Hangi Linux Paketini Seçeyim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Üstadlar şimdi abimde bir leptop var özellikleri centrino 1.7 işlemci 512 mb ddr2 rem 120 gb hdd var.

şu anda pardus 2009 kulanıyorum kinada biraz yavaş çalışıyor tabi aynı özelliklerde değil ama güzel yinede ubuntu kurayım diyorum ona ama bu pardusta mesela paket yöneticisi diye bişi var onda da böyle bişi varmı yada hangisi daha kolay kullanılıyor.

Şimdi Ya maksatın kolaylıksa kullan windows diyecek müritlere şimdiden cevap vereyim ya artık yeter windowsun tekelinden çıkalım hep sorun hep sorun onda. Abim zaten sadece ofiis kullanıyor zaten mis gibi star ofisi var kullansın onu zar zorikna ettim artık windowsa son demek ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemi kullanmak istiyorum.

Saygılar.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bthngks
    bthngks's avatar
    Erkek

ubuntuda program live center vardı yani pardustakinin aynısından ubuntuda farklı isimde yani pardus ubuntu hemen hemen benzer zaten birbirine.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Öncelikle hangi Linux paketi değil, hangi Linux datığımı desek daha doğru olur.

Pardus yerine Ubuntu öneririm. Aradığının çok daha fazlası mevcut. Ama son sürüm değil, 9.10 daha iyi kanımca..

Bu arada doğru yoldasın :P

Sen hiç kaval çaldın mı?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

az bekle Ubuntu 10.10 geliyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

JPriest bunu yazdı:
    -----------------------------

Öncelikle hangi Linux paketi değil, hangi Linux datığımı desek daha doğru olur.

Pardus yerine Ubuntu öneririm. Aradığının çok daha fazlası mevcut. Ama son sürüm değil, 9.10 daha iyi kanımca..

Bu arada doğru yoldasın :P

-----------------------------
    şimdi üstad benim bu özellikteki bilgisayarımda iyi çalışır mı?

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Çalışır gibi geliyor donanımsal bi problem yoksa.

https://help.ubuntu.com/community/Installation/SystemRequirements

Sen hiç kaval çaldın mı?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Centos seç hoca.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek

Linux Mint ve Ubuntu Lucid Lynx i tavsiye ederim dediğin paket yöneticileri her ikisinde var ve daha gelişmiş durumda.

Abra Kadabra
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    Mint yada ubuntu derim. Mint'e göz at kolay bi sistem.

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    tekrar baktım makina ubuntu kaldırmaz, centos dene sen direk. zorlarsa archlinux kur uç hacı tam o makinalık

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ubuntuda herşey pardustan daha fazla var. sen başta hata yapmışsın pardus kurarak.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 2874 Toplam Mesaj: 19