Hangi Mini-Dizi ? (Tavsiye)
-
Prometheus bunu yazdıhalat bunu yazdı
Evet gençler, kaliteli mini-dizi tavsiyelerini burada toplayalım.
Öncelikle ben başlayayım.
"Unsere Mütter, Unsere Väter" ==> 2. dünya savaşı ile ilgili, üç bölümlük Alman menşeli bir mini-dizi. Savaşı bir de Alman tarafının gözünden izlemek isteyenler için.
nasıl bi diziymiş bu yav. beni benden aldı. çok hoşuma gitti.
bugün başka bi konuda yazmıştım.
Jekyll var bilen bilir Dr Jekyll ve Mr Hide diye bi öykü vardır. onun modern hali. oldukça iyi. bu tarz şeyleri sevmeseniz bile hoşunuza gidebilitesi yüksek. senaryo Steven Moffat'a ait daha ne diyim ey cemaat =)
falling skies var uzaylı muzaylı. ilk sezon baya sarmıştı ama ikinci sezondan itibaren tatmin etmedi. şimdi üçüncü sezonda. gene de bu tür sevenler için iyi dizi fakat ilk sezonun tadı damağınızda kalınca sonradan hayal kırıklığı yaşatabilir. zaten minilikten de çıktı çıkacak. üç sezon olmuş. yaz ayları dizisi. yazın birkaç bölüm çıkıyor sonraki sezon öteki yaz çıkıyor. bizimkiler doktorlar falan yayınlar adamlara bak hobi olsun diye bilimkurgu çekiyor. o açıdan bakınca harika bile diyebiliriz aslında. ilk çıktığında mini dizi diye duyuruldu sonra tutunca devam ettirdiler.
Lost Room muydu ne mistik objelerin olduğu bi dizi var. o da güzel. tabi yine meraklılarına hitap ediyor. olayı biraz paralel evrene falan çekip bilim kurgu katmaya çalışmışlarsa da sonunu öğrenmek için izlemeyin hayal kırıklığı olur. olayları izlemek için, kurguyu izlemek için seyredin başlayacaksanız. bir buçuk saatlik 3 bölüm veya 45 dakkalık 6 bölüm olarak veriliyor nette. kafanızı karıştırmasın.
The lost room iyi gibi.
-
10 bölüm pasific tom hanks yönetmenligi
her bölümü bir film
abd. japonya çıkarmasını ve bir kaç adayı ele geçirme savaşı çok güzel. -
unsere mutter, unsere vater güzel diziymis.
almanca olması süper oldu hatta.
bir günde bitirdim 3 bölümü... baska var mı bu sekil almanca bildiginiz?
-
konu tam benlik direk zaten hunted izlemeye başladım keşke konun 2. mesajında liste yapılsaymış daha iyi olurmuş :)
-

masters of horror. her bölümde farklı hikayenin işlendiği ve her bölümde farklı yönetmenin yönettiği 2 sezonluk mini dizi. bölümlerin birinde poe'nun bile bir hikayesi var.
korku severler kaçırmamalı.

harper's island. yine bir korku dizisi, bir grup gencin toplanıp bir adaya gidip düğün yapmasıyla başlıyor olaylar. geçmişe dair cinayetler ve akıl ermez katil. güzel bir mini dizi. sanırım 2 sezondu.
gençlik korku severler kaçırmamalı.
-
black mirror iyidir.
-
misfits hacılar fenaa
-
valla yazılmadıysa sherlock iyidir okuyamadım. bir de çiziğimiz olsun izleyeceklerim çıkar illa ki :)