunlar...
Ben demiorumki linux her zaman aptal her zaman 2.planda, ama bu saydıkların linuxun yada windowsun daha üstün olduğnu kabul edileceği anlamınagelmiyor...
Ona bakarsan Yahooda arama motorlarında birinci sıraydı, şimdi herkez googlea girio, googlemı ezik oluo bu durumda, internette arama işini yahodan çaldığı için???
Sizin mantığınızla düşünürseniz buna denk gelio....
-
Bu arada, Linuxe o kadar göt bağlayanlara bi hatırlatma, 1 ay olmadı susenin update serverını hacklediler :D
3 gün suseler update çekemedi...
Linuxe virüs girmez gibi yaygın bir mantık var, yanlıştır efendim.. Linuxde çalışan bir işletim sistemi ise, dosyalarında sorun geldiğinde sorun verebiliosa onada virüs girebilir..
Fakat kimse SİKİNE TAKIPDA LİNUXE VİRÜS YAZMADIĞI İÇİN PİYASADA LİNUXE BULAŞAN VİRÜS SAYISI COK AZDIR. (yokdur değil. linuxe zarar veren virüslerde bulunmaktadır...)
-
Şimdi rene bazı konularda çok dogru söylüyor(virüs konusunda özellikle) ama bu noktada bunu tartışmak yersiz dünyada bir çok kullanım için Linux tek bir çok kullanım içinde windows hani Linux iyidir yok Windows iyidir diye tartışmak yerine biz bu işten en iyi şekilde nasıl yararlanırız nasıl kendimizi geliştiririz diye düşünmek önemli misal ben evimde Linux işimde Linux kullanırım ama kasıp .Net ögreniyorum....Neden çünkü çok iyi bir plartform benim Linux kullandıgım bu gercegi degiştirmiyor benim bir sürü profesyonel anlamda ciddi şirketlerde çalışan MSCE arkadaşım oturup Linux kasıyor neden çünkü sektörde oda var..... Yani şudur budur diye tartışmak yersiz.......
-
valla reneye katılıyorum sonuna kadar
Fakat kimse SİKİNE TAKIPDA LİNUXE VİRÜS YAZMADIĞI İÇİN PİYASADA LİNUXE BULAŞAN VİRÜS SAYISI COK AZDIR.
+234249053049056094590645906490569045609456 :D diyorum bu yazdığınada.
win tek geçerim...adamlar çalışıyor abi.