Hangi Mini-Dizi ? (Tavsiye)
-
Tavsiye etmek için girdiğim diziler yazılmış çoktan :) Blade 'in mini dizisi var 8 bölümlük sanırım. İzlenebilir gibi. Ben 1 bölüm bakmıştım da fırsat bulamamıştım sonrasında. Fallen ahım şahım değildir öyle. Ortalama bir mini-dizidir. 3 bölümden oluşuyor o da. Hristiyanların inanışlarında olan düşmüş meleklerin melez çocuklarıyla alakalı bir dizi o da.
Battlestar Galactica 'yı izlediysen eğer Caprica var 18 bölümlük bir dizi. Cylon'ların nasıl oluştuğunu anlatıyor. Bu dizi de öyle ahım şahım değil ama can sıkıntısına çerezlik iyi gider.
Taken var Steven Spielberg 'ın filmi. Bu dizi de güzel hem de 8 bölüm sadece ama alıştığımız dizi formatından farklı olarak herbir bölümün 1,5 saat olması ara ara izlememe sebep oldu ve sonunu getiremedim. 5. bölümü izleyeceğim birkaç güne. Konusu hakkında bilgi vermek gerekirse 2. Dünya Savaşıyla beraber uzaylılarla temasa geçen birbirinden alakasız 3 farklı ailenin -sanırım günümüze kadar- hayatını ele alıyor.Bir de Dead Set var oldukça övülen ama izleme fırsatı yakalayamadım bunu bir türlü.
-
mugen bunu yazdı
Dead set 6 bölümlük bir zombi dizisi güzeldi.
hocam diziyi nereden bulabilirim zamunda ve dizimagde yok
-
halat bunu yazdı
Evet gençler, kaliteli mini-dizi tavsiyelerini burada toplayalım.
Öncelikle ben başlayayım.
"Unsere Mütter, Unsere Väter" ==> 2. dünya savaşı ile ilgili, üç bölümlük Alman menşeli bir mini-dizi. Savaşı bir de Alman tarafının gözünden izlemek isteyenler için.
nasıl bi diziymiş bu yav. beni benden aldı. çok hoşuma gitti.
bugün başka bi konuda yazmıştım.
Jekyll var bilen bilir Dr Jekyll ve Mr Hide diye bi öykü vardır. onun modern hali. oldukça iyi. bu tarz şeyleri sevmeseniz bile hoşunuza gidebilitesi yüksek. senaryo Steven Moffat'a ait daha ne diyim ey cemaat =)
falling skies var uzaylı muzaylı. ilk sezon baya sarmıştı ama ikinci sezondan itibaren tatmin etmedi. şimdi üçüncü sezonda. gene de bu tür sevenler için iyi dizi fakat ilk sezonun tadı damağınızda kalınca sonradan hayal kırıklığı yaşatabilir. zaten minilikten de çıktı çıkacak. üç sezon olmuş. yaz ayları dizisi. yazın birkaç bölüm çıkıyor sonraki sezon öteki yaz çıkıyor. bizimkiler doktorlar falan yayınlar adamlara bak hobi olsun diye bilimkurgu çekiyor. o açıdan bakınca harika bile diyebiliriz aslında. ilk çıktığında mini dizi diye duyuruldu sonra tutunca devam ettirdiler.
Lost Room muydu ne mistik objelerin olduğu bi dizi var. o da güzel. tabi yine meraklılarına hitap ediyor. olayı biraz paralel evrene falan çekip bilim kurgu katmaya çalışmışlarsa da sonunu öğrenmek için izlemeyin hayal kırıklığı olur. olayları izlemek için, kurguyu izlemek için seyredin başlayacaksanız. bir buçuk saatlik 3 bölüm veya 45 dakkalık 6 bölüm olarak veriliyor nette. kafanızı karıştırmasın.
-
The Fades diye 6 bölümlük fantastik bir dizi var. Değişik bir şey tavsiye ederim.
-
Black Mirror
Lost Room
-
-
yolunda aş vardı
-
çizikk
-
Bir kezban bir mahmut tavsiye ederim
-
a young doctor's notebook -> bunu yazmayı unutmuşum. film olsa başyapıt olurmuş.