Hangi Linux Paketini Seçeyim
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
ubuntuda herşey pardustan daha fazla var. sen başta hata yapmışsın pardus kurarak.
şimdi bende pardus kurmaya karar verdim ama hangi sürümünü kurayım müridin biri 9.10 diyor hangi sürümü kursam daha hızlı çalışır. -
eğer ilk kurulumlarınsa bunlar senin bir kaç denemen cayman sonra tekrar geri dönüşün olacaktır veya birdaha hiç dönmiyede bilirsin. ama şunu söyliyim gelecek linuxta microsoft şirkettlere beleş lisanslar dağıtıyor benim platformumda program yazın diye sonucu sölim.. Framework sanal makinasında çalışan bir uygulama XP de 0 sonrasında 1 verirken Win7 de 1 sonrasında 0 veriyor daha kendi windowsu üstünde böyle aptallıklar varken bide her sistem üstünde çalışır diyorya C# için yohhh daha neler. neyse.
Kur birini öğrenmeye başla. bir süre sonra debiana geçsemmi diye düşünürsün.
-
mint kullanıyorumhiç memnun değilim ubuntu içinde aynı şey en çok suseden memnun kaldım ama yeterince türkçe desteği olmadığından bıraktım şimdilerde ingilizce kasıyorum hemen ardından suseye geçicem göesellik hiç önemli değil dersen deli linux kullan
-
x-files bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
ubuntuda herşey pardustan daha fazla var. sen başta hata yapmışsın pardus kurarak.
şimdi bende pardus kurmaya karar verdim ama hangi sürümünü kurayım müridin biri 9.10 diyor hangi sürümü kursam daha hızlı çalışır.
-----------------------------Müridin biri Pardus'un olmayan 9.10 sürümünü değil, Ubuntu'nun 9.10 sürümünü kurmanı öneriyor. Dinle sen onu..
-
x-files bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
şimdi bende pardus kurmaya karar verdim ama hangi sürümünü kurayım müridin biri 9.10 diyor hangi sürümü kursam daha hızlı çalışır.
-----------------------------hoca pardus kurma diyom sen ne diyon =D dilin sürçmüş herhalde neyse her zaman son sürümü kur. 9.10 falan boşver zaten yakında 10.10 çıkacak yani önerilmeyen 10.04 sürümü güncellenecek. aon sürüm ubuntu (10.04) kur rahatına bak. başlatma tuşuna basıyorum 15 saniyede masaüstü karşıma geliyor. aynı makinede windows 7 1.5 dakkadan önce açılmıyor.
-
ubuntu temelli linux mint kullaniyorum son derece memnunum. herkese tavsiye ederim. suse tavsiye eden arkadasa saygi duyarim belki linux mintten daha iyidir ama linux mint baslangic icin bence en iyi linux sistemdir. suse ileri duzey icin daha uygundur diye dusunuyorum. pardusu kullandim ama tavsiye etmem. kde masaustu bende cok kasiyordu gnome kullanan linux mint ubuntu veya suse tavsiye edilir
-
p4 2.40 işlemci
1.73 gb ram
80 hdd
ekran kartı onboard
ubuntu çalışırmı yada pardus bende
-
JPriest bunu yazdı:
x-files bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------Müridin biri Pardus'un olmayan 9.10 sürümünü değil, Ubuntu'nun 9.10 sürümünü kurmanı öneriyor. Dinle sen onu..
parmağım sürçtü üstad