Hangi Telefon Bilemedim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    JOE bunu yazdı

Hocam xiaomi, huawei gibi telefonlarda sar değeri yüksek değil mi? 

Bir de telefonu eşime alacağım o yüzden bilindik birşey olsun diye düşündüm. Kamerası düzgün olsun resim video güzel çeksin. Zaten çok bir performanslı kullanım olmayacak. Şuan neredeyse 4 yıl olacak s3 mini var. Hala iş görüyor düşün yani

Bunu istiyorsan tek çaren büyük markaların amiral gemisi cihazları. Xiaomi cihaz ve yazılım olarak iyi ama kamera konusunda başarısız. Kameranın hakkını veremiyor. Sar değeri konusunda takıntılıysan tek çaren Samsung. Piyasadaki markalar arasında en düşük sar değerine sahip telefonları Samsung üretir. 

Yerinde olsam 1.500 liraya 400 lira daha ekler Samsung S7 alır gözümü kapatırdım. Bir kere kafadan Android 8'i alacak. Anroid 8 seni 2 sene götürür. Ondan sonrada rom atarsın. Amiral gemisi telefonların en büyük artısıda rom desteği. Üretici firma desteği kesse bile internette forumlarda desteği devam ediyor.

Samsung'un C serisi aslında çok iyi ama yedek parça sıkıntısı var. Ekranı kırsan Aliexpress'te bile yok düşün yani. Bir kaç satıcı birebir aynı ekran diyor ama hiç yorumu yok.

Ek olarak paralel ithalat ile Samsung alacaksanız satıcıya mutlaka knox sayacı ne durumda diye sorun. Samsung ülkelere göre sim kilidi koyabiliyor. Bu yüzden ithalatçı firma cihaz satılmadan önce kutuyu açıp root atıp sim kilidin, kaldırıyor. Tabi knox 1 olunca cihazı ileride güncellemeye kalkarsanız telefon izin vermiyor güncellemeye. C serisinde sim kilidi yok ama çoğu Çin özel üretimi. Zaten C harfi China'dan geliyor. Samsung, Xiaomi gibi firmalar karşısında rekabet oluşturmak adına C serisini çıkardı. Çin harici ülkelerde satmıyor. Çin'de Google yasaklı olduğundan C serisi telefonların çoğunda Google Play ve saz arkadaşları yok. İthalatçı firmalar kutudan cihazı çıkarıp rootlayıp Google Play yüklüyor. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Edit

PanxeR tarafından 13/Eki/17 02:53 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lambo
    Lambo's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    JOE bunu yazdı

Bir de telefonu eşime alacağım o yüzden bilindik birşey olsun diye düşündüm. Kamerası düzgün olsun resim video güzel çeksin. Zaten çok bir performanslı kullanım olmayacak. Şuan neredeyse 4 yıl olacak s3 mini var. Hala iş görüyor düşün yani

mkyb hocamın dediği gibi en düşük sar değeri samsung da. onun dışında iphone felan da xiaomi den geri kalır yanı yok.

Bu arada hocalar ben de bi soru sorayım bari. Yakın zamanda mi5x çıktı xiaomi cephesinde. işlemcisi beni tedirgin ediyor ama kamerası gerçekten efsane olmuş. mi5s mi almalıyım bunu mu karar veremedim. bana performans olarak sıkıntı çıkarır mı? fiyatları da çok dipdibe olduğu için karar veremedim.

mi5x de snapdragon 625, mi5s de snapdragon 821 var.

Lambo tarafından 13/Eki/17 04:17 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

5X'in bir üstünlüğü Android One olan kardeşi A1 ile aynı donanıma sahip olması. Xda forumda romu portladılar bile. Ha uzun kullanımda 5S alırım orası ayrı. 

Xiaomi de Android One'nın bir esprisi yok. Zaten firma 2 yıl destek veriyor. 

mkyb tarafından 13/Eki/17 06:49 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lambo
    Lambo's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

5X'in bir üstünlüğü Android One olan kardeşi A1 ile aynı donanıma sahip olması. Xda forumda romu portladılar bile. Ha uzun kullanımda 5S alırım orası ayrı. 

Xiaomi de Android One'nın bir esprisi yok. Zaten firma 2 yıl destek veriyor. 

hocu daha önce de dedigim gibi miui arayüzünü seviyom o yüzden mi5x i düşündüydüm direk ama uzun kullanımda 5s daha iyi diyorsun yani, kamera dan aklımı çok çeliyor 5x ama benchmark skorlarında neredeyse 2 kat farkı gözüküyo 5s in, ondan uzun vadede beni üzerse ben de üzülürüm :D

ekleme: kameraya çok takığım yav. bundan önce mi4 üm vardı. 1.5 sene sıkıntısız kullandım ama en son çok kötü bi şekilde düşürünce maceramız bitiverdi. bu markadan çok memnunum

Lambo tarafından 13/Eki/17 07:49 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    JOE bunu yazdı

Bunu istiyorsan tek çaren büyük markaların amiral gemisi cihazları. Xiaomi cihaz ve yazılım olarak iyi ama kamera konusunda başarısız. Kameranın hakkını veremiyor. Sar değeri konusunda takıntılıysan tek çaren Samsung. Piyasadaki markalar arasında en düşük sar değerine sahip telefonları Samsung üretir. 

Yerinde olsam 1.500 liraya 400 lira daha ekler Samsung S7 alır gözümü kapatırdım. Bir kere kafadan Android 8'i alacak. Anroid 8 seni 2 sene götürür. Ondan sonrada rom atarsın. Amiral gemisi telefonların en büyük artısıda rom desteği. Üretici firma desteği kesse bile internette forumlarda desteği devam ediyor.

Samsung'un C serisi aslında çok iyi ama yedek parça sıkıntısı var. Ekranı kırsan Aliexpress'te bile yok düşün yani. Bir kaç satıcı birebir aynı ekran diyor ama hiç yorumu yok.

Ek olarak paralel ithalat ile Samsung alacaksanız satıcıya mutlaka knox sayacı ne durumda diye sorun. Samsung ülkelere göre sim kilidi koyabiliyor. Bu yüzden ithalatçı firma cihaz satılmadan önce kutuyu açıp root atıp sim kilidin, kaldırıyor. Tabi knox 1 olunca cihazı ileride güncellemeye kalkarsanız telefon izin vermiyor güncellemeye. C serisinde sim kilidi yok ama çoğu Çin özel üretimi. Zaten C harfi China'dan geliyor. Samsung, Xiaomi gibi firmalar karşısında rekabet oluşturmak adına C serisini çıkardı. Çin harici ülkelerde satmıyor. Çin'de Google yasaklı olduğundan C serisi telefonların çoğunda Google Play ve saz arkadaşları yok. İthalatçı firmalar kutudan cihazı çıkarıp rootlayıp Google Play yüklüyor. 

Hocam S7 lere baktım 2000 tl civarında ithalatçı garantili olanlar. Fakat ekran 5,1"

5,5" olan S7 Edge in fiyatı da fazla geldi. Bütçeyi aşıyor epey

Not late for nothing
Toplam Hit: 3192 Toplam Mesaj: 27
c7 pro j7 pro