Hangi Linux?
-
valla uzun zaman suse serisini kullandım gayet guzel paket derleyicileri falan var
ayrıca sistemi bi kez kurunca daha bişe kurmaya gerek kalmıyo :D (seceneklerden full seciliyken)
bence SUSE :D
-
Yazılanlara göre pardus kurmaya karar verdim ama bi sorum olacak..
Şimdi Photoshop, autocad gibi linux sürümü olmayan bu yazılımları Pardusda çalıştırabilecek bir yöntem varmıdır?
-
Yeni baslayanlara Pardus öneririm ondan sonra Pardus sizi kesmezse Debian olabilir.
Windows programlarini Linux üzerinde calistirabilmek icin
WINE (Wine Is Not an Emulator) emulatörünü kullanabilirsin.
-
"WINE" .. teşekkürler.
-
kaanabak bunu yazdı:
-----------------------------Yazılanlara göre pardus kurmaya karar verdim ama bi sorum olacak..
Şimdi Photoshop, autocad gibi linux sürümü olmayan bu yazılımları Pardusda çalıştırabilecek bir yöntem varmıdır?
-----------------------------emülatörler aracılığıyla çalıştırabilirsin ama linux sürümü olan yazılımların linux sürümlerini kur. daha iyi sonuc alırsın :)
-
pardus 2008 rc2 kurdum. daha kurcalıyorum. güzel bir şeye benziyor. 4 gun sonra tam sürüm indirir kurarız.
ama sana tavsiyem ev kullanıcısıysan ubuntu 8.04 hardy heron kullan.
-
Pardus,Opensuse,Ubuntu kullandım hatta Ubuntunun en son dvdsi yanımda duruyo ama kurmadım en çok sevdiğim ise OpenSuse çok güzel arayüzü ve işlevselliği :)
-
kaanabak bunu yazdı:
-----------------------------Yazılanlara göre pardus kurmaya karar verdim ama bi sorum olacak..
-----------------------------linux için aynı işlevi yapan yazılımlar var moruk
ps nin alternafiti gimp, 3D çizimler için blender var galiba kurcalarsan bişiler bulursun bu konuda :)